HORN-BAD MEINBERG  maandag 23 juli 2012, 20 min. 

Persoonlijk heb ik een bloedhekel aan het bekijken van vakantiekiekjes van anderen, en deze eerste inleidingspagina van ons tripje (dat een ware Trip werd!) naar het teutjesburgerwald, gaat er verdacht veel op lijken als ik niets iets verzin om het op te leuken. Ik moet even de beginfoto's kwijt voor we aan de Echte wandelingen beginnen..

Je doet er 2 uur en 52 minuten over om naar Horn-Bad Meinberg te rijden, hier is onze eerste pitstop als we van de snelweg af zijn. Voor 4 euro krijgen we en capuccino, een heerlijke koffie en de hond kreeg een koninklijke behandeling met water in een bakje, dat hij nog lustte ook want meestal lustíe water uit bakjes van vreemden niet. Aan de balustrade kun je de typische smakeloze architectuur van de Duitse bouwstijl al herkennen. Maar het landschap is mooi! En de Duitse bomen bleken nog Nederlands te verstaan ook, alhoewel.... maar daarover later meer.

Dit is ons budgethotel, voor-en achterkant, waar we 1 gewone eenpersoonskamer kregen en 1 superdeluxe hotelkamer maar daar hebben we behalve voor het badderen en slapen nauwelijks gebruik van gemaakt, want ik mocht er toch niet roken. Het terras heeft onze aanwezigheid wel gemerkt, en de ontvangst die we kregen...., vanaf restaurant 1 van de pitshop hadden we al het gevoel als vorsten behandeld te worden, zo ook hier. 

Onze eerste wandeling was naar een lunchcafe bij de ingang van het historische Kurort, nu bevolkt door allerlei alternatieve wellness-Kur-dingen van Thais tot  Chinees tot yoga. Bad Meinberg blijkt bronnen te hebben met genezend water, op onze hotelkamer stond een fles en ik moet zeggen dat het net zulk lekker water is als chaudfontaine (uit de glazen flessen)  wat ik tot nu toe het lekkerste water vond. 

Bij het cafe worden we opnieuw met enorme egards behandeld, we weten bijna niet wat ons overkomt, zo vorstelijk zien we er niet uit, ik in ieder geval niet, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Als ik een opmerking maak,  krijg ik te horen dat ze gewoon alles doen om het de Kunden naar de zin te maken.  Het hotel en het hele stadje, had wel een soort van vergane glorie om zich heen hangen, evenals de waldhotels in de omgeving waar we heerlijk gesmikkeld hebben, met verse dingen, zoals zelfgerookte forel uit eigen vijver en alles voor een habbekrats.  Het hotel-en restaurantwezen ligt duidelijk op zijn gat, maar ik vertelde M1 dat zowel het hotelwezen, als de horeca, als de huizenmarkt, over een jaar allen beginnen aan een enorme opleving, als Jupiter in Kreeft komt te staan. En deze wetenschap lijkt me interessant genoeg zodat je niet het gevoel hebt deze pagina voor niets te hebben gelezen:-) Op naar de volgende wandeling die we direct hierna deden en een heel fraaie werd.

M schreef:  B. en ik zijn vorige week  4 dagen in Sauerland in een hotelletje geweest geweest en hebben vergelijkbare ervaringen als jij met de vriendelijke bejegening. We zaten ook in een kuuromgeving, Bad Fredeburg, een omgeving waar Kneipp veel van zich heeft laten horen. Belangrijker is dat ik een kerkje, de Petrus en Pauluskerk in Wormbach, ontdekt heb waar de spirituele energie hoger is dan in welke kerk ook waar ik geweest ben en dat zijn er nogal wat. Naast de plek waar het huidige kerkje staat stond al vanaf de 8e eeuw een klein kerkje. Op de dag van ons vertrek zijn we ‘s ochtends speciaal omgereden om de kerk nogmaals te bezoeken en toen ontdekte ik tot mijn stomme verbazing dat er in het plafond 13e eeuwse fresco’s van de dierenriem geschilderd zijn, heel heel bijzonder. Christelijke traditie gecombineerd met de astrologie, geweldig toch. Ik wil nu alweer terug....

..

Make a Free Website with Yola.