Bomenworkshop, Barchem, zaterdag 21 september 2013
.
Op zaterdag 21 september hield het CHTA weer eens een hemel-& aarde walkshop, en alhoewel we maar met een klein groepje waren, kwamen de mensen uit het hele land: Amsterdam, Harderwijk, en ook nog wat dichterbij, zoals Utrecht of Deventer:-)
Emeen (M1) begint met een leuke introductie over hoe het niet bepaald om boomknuffelen gaat, maar om het ontvangen van de energie van bomen.
Eenmaal thuis dacht ik nog eens over het volgende na: neem een gemiddelde asielzoeker in een asielopvangcentrum. Zo iemand mag niet werken en voelt zich compleet nutteloos, hopeloos en met een slecht gevoel van eigenwaarde. Zo voelen de bomen zich ook, als werkeloze asielzoekers. Want we hebben gewoon niet in de gaten dat de bomen het LEUK vinden aan het werk gezet te worden door ons! Je kunt ze van alles vragen, zelfs of ze je willen helpen met JOUW werk!. Voordat we aan de vragen van deze walkshop toekwamen, doen we eerst wat ervaring op met de energie van de verschillende boomsoorten.
.
Terwijl Emeen verder gaat met haar uitleg, ga ik vast naar het eerste bankje.
.
.
Kijk, daar is 'tie al op de foto rechts.
.
.
Twee foto's van dezelfde plek, waarom ik er twee nam weet ik ook niet hoor.
.
.
Emtwee was meegekomen naar het bankje en ziet dat het groepje er al aankomt.
.
.
Dan de beukervaring, ook Esdrie vond de beuk een koudere energie hebben (de Beuk valt dan ook onder Saturnus.
.
.
nog dichtbij het bankje volgt meer beuk-uitleg. En een mooi watertje.
.
.
Emtwee heeft even zijn dolle vijf minuten.
.
.
dan komt denk ik de lijsterbeservaring. Ik kan je wel vertellen dat ik na al die bomenenergie al behoorlijk aan het zweven was. Dat vind ik trouwens een heerlijk gevoel:-)
.
.
en de energie van de haagbeuk was helemaal sterk.
.
.
als je hier het bruggetje overgaat kom je in een heel speciaal energetisch gebied, opgewacht door deze grote eik, het lijkt wel een kathedraal.
.
.
er volgt dan nog een bruggetje
.
.
toen was het tijd om iedereen te vragen of ze een Eik wilden uitzoeken en dan hardop de levensvraag die ze hadden op dat moment, te stellen aan Eik. Er zou nog een sterrensjamaaneik komen die vervolgens met het antwoord diende te komen ,aangevuld door wat de geboortehoroscoop erop te zeggen had.
.
.
Esseen had alle eiken nodig dacht ze, voor haar vraag, dus vroeg Eik maar meteen alle eiken in te seinen.
(Het mocht niet baten, zou later blijken;--)
.
.
dan komen we in het rodobos, waar de energie ontgiftend is.
.
.
terwijl ik een sigaret rookte liet ik me ook door een rododendron ontgiften:-)
.
 
.
en dan komen we bij de sterrensjamaaneik. Ik krijg toch een rare ervaring zeg, een echte sjamanenervaring, als ik tegen de Eik aan sta om hem te vragen dat de horoscoopantwoorden de juiste zouden zijn, en dat hij ook de mensen zou inspireren. Ik begin toch te kuchen, niet op een manier die normaal is voor mij, alsof Eik iets niet uit zijn strot krijgt zogezegd.
Gelukkig deed/ie dat niet bij iedereen.
.
.
maar wel bij Esdrie wat later logisch bleek toen we er achter kwamen dat ze het teken voor den strot, te weten Stier, op cusp 8 had staan.
.
Toen was het wel even tijd voor het bankje.
.
.
verderlopend komen we nog wat leuk spul tegen. Als ik in dit gebiedje tegen een Douglasspar aan ga staan, en hem vraag wie hij is (Douglassparren zijn verbonden met de geest van Indianen, vind ik), zei die spar: ik ben de Indiaan van de Vredespijp.
Op dat moment wist ik niet wat daarmee bedoeld werd, maar dat zou nog snel komen, zie het eind van deze pagina...
.
.
Als ik in dit gebiedje tegen een Douglasspar aan ga staan, en hem vraag wie hij is (Douglassparren zijn verbonden met de geest van Indianen, vind ik), zei die spar: ik ben de Indiaan van de Vredespijp.
Op dat moment wist ik niet wat daarmee bedoeld werd, maar dat zou nog snel komen, zie het eind van deze pagina...
.
.
weer een mooi doorkijkje, heel sprookjesachtig.
.
.
en een sprookjesachtig pad natuurlijk.
.
rechts: de giftige bessen van de Gelderse Roos?
.
hier volgt een uiteenzetting over het een of ander, klaarblijkelijk.
.
.
Esdrie is volgens mij heel gevoelig voor bomenenergie, ook zij voelt het gezwabber van de berk, zelfs al is het een Papyrusberk.
.
  
.
Het pad nadert zijn einde.
.
.
En eindigt dan inderdaad.
We komen weer uit bij de Fleerhof waar de boerin ons zelf de koffie met koek brengt, wat een service!
Een horoscoop bespreken we daar al vast, de rest doen we in Lochem.

Volgens wat ik gehoord heb was het een heel interessante dag voor iedereen, ik heb er in ieder geval van genoten en was blij dat het weer mee zat, het was heerlijk wandelweer!

Aan Emeen nog veel dank voor haar inspiraties en aan de rest ook voor de boeiende levensverhalen.
Dan rest mij nog te vertellen dat het kruid BIJVOET gebruikt werd of wordt in de vredespijp van de Indianen en moet je kijken wat we nu opeens ontwikkeld hebben (onder de muziekvideo) :
.
 

 

..
  
Make a Free Website with Yola.