De Barchemse vier-daagse, de eikenprocessierups en een Gouden nieuwe route, vrijdag 5 juli 2013
nadat we weggevlucht waren van de Barchemse vierdaagse wandelaars die de Dwarsweg onveilig aan het maken waren gingen M1, M2, M3 en ik op een mooie vrijdagochtend richting de Rietorchisroute om aldus op vakantie in eigen land te zijn, terwijl we allemaal eigenlijk moesten werken.
rechts doe ik weer eens een poging mooie oude grassen te fotograferen
komen er toch godjandorie, sorry, een stuk of 7 Barchemse vier daagse wandelaars in noodtempo voorbij, dit bleek de 30 km route te zijn aldus 1 van hen. Rechts zien we het sint janskruid in bloei.
we wandelen door in ons eigen tempo alsof we de veertigdaagse doen waar anderen vier dagen over doen
M1 vindt het gele spul ook prachtig en wat blijkt?
dit gele spul is helemaal geen vlasleeuwenbekje zoals ik op de rietorchiswandeling zei, we keken nog eens goed en het was toch heel wat anders. Moeders had toen al gezegd dat het wel eens ratelaar kon zijn, en dat klopt ook, het is de ratelaar! Zo genoemd omdat de zaadjes ratelen als ze rijp zijn en je het bloemetje met zaadjes heen en weer schudt of als de wind dat doet. Gaat vaak vergezeld van orchideeen, houdt het gras tegen, en is een halfparasiet via het wortelgestel, ondergronds dus. En is 1 jarig, ingrijpen en het volgend jaar is het weg.  De ratelaar is tamelijk zeldzaam, en natuurliefhebbers roepen oh en ah als ze het zien.
er valt hier straks flink wat bramen te plukken, en rechts kamperfoelie waarover in een latere wandeling meer
weer wat mooie uitzichtjes
aan het eind gaan we niet naar links, zoals op de rietorchisroute, maar op weg naar de boer die koffie heeft, met koek.
bij de weecee staat een leugenbankje....
hieronder de oogst tot dusverre
M3 doet nog even zaken, per slot is hij aan het werk
dan gaan we een onderweg gevonden nieuwe route in en wat een vondst bleek dat te zijn!
pas op de volgende wandeling kom ik er achter dat dit particuliere eigendom de Hardermaat heet.
Gelukkig is er al snel een bankje
en dan gaan we over de leukste vlondertjes naar een hoog energetisch pad
het is hier ongelooflijk rustig, sereen, prachtig gewoon
we wandelen het volgende bruggetje eens over, of vlondertje
en krijgen ook nog aanwijzingen:
dan komen we door een heilig stukje rododendronsbos, met heel oude rodo's
en kijk dit dan toch eens, een bordje met het woord bankje en dan ook nog in hetzelfde lettertype als ik gebruik, gaaf!!!
het bankje levert een fraai uitzicht op en we tellen onze zegeningen want aan de overkant is het pad waar we op de heenweg liepen, links in ieder geval, en we zien daar toch een meute barchemse vierdaagse wandelaars langskomen in de verte.. als we deze nieuwe route niet ontdekt hadden waren wij ze allemaal tegengekomen...
en terwijl hondjes hondjes dingen doen, zijn de reeen zo geschrokken van die wandelaars dat ze in sneltreinvaart de andere kant uit rennen:
we wandelen maar eens verder
M3 is bezig met kunstjes met M2
we wandelen maar eens verder
en komen uiteindelijk uit op de weg die ook de Hardermaat heet, en zien dat we rechtdoor verder konden, maar we gaan nu maar eens links af terug richting auto.  Op  de volgende wandeling zullen we wel rechtdoor gaan!
Deze foto's  hieronder zijn inmiddels opgestuurd naar de gemeente Lochem, met locatie aanwijzingen omdat we hier een nest eikenprocessierups aantreffen, de eerste keer dat ik ze zie en ik hoop dat het de laatste keer is, bah.
mooi he, die Jasmijn! Vorig jaar plantte M1 ook zo'n struik in mijn tuin en die heeft het ook zo mooi gedaan dit jaar. Rechts nog oogst voor het vuurtje op 17 augustus s avonds
dan gaan we rechtsaf richting de auto (Schoneveldsdijk is dat)
en jawel hoor, uit een zijweg komen er weer van die wandelaars, ik begreep dat ze tijdens het weekend ook in Ruurlo de boel onveilig maakten en dat men er daar erg veel last van had, ik eindig met nog een bloemige foto:
De horoscoop van Omraam Mikhael Aivanhov (zie video hieronder) vind je hier
.

.
Make a Free Website with Yola.