De Belten, vrijdag 2 maart 2012

ondertitel: op zoek naar Makelaarseik (J1) en Verbouwingseik (M1)

De Zon had klaarblijkelijk weet van onze wandelafspraak vrijdag omdat hij prompt begon te schijnen toen we aan de wandel gingen, mijn enige wandeling in de afgelopen week die verder miezerig dan wel bewolkt weer te zien gaf aan de hemel. We parkeren bij de parking van het Pinetum,

maar om nu de weggetjes er rondom heen eens te verkennen; en we spraken af een makelaarseik (voor mij) en een verbouwingseik (voor M1) te gaan vinden. 

dit paardje had opnieuw grote belangstelling voor M2, de andere twee bleven lekker liggen.

een onbestemd stuk funghi op een onbestemd stuk boomstronk, een beuk wellicht?

Hier kwamen we UIT

en hier gingen we IN naar links, want ik vind de Molendijk, die achter het Pinetum loopt, geweldig.

Ik ging eens tegen deze eik staan en nadat ik energetisch contact met hem had  gemaakt vroeg ik hem of hij verbouwingseik wilde worden. Daar kreeg hij buuikpijn van (of ik, liever gezegd). Maar toen ik hem vroeg of hij Makelaarseik wilde worden, kwam er een bijzondere energie. Ik legde hem de situatie in geuren en kleuren uit, hoe ik de Moonlodge goed verkocht wil hebben, en de groeten zal doen van hem aan Wintereik daar, of omgekeerd, en hoe ik in Zuid Limburg een leuk hutje op het oog hebben en daar nog een eik moet vinden natuurlijk, en of het ook allemaal in april geregeld kon worden. Daar had hij het weer zwaar mee, met dat laatste, maar tweede helft april, wel, hij zou zijn best doen! (Alsof ik dan tijd heb om te verhuizen maar dat is weer wat anders) Inmiddels heeft de echte makelaar mijn hutje op zijn site gezet, met MIJN tekst en MIJN beste foto's en er doodleuk onder gezet dat het een primitieve keuken heeft en totaal opgeknapt moet worden, nou zeg. Die primitieve keuken klopt min of meer wel hoor. Overigens heeft de makelaar van het hutje in Zuid Limburg ook iets vermeld over gedateerd en dat het gerenoveerd moet worden maar die makelaars roepen maar wat, nergens voor nodig, ik ben niet van de verwende jongere generatie:-)

We lopen verder langs dit veld en vinden aan het eind daarvan verbouwingseik.

maar eerst: drie keer raden wie ze hier aan de telefoon heeft.

Antwoord: ha ha, dat was fout, het was Richard namelijk. Die ken je niet, maar dat geeft niet.

Deze eik zag de verbouwing van M1 wel zitten, ze hebben fikse plannen, maar de plannen zijn gewijzigd, de echte verbouwing gaat pas plaatsvinden als ze Saturnus t in 8 heeft (God help her), maar nu ze Saturnus t nog in 7 heeft gaan ze eerst het hutje op de Gorsselse hei slopen en een nieuwe bouwen, 8-kantig, zo iets als je op de muziekvideo hieronder kunt zien, en ze denken daar met kerst al in te kunnen zitten. Verbouwingseik was welwillend.

we lopen een leuk zijpad in, naar rechts

waar alleen wandelaars mochten komen, kwam dat even goed uit aangezien wij wandelaars waren

wel zonder bessen trouwens

Gelukkig was M2 vandaag ook een wandelaar

Dan gaan we het kerkpad in, verboden voor ruiters. Kwam dat even goed uit dat we geen ruiters waren. Honden aan de lijn hebben we niet gelezen.

In het echt was het sprookjesachtig mooi met de zon er doorheen maar je kunt er wel iets van proeven met deze foto. Toch?

een heilig Sparrenpad

M1 inspecteert wat het voor boom is en stelt vast dat het een kerstboom is, dus een spar.

he he een bankje:-)

met dit uitzicht

mooi hier he? Het zachte mos is uitstekend geschikt voor boscirkels maar ja, we zijn hier wel wat ver van huis

we houden na de pauze als maar links aan om de weg terug naar de auto te vinden

Het laatste stuk is een heilig Douglassparrenpad, M2 wacht hier al, want hij weet al wat M1 weer gaat doen

Die stelt namelijk vast dat deze BeginDouglas een enorme energie geeft. Moet ik de volgende keer dan ook maar eens uitproberen.

Het nieuwe hutje van M1:

Update onzinnige belastingen (Nederland) (door A te R)

Rioolheffing eigenaardeel betalen aan gemeente.  Rioolheffing gebruikersdeel afhankelijk van je waterverbruik betalen aan gemeente. Rioolbelasting voor aanleg en onderhoud van riool betalen aan gemeente.

Onroerende zaakbelastingen (ineens in het leven geroepen 20 jaar geleden?) om de gemeentekas te spekken. Omdat je op grond woont die zich bevindt in de gemeenteā€¦..????

Afvalstoffenheffing.

Zuiveringsheffing  omdat u afvalwater afvoert naar de riolering. voor het schoonmaken van het afvalwater. Vast bedrag voor  1 of 3 pers. Huishoudens.

Watersysteemheffing aan waterschap: om wateroverlast en watertekort te voorkomen. (dijken, gemalen). Onderdeel van deze heffing:

Als inwoner een vast bedrag per woonruimte.

Watersysteemheffing Met de opbrengst van de watersysteemheffing houdt het waterschap het grondwater en het water in sloten, rivieren op peil en worden de kosten van het beheer en onderhoud van dijken, watergangen etc. betaald. 

Ingezetenenomslag voor beheersing waterpeil of waterkering, beheer dijken.

Verontreinigingsheffing voor het lozen en de zuivering van afvalwater en oppervlaktewater in sloten en rivieren.

Als eigenaar van een woning,  gebaseerd op de WOZ waarde.

Aan Vitens, die het drinkwater levert, betalen we allemaal:

Vastrecht huur watermeter, Waterverbruik, waterbelasting (6% van je verbruikte water)  grondwaterbelasting, provinciale grondwaterheffing.

Terug naar de indexpagina - volgende wandeling

.

Make a Free Website with Yola.