ULVENHOUT, de eerste wandeling van de herfst 2013, zondag 22-9-2013
.
 
.
In de nacht na de bomenworkshop werd het herfst, de eerste week erna zou prachtig weer te zien geven.  We reden naar BelgiĆ«. Zo ergens vlak voor de grens had ik er genoeg van, van de snelweg, en we gingen er af bij Ulvenhout, wat ons een leuk nieuw wandelgebied opleverde later in de week. Maar deze wandeling was gewoon de eerste de beste stop na de snelweg, en het stelde niet veel voor.
.
 
.
Het was inmiddels zondagmiddag en het was er nog druk ook.
.
 
.
Op zich was het wel een natuurgebied, grensoverschrijdend want volgens de geleerden wandelden we zo Belgiƫ binnen.
.
 
.
zie je ze, de rare grijze paddenstoeltjes?
.
 
.
paddenstoeltjes met de zon erop. Of zo.
.
 
.
Dit was nog steeds Nederland trouwens hoor, bij deze kippen gaan we naar links.
.
 
.
En een eind verder zouden we dan de grens over gaan volgens de telefoon van een andere wandelaar, daar zijn we echter weer omgedraaid..
.
 
.
en lopen dus weer terug.
.
en komen weer op de weg.

En dan tja, in de loop van de week hebben we een tweede methode ontwikkeld voor de eikels..
.
STAP 1: eerst rooster je de eikels en dan ga je er eens voor zitten, bijvoorbeeld voor de televisie, en maakt een snee in de eikels. Of was het nou omgekeerd en maakten we eerst die snee en roosterden ze erna? Ik weet het niet meer. Daarna werden ze in ieder geval gepeld.
.
.
STAP 2: als je ze probeert in stukken te hakken met een steen, doe dat dan niet op een stenen bord.
.
.
STAP 3: kook de eikels met ruim water vier keer af, totdat de tannine er grotendeels uit is.
.
STAP 4: zachtgekookt laat het spul zich makkelijk fijnstampen. Dat rooster je nog een keer.
.
STAP 5 Als dat daarna op de verwarming nog wat meer ontwaterd is  cq helemaal droog pak je een molensteen.
.
STAP 6 Dan neem je wat van het fijnere spul en bedenkt opeens dat er misschien wel eikeltjeskoffie van te maken valt, dus je giet wat kokend water op een schepje van dat spul. Proefondervindelijk, vrij letterlijk met dat proef- , stel je vast dat het nog smeriger smaakt dan slootwater.

.
STAP 7: dan speel je voor molenaar
,
STAP 8:  zeef het door een fijne zeef om klasse A meel te krijgen en door een wat grovere om klasse B meel te verkrijgen.
.
.
STAP 9: Dan wordt het tijd uit te testen of het als meel werkt. Je kneedt het met wat water en boter en gaat het dan bakken. Eseen zegt: dan smelt alle boter weer en krijg je er nooit koekjes van..  tjonge, daar had ze maar wat gelijk in zeg. Wat overbleef was een NOTIGE Boter, een delicatesse!! De volgende dag heeft Eseen er alsnog met wat toevoegingen echte koekjes van gemaakt, wederom, een delicatesse!

De volgende keer gaan we echter terug naar het vorige recept. Niks roosteren en malen, en gewoon een pasta maken. Daar hebben we met dat eerste recept een week van gegeten!
(Met toevoegingen).
.
.

.
Twee trouwe lezeressen van deze blog hebben de fruittocht van de week hiervoor, met routeaanwijzingen, inmiddels ook gemaakt, en waar ik slechts drie appels veroverde, was dit hierboven hun oogst...
.Anti verkoudheid
van Natural news: 1) 10000 IU per dag vitamine D3;  2) appelazijn: mix een paar lepels met warm water, honing en citroen en drink er gedurende de dag telkens wat van. 3) 2000 mg vitamine C per dag 4) honing (zie 3) 5) gemberwortel 6) zink 7) echinacea 8)  oregano olie 9) kokosolie.
 
De slanke dennen onder jullie kunnen eventueel profiteren van een aanbieding van een legging met modieus rokje erbij voor slechts 1 euro, plus verzendkosten, bij de Speurders.
..
  
Make a Free Website with Yola.