Externsteine, Teutoburgerwald, maandag 23 juli 2012

Dat we alle twee, zowel M1 als ik, met een blakend gevoel van gezondheid terug zijn gekomen van onze bezoeken aan de Externsteine en het Kurort Bad Meinberg, vol energie, inspiratie en met, voor mij, voor de verandering weer eens een normale bloedsuikerspiegel,  betekent misschien wel dat we echt op een fysiek en spiritueel gezondheidskuurtje waren, en dat in slechts 2,5 dag waar we, die van de vorige pagina niet meegerekend, 6 wandelingen hebben gemaakt. We wilden zo veel mogelijk zien van de natuur hier natuurlijk.

we beginnen goed, met een bankje. En wat voor een. Prachtig houtsnijwerk dat een nijlpaard voorstelde.

we naderen al snel de Externsteine; ik zie dat ik M2 aan de lijn heb, maar ik let nergens op met als gevolg dat hij met een enorm lange lijn gewoon de benen van andere mensen omsingelde. 

deze oude indrukwekkende Eik staat er echt als Begineik bij, we vragen hem een leuke wandeling vol inzichten! Die kregen we..

M1 is een steengeit, en die houden natuurlijk wel van het beklimmen van rotsen, mij niet gezien, ik plantte mezelf rechts onder op de steen neer met daarboven een of ander onbestemd ornament, foto links, en ervoer onmiddellijk en direct een enorme energie boven en in het hoofd. Een ware uitstorting van spirituele kriebeltjes. Ik zou er uren kunnen zitten maar opeens hoor ik M1 "M2......"roepen en M2 die bij mij gebleven was moest natuurlijk even zien waar zijn baasje gebleven was, dus zo kon ik de foto's hierboven maken.  Hieronder de foto's die M2 van bovenaf en ook van binnen de grot maakte:

de tas hierboven en de foto links zijn weer door mij gefotografeerd, wat een verschil in beeldkwaliteit zeg, M1 heeft duidelijk een dure camera!

Er was nog een reden dat ik dat eerste rotsblok , zogezegd, niet wilde beklimmen en er verre van wou blijven. Want de Externsteine zijn heilige stenen, een oud "Germaans heiligdom", misbruikt door Hitler in WOII, die de uitgehouwen ruimtes in dat rechterrotsblok gebruikte als inwijdingsplaats voor zijn Nazi-officieren. Hier legden ze allemaal de eed af.  Ik mediteerde dus over dat goed en kwaad, en de geestelijke vervuiling van dat rechterrotsblok en wilde meehelpen er iets aan te doen, de energie te clearen.  Maar waar ik zat, geen spoortje negatieve energie, integendeel.

De huidige generatie militairen waren ook weer terug van vakantie, er waren vanaf NL trouwens al, weer flink wat chemtrails te zien in de lucht.

ik zat onder het linkerrotsblok en zie nu pas dat het wel lijkt of er een gezicht is uitgesneden in dit linkerrotsblok

M2, weer teruggeklauterd, probeert mijn meditatiezetel ook even uit en heeft precies dezelfde energetische ervaring als ik had.

ohne Worter, met umlaut, hieronder, maar ik zie wel een afbeelding van het derde oog opeens in de foto linksboven, of van een vrouw in een kloosterhabijt, dat kan ook:-)

M1 loopt rond het eerste rotsblok, achter die tralie-ramen vonden de eedafleggingen plaats, ik bleef op afstand en M1 word er helemaal beroerd van de energie. 

en hier werd ik beroerd van. Zelfs als het hier in de oudheid om inwijdingsbeproevingen zou gaan, ik zag de NAZI officieren hier helemaal misbruik van maken, wellicht bestond hun geheime eedaflegging ook wel door hier eerst in te moeten liggen. 

die uitgehouwen steen hierboven staat dus vlak bij het "rotsblok"met de getraliede ramen, dat zelf in het meer eromheen rust, waar je langs de oever kon lopen.

alle eendjes zwemmen in het water, en ik loop er achter

we lopen langs die oever in versnelde pas, ik althans, om aan onze wandeling te beginnen. Hoera, hij begint met een bankje!

van hieruit hebben we een mooi uitzicht op de Externsteine, en doen een ontdekking, waarover later meer.

 

als we iets verder lopen langs de oever en een prachtig pad vinden, lijkt het alsof de oeroude bomen en boomwortels hieronder de grillige vormen van de Externsteine hebben aangenomen, de grond is hier ook nog vol van deze steenmassa's van dezelfde soort en met een hoge energetische trilling.

het is gewoon magisch, ik ben verrukt van dit bos, aan sommige bomen kun je gewoon zien dat ze bijna te veel energie meekrijgen, ze vertakken zich dan in meerdere stammen:

Nadat we de berg opgeklommen waren beginnen we aan een pad door een oerbos heen. Ik had M1 verteld over het losstampen van de dagelijkse zorgen, ze met iedere voetstap in de grond te stampen en dat is wat we op deze wandeling voornamelijk gedaan hebben. Achteraf bekeken heeft het ongelooflijk goed gewerkt. Het verlichtte ons verdere pad aanzienlijk door dat we die zware lasten uit ons systeem de grond in stampten of stapten.

 ik heb zelden grove dennen gezien van zulke omvang, ik laat me opladen door hun energie.

een orchidee?

he he, een bankje, dwars over het pad. Dat het een electrisch hoog geladen oerbos was, werd wel duidelijk door de vele bomen geteisterd of omgevallen vanwege blikseminslagen.

hieronder een spar en een grove den van ongebruikelijke omvang, echt heel oude bomen, in dit oerbos.

een met fungi versierde boom en een boomstandbeeld:

in tegenstelling tot het Externsteine monument waar het krioelt van de toeristen, is dit oerbossenmonument overgeleverd aan zichzelf, de natuur zelf, we komen op dit pad niemand tegen,  het is er echt magisch.  En we blijven de zorgen de grond in stampen.

dan komt ons pad vanzelf terug op de gewone wandelroute en men zorgt er ook nog voor dat we niet verdwalen. We laten al onze zorgen verder achter ons, in dat woud, en huppelen een stuk lichter verder .. :-)

 

he he, een echt bankje, want al dat gehuppel

het is altijd opvallend hoe je in een woud of bos zelden kruiden aantreft, maar langs een wandelpad wel vaak. Ik weet trouwens niet zo gauw wat dit is, daar niet van.

hoofdstuk 2, Kunst! Links een plantenbak gemaakt van beuk, en rechts beukbrugkunst

M2 staat er versteld van hoeveel energetisch leven er nog in zo'n ontwortelde beuk zit.

een aparte teutjesburgerwald Berk (Birche)

he he, bankjes!

een draaiing en een dubbele waterzak!

 dan komen we langs een overvloed aan plukbare geurige teutjesburgerwoud-moerrasspirea met erachter een veld vol kleurige wederik.

dan zien we de  achterkant van de Externsteine opdoemen, maar we gaan eerst nog even langs de oever van het water,

waar we geraakt worden door het spel van het reflectende water op de beukenblaadjes, je zou er uren naar kunnen kijken en in trance van raken, maar eerst laten we M2 maar eens te water, want daar krijgt hij weer flink wat energie van.

uiteraard stond hier ook een bankje

we komen weer bij de Externsteine aan, en zien dat de chemtrails weg zijn

.

.

Make a Free Website with Yola.