BRAMENROUTE, maandag 2-9-2013
.
Tjonge, was hier de Bekmansdijk ook al? Het bleek het begin te zijn. Vlak voor de auto een steen die inmiddels in het tempelcomplex ligt.
Dus we gaan het linkerpaadje in en de bramen dienen zich al snel aan.
Ik geloof dat ik deze boom nog even om een voortvarende PTC heb gevraagd, en rechts weer een bende bramen. Het jaar 2013 kan de geschiedenis in gaan als een goed bramenjaar!
Voor de rest was het een niet onaardig zandweggetje, recht toe recht aan want hier links af te gaan (foto rechts) schiet niet op, dat loopt dood op een weiland.
Op de Bekmansdijk doen ze ook nergens aan bankjes zeg.
die foto deed me denken aan de bekeuring die ik nog open had staan en diezelfde dag maar betaald heb. Bij de kruising met de Kostede weg (gunst, was die hier?) ga ik maar eens terug.
Kijk, de weg terug. Kijk, een enorme veer (die ik net zo hard onderweg weer verloren ben)
ik duik het bos maar even in voor het "bankje". Rechts weer een mooi voorbeeld van hoe zwammen op bomen de kleur aannemen van de bast. Deze gaat weer op de pagina fungi.
De oogst (links), en rechts: bij thuiskomst bleek KWAKJE terug te zijn!! Had ik al eens van Kwakje, het kikkertje verteld? Een kleuterkikkertje of babykikkertje. Het is niet het kwakje rommel op het water maar de vage toestand die niet goed op de foto kwam in het bakje water links. Kwakje blijkt nogal wat  orbs om zich heen verzameld te hebben op die foto!  Twee dagen later, terwijl ik eindeloos tegen Kwakje aan had geleuterd telkens als ik buiten kwam, ontdekte Suze dat hij er maar vreemd bij lag. De orbs hadden hem gehaald. Kwakje was niet meer...

Filmpje met heerlijke muziek geplaatst in de Maya kalender nieuwsbrief: KLIK HIER

Gratis groenten. Bij welke groenteboer zal je je afvragen. Er zullen weinig groenteboeren zijn die iets gratis weg zullen geven. We zullen daarvoor de wijde natuur in moeten. Wij mensen hebben ooit onderscheid gemaakt tussen de producten die je koopt - dit noemen we groente of fruit - en datgene wat in de vrije natuur groeit. Dit heet dan veelal onkruid. Maar klopt dit wel?
Als we weten dat cichorei, met de prachtige, blauwe bloempjes, familie is van witlof en andijvie, wat is dan onkruid?
De tendens is tegenwoordig om bewuster te kijken naar de maaltijd en daar sluit de informatie uit deze boekjes naadloos op aan. Heb je weleens bedacht duizendblad in een gebakken ei te verwerken? Moet je eens proberen. Je weet niet wat je proeft! (Info van de uitgever).
DE BAST VAN DE WITTE WILG (vanwege het salicylzuur) is goed bij artritis (lees ik vandaag op Natural News).
.



















.
  
Make a Free Website with Yola.