SALLANDWEEKEND & Lijsterbeswalk 3 september 2011

We waren dit weekend te gast bij I & J te D:

De eerste avond konden we de sessie mooi buiten houden in de met kunst gepimpte prachtige tuin:

De volgende dag krijgen we een smulontbijt van I

en daarna vertrekken we naar Lettele voor een Sacred Walk:

Maar eerst even een groepsfoto, v l naar r: C1 uit P, C2 uit de buurt, I & T uit de buurt, en M uit G.

M te G is verantwoordelijk voor de lijsterbesontdekking. (volgt).

We begonnen met een deel jappa wandeling, van Annemie geleerd. In het begin van de wandeling zegt niemand wat, en iedereen let gewoon heel goed op wat er zo al te zien is:

jappa betekent eigenlijk het steeds herhalen van de naam van God, innerlijk dan, maar de natuur is al een expressie van het goddelijke en we zijn er dus gewoon in stilte al wandelend onderdeel van:

Dit was een van de prachtige zonverlichte doorkijkjes die meerdere van ons opvielen, ik heb er een hoge resolutie van bewaard, voor een fotowandje of ansichtkaarten of zo:-)

Dan heeft M5 uit G iets bijzonders vast:

Overigens draagt ze een zilveren 5puntige ster om haar hals hetgeen niet geheel zonder symboliek is als je weet dat elk lijsterbesje ook een 5 puntig sterretje vertoont! 

En er volgt kunst met een kleine k in het sterretjesmos:

Inmiddels zijn we de kruising gepasseerd waar het einde van de jappa walk was en het begin van het communicerende deel.  Er "mocht"dus weer gepraat worden:-)

Maar deze twee liepen langs de oever van het riviertje op zoek naar het een of het ander:

Dan komen we bij het onderwerp van de sessie de avond er voor aan: De Jupiterboom verstrengeld (aan de onderkant) met een veelvoud aan Saturnus-bomen:

Dat vergde nader onderzoek:

C2 had haar wichelroede bij zich !

En terwijl ze rond de bomengroep gaat, slaat hij hier uit

Ze stelt uiteindelijk vast dat de boomgroep waarschijnlijk op een kruispunt staat van 3 Leylijnen

Er wordt duidelijk een andere energie vastgesteld bij Eik, links, en Beuk, rechts

Tot mijn spijt zijn er geen orbs op de foto. Sommige cynici beweren dan ook doodleuk dat de orbs alleen bij regen komen, zodat het regendruppels op de lens zouden zijn... we moeten maar weer eens even afwachten wanneer ze zich weer vertonen bij mooi weer om die cynici van repliek te dienen hihi'

Hierna was het de bedoeling een sessie te houden bij een bankje, maar ik ben, voor de zoveelste keer, hier klaarblijkelijk fout gelopen, want ik heb geen bankje gezien. Dus opeens waren we in het heilige rodo laantje, en terwijl C1 en ik op een boomstammetje ons nicotinegehalte verhogen, houdt de rest hier een zonnekransje,  ze moesten even bijkomen van het donkere rodo gedeelte, wat ze maar een zware bedoening vonden.

DE LIJSTERBESERVARING

Voor mij was de lijsterbeservaring wel de meest bijzondere van de wandeling vandaag. Het kwam door M5, uit G, die zich afvroeg wat de lijsterbes deed. Omdat de boom niet een echte "leunboom" is had ik er nog nooit tegenaan of tussenin gestaan, dus vandaag besloten wij dat manko in te halen. Het eerste wat je zo aan de foto kunt zien, is dat de lijsterbes heel vrolijk maakt. Mogelijk moet ik mijn astrologische kwalificatie van Mars in Steenbok sextiel Mercurius in Vissen, die ik aan de lijsterbes opgehangen had, daarom nodig bijstellen:-) (zie  http://www.astrologie.ws/kruiden/lijsterbes.htm).

T en ik liepen daarna weg van de lijsterbes en ik had het heel prettige gevoel niet in het lichaam te zitten. Het asfalt van het pad voelde als een enorme zwaarte, ik was licht als een veertje.. (helaas duurde dat niet al te lang:-)  Nu blijkt achteraf dat op dezelfde pagina als hierboven genoemd over de lijsterbes inderdaad al staat dat het contact met de Spiritworld makkelijker wordt en niet alleen dat... omdat ik zo'n mega-ervaring had  gehad, zou ik op de volgende wandeling naar mijn boscirkel een lijsterbes planten in een van de hoeken rond de cirkel. En nu lees ik ook op diezelfde pagina (ook al heb ik die zelf gemaakt, het is toch al weer twee jaar geleden), dat lijsterbessen stenen cirkels beschermen!!

Dan zijn we eindelijk terug op de parkeerplek met picknickbankje, alwaar we zowel onze meegebrachte lunch nuttigen als een sessie houden over de astrologie van het Reckeweg systeem meteen maar gekoppeld aan relatiepatronen:-)


Een van de onderwerpen die we tussen de bedrijven door bespraken in het weekend was het
weer:

http://sacredwalks.simpsite.nl/utweer

en een ander onderwerp was het Vitamine D3 verhaal, waar ik belangstelling voor heb omdat ik zonne-eczeem heb ontwikkeld na een jaar geen zonlicht te hebben gezien, en dat is bij meer mensen het geval:

hier kun je vitamine D3 bestellen maar volgens de geleerden hieronder moeten we daarvoor in Amerika zijn:

VITAMINE D3

1 gevonden op natuurlijkerwijs door A te R:

Een overdosis aan vitamine D leidt tot misselijkheid, braken, hoofdpijn, depressiviteit en nog andere symptomen. De maximaal veilige dosis is 50 microgram per dag.
Er zijn sterke aanwijzingen dat deze maximaal veilige dosis verhoogd mag worden naar 250 microgram per dag, maar de lange termijn effecten van supplementen tot 250 microgram zijn nog niet bekend. Langdurige blootstelling aan zonlicht geeft normaal geen overdosering aan vitamine D. Studies tonen aan dat er op een zonnige dag bij blootstelling van het hele lichaam tot 250 microgram vitamine D geproduceerd. Dit lijkt een maximum te zijn omdat bij 250 microgram de productie in de huid van nature stopt Bij mensen met een lichte huid kan dit maximum al na 20 minuten worden bereikt en bij mensen met een donker huid kan dit meer dan een uur duren.

De (minimale) aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit vitamine is 0,005 mg (= 5 microgram / 200 IE). Belangrijke bronnen van vitamine D zijn onder andere: vis(olie), levertraan, gist, bladgroenten, vlees en zuivelproducten. De maximale veilige dosis is 0,05 mg (= 50 microgram / 2000 IE) per dag.

Toxiciteitverschijnselen

Extreem hoge doses vitamine D kunnen tot verlies van calcium uit de botten leiden. Men heeft ook aanwijzingen voor een verhoogde kans op een hartinfarct of atherosclerose  gevonden In extreem hoge doses kan vitamine D toxisch, zelfs dodelijk zijn. Zo stierven in de Verenigde Staten enkele mensen nadat ze melk hadden gedronken waaraan per ongeluk een veel te grote hoeveelheid vitamine D was toegevoegd

2 Daar is het genoemde boek hierboven het echter niet mee eens. C1 stuurde in:

Hoge dosis vitamine D in Nederland verboden ?????

In bananenrepubliek Nederland is het helaas niet mogelijk om hoge dosis vitamine D3 te kopen. Je wordt hier afgescheept met een ADH van 100 IE terwijl dit gewoon veel te laag is. Amerikaanse experts adviseren in de wintermaanden minimaal 2000 IE per dag te nemen omdat we zelf in deze periode gewoon te weinig zonlicht op de huid krijgen en ook het UV licht tijdens de winter afneemt door de veranderde stand van de zon.

De vitamine D raad in Amerika adviseert de eerste 3 maanden 5000IE per dag te nemen om zo een behoorlijk niveau op te bouwen en je afweer tegen oa griep en verkoudheid flink te versterken. Omdat dit soort hoeveelheden hier niet te krijgen is en je anders heel veel capsules of druppels zou moeten nemen ben ik maar even uitgeweken naar Amerika.

Bij Iherb bestelde ik 12 potjes van het merk Now van 5000IE per zeer kleine softgel voor slechts $107 inclusief verzendkosten. Ik had deze op woensdag besteld en al de maandag daarop per DHL in huis.

Mocht je overwegen uit te wijken naar de VS dan kun je deze site gebruiken: Link

Met deze coupon code krijg je ook nog eens $5 korting op je eerste order: FON788

Het is echt schandalig dat ik dit niet lokaal kan kopen. De winkels en apotheken puilen uit van de gifstoffen, onze groente en fruit worden bespoten met de smerigste pesticiden, Monsanto en Pioneer mogen hier proefvelden aanleggen voor hun Frankenstein foods en bijna iedere winkel mag kankerverwekkende sigaretten verkopen maar een vitamine die beschermt tegen kanker en vele welvaartziekten wordt streng aangepakt. Ter vergelijking: 5000IE per dag is hier verboden om te verkopen, als je in de zomer een half uur in de zon ligt produceert je huid al 20.000 - 25.000 IE.

Maar door instanties als de KWF is de zon gedemoniseerd en smeren we onze huid vol met UV blokkers en chemicaliën / nanodeeltjes die diep in de huid kunnen doorbrengen. Daarnaast blokkeren die mooie zonnebrillen ook nog eens de opname via de ogen. Dus ook tijdens de zomer zullen veel Nederlanders geen goede reserve opbouwen. En bij mensen boven de 50 jaar zal het probleem van een te lage vitamine D waarde alleen maar toenemen. Een oudere huid zal meer toxines bevatten en ook slechter vitamine D omzetten. En als je dan ook nog ziet dat veel oudere cholesterolremmers slikken (cholesterol is de bouwsteen van vitamine D3) dan snap je hoe big pharma zijn klantjes houdt.

Het goedkoopste medicijn en de belangrijkste kankerremmer blijft vitamine D3. In het voorjaar en de zomer gratis uit de zon, in het najaar in de winter zul je toch echt aan de levertraan of andere vormen van suppletie moeten. Mensen die wonen en werken in een tropisch klimaat, maken naar schatting 10.000 IE (250 µg) per dag aan, 100 maal meer dan de in Nederland aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen.

Wat feitjes:

  • Voldoende Vitamine D kan aantal kankerdoden met 75% verlagen !
  • Vitamine D speelt rol bij autisme (toxine opruimer)
  • Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden
  • Vitamine D link met kanker is bevestigd in meer dan 200 studies
  • Kunstlicht en zeepgebruik geeft een lage vitamine D
  • 94% (!!) van de 50-70 jarigen in China heeft te laag vitamine D niveau of tekort
  • Vitamine D van invloed op immuunsysteem MS patiënten
  • Sporters die vitamine D slikken presteren beter
Make a Free Website with Yola.