Boomhutten onder het Jezusbeeld & de Mariagrot op de gronden van
.
het voormalige Amandinaklooster, Gooreind, zaterdag 28 juni 2014

.
.
De verbouwing van het voormalige Amandinaklooster bleek gereed te zijn vandaag, en wat een veranderingen waren er op de kloostergronden te bespeuren erachter!  Het klooster is nu een zorgcentrum voor demente bejaarden geworden en toen Emeen en ik de achterkant bekeken, besloten wij hier wel opgesloten te willen zitten als we dement zouden worden. Nu zijn we dat laatste niet van plan trouwens.
Buienradar had fikse regen voorspeld, die we met de paraplu in de hand trotseerden, want na de maaltijd moesten de koolhydraten er nog even afgelopen worden.
.
.
De tijd is natuurlijk niet bekend, maar 12.00 uur 's middags geeft een heel reeele horoscoop te zien: de Maan in Vissen, en de nadruk op het 11e huis (het groepsverband).
.
.
Een van de nieuwigheden waren de informatiebordjes die nu links en rechts en overal te vinden waren.
.
.
Pardon? Hier kamperen???, de paden bleken ook allemaal namen te hebben, die nu aangegeven werden door bordjes.
.
.
Kijk, die Amerikaanse Eik links is mijn vriendje. Maar wat zien we daar? Allemaal rare ballonnen in de bomen!
.
.
Het ding links was een gedenkteken, bleek met de nieuwe informatiebordjes. Er dreigde ooit brand, en de nonnen zijn toen allemaal in gebed gegaan. De wind draaide en het klooster bleef ongedeerd. Ter nagedachtenis daarvan werd dit ding links geplaatst.
.
.
De ballonnen in de boom waren dus de tenten die je kon huren om hier onder het toeziend oog van Jezus met het Heilig Hart te kamperen.  Je moet er een vervaarlijk laddertje voor op alleen geschikt voor jonge lieden, dus Emeen nam eens even een kijkje. Ze vertelde dat het er van binnen heel gezellig uitzag, met een houten vloer, twee bedden en een bankje. Eerlijk gezegd, wisten we niet wat we zagen op deze heilige grond, maar we vonden het heel bijzonder.
.
.
.
na de bloeiende kamperfoelie bewonderd te hebben, bewonderen we de kampeervoorzieningen, zoals daar waren: een plee (geen douche), een overdekt ding waar het ontbijt geserveerd werd, en enkele plekken om te zitten bij de barbecue. Er was een pomp om je te wassen, het was geen drinkwater, stond er bij.
.
.
.
Het was in feite B&B want in die blauwe bakken zou het ontbijt per tent geserveerd worden en daarnaast de eettafel.
.
.
Het Jezusbeeld gaf altijd een enorme hoeveelheid energie beginnend met energie in het kruinchakra. Zo ook vandaag. Jezus vond het klaarblijkelijk net als wij hartstikke leuk dat ze hier gingen kamperen.
De Maansknopen in de horoscoop van het klooster laten zien dat de Noordknoop in Vissen staat, heel toepasselijk in het 9e huis, op de 22e symboolgraad. En hierboven lezen we dat het Jezusbeeld negen jaar na de aankoop van het klooster werd opgericht, hetgeen een halve Maansknoopomloop is. In transit stond de Zuidknoop toen conjunct de Noordknoop van het klooster. En het symbool: een profeet die de stenen tafels met de nieuwe wetten draagt loopt naar beneden vanaf de Sinai berg. De noodzaak om de realisaties die men heeft bij een "piekervaring" te aarden in alledaagse gebeurtenissen". Kamperen dus!:-)
.
.
Terwijl we even op het normale bankje pauze namen, dat zat beter, bewonderden we het feit dat deze constructies alleen met touw zijn gemaakt, er is geen spijker aan te pas gekomen.
Emeen en ik waren diep onder de indruk van deze lollige kampeermogelijkheid die hier gebouwd was. Eenmaal thuis las ik in het regionale krantje dat 1) de prijs voor een overnachting maar liefst 70 euro pp is, inclusief ontbijt. 2) de tenten door een kunstenaar zijn gemaakt (opeens vond ik ze foeilelijk, als een KUNSTENAAR die rare ballonnen heeft bedacht en 3) het slechts voor de maanden juli en augustus is, de hele boel wordt dus ook weer gesloopt. Belachelijk allemaal dus.
En toen begon het te regenen. Dus gingen we maar eens terug.
.
.
langs weiden met koeien alleen moet je wel heel goed kijken tussen de twee bomen links, wil je de koeien ontwaren.
.
.
Dan wordt het weer wat droger en lopen we naar het Mariabeeld. Van het Watermantijdperkachtige Marialabyrint terug naar het Vissentijdperkachtige Mariabeeld, en dat alles op 1 dag.
.
.
De Mariegrot is hier gebouwd omdat een of andere zendeling een of andere buitenlandse schipbreuk overleefde en toen gezworen had als hij het zou overleven, deze Mariagrot, of Lourdesgrot zelfs te bouwen. Waarvan akte. Het hele Mariabeeld was enorm opgeschoond, en dus van deze informatie voorzien. Het had de energie hier geen kwaad gedaan!
.
.
De vorige keer dat ik hier was, voelde ik helemaal geen energie meer. De keer daarvoor lagen er allemaal hondenharen op de grond van iemand die zijn of haar beesten had geschoren, heel smerig. Maar vandaag was alles schoon, opgeruimd, onkruid weggehaald, en Maria moet ook heel tevreden zijn geweest daarover want de energie was er hoger dan ooit. Er kwam ook nog een nieuw plakkaat te voorschijn. Maar heel interessant, er was er ook eentje weggehaald!!! Het plakkaat: Maria der onbevlekte Ontvangenis! Mensen anno nu weten misschien niet wat daarmee bedoeld wordt en denken dat het dus niet kan en halen het dus maar weg?
.
.
Helaas, de kapel was niet open:-)
.
..
  
Make a Free Website with Yola.