Hondenuitlaatbos in Bemmel, vrijdag 27 juni 2014
.
.
Emeen, Emtwee, & ik gingen op vakantie naar het buitenland:-) Maar onderweg gingen we eerst nog even langs bij Leontine en Kees (die nu op vakantie zijn, ook in het buitenland, en wel bij Annemie in Luxemburg,  om hen aan het werk te zetten.
.
Kijk, mijn PRACHTIGE ring is klaar! Maar helaas speculaas, ik had de verkeerde maat opgegeven. Mercurius liep nog retro. Inmiddels siert hij mijn hand, want op de terugweg gingen we, vlak na het rechtlopen van Mercurius,  weer langs, maar nu in Slijk-Ewijk, om hem op te halen in passend formaat.
.
.
Later reden we even naar de Waal in Bemmel, alleen, we konden er niet bij, wandelend, bij die Waal vanaf dit parkeerpunt.
.
.
Op de dijk was ook geen Waal te zien, alleen wat waterpartijen die er vast uitlopers van zijn.
.
.
Maar vlak ervoor lag alweer een hondenlosloopgebied. Overigens, over de walk van gisteren: de Newfoundlanders waren geen Newfoundlanders, maar Berner Senners, wist Ingeborg te melden.
.
.
Hier lijkt het net of er ook schapen losliepen maar ik fotografeer ze over het schrikdraad heen.
.
.
In het begin leek het nog wel wat met dit hondenbos.
.
.
je kunt hier ook naar school. Vlak bij die school zien we een paadje waar we ingaan (dat hadden we beter niet kunnen doen...)
.
.
Er lag best een mooi watertje achter, daar niet van. Maar ongemerkt waren we op weg naar wat Annemie "avontuur" zou noemen...
.
.
Er viel nog wat te plukken ook. Brunel is eetbaar, het wordt gebruikt als veevoeder, maar is ook een voortreffelijk middel tegen mondblaasjes. De Chinezen gebruiken de thee ervan (van de hele plant) bij een "oververhitte lever".
.
.
.
op zich was het hier qua natuurschoon niet verkeerd. Op zich.
.
.
maar dan komt foto 22. Net als we aan een bankje toezijn, kunnen we er niet bij, er staat schrikdraad voor. En veel erger, als we niet terug willen lopen moeten we nu de helling af langs een uitermate smal stukje langs het schrikdraad. Dat was avontuur zeg. Als beloning komen we in een woonwijk terecht waar zowel menselijke als niet-menselijke schapen wonen.
.
.
Hier stond dan nog wel een bankje. Daarna tuffen wij op budgetsukkelsnelheid naar de Moonlodge, het is al bijna donker als we er aankomen. We gaan vakantie houden. En een druk programma dat we er op na hielden! Op naar het volgende avontuur.
.
.
De video's hieronder komen beide van de facebookpagina van Miss Marple, geen idee of je die video kunt zien van hoe je van een sjaal een vest maakt (cool is dat!) Zo niet, zal ik het een keer voordoen met foto's :-) (Straks wil Marie-Ange al die mooie sjaals die ik van haar kreeg terug:-)
.
  
Make a Free Website with Yola.