KIEFTSKAMP, woensdag 4-9-2013
.
Een tijdje geleden werd de eigenaresse van hond J2 geopereerd, de horoscoop van de operatie had Jupiter in 10 dus ik had haar voorspeld dat de operatie een succes zou worden. Dat was een understatement, de artsen waren LYRISCH over hoe goed het was gegaan. Ik had haar ook voorspeld dat het ergste daarna zou komen, ze moest nl ongeveer 6 weken plat. Nu ken ik haar langer dan vandaag maar het stond ook echt in die operatiehoroscoop. Ze is al lang weer op, maar mag nog niet zo veel doen en verveelt zich te pletter... het is hoe dan ook de reden dat je J2 wat vaker op de wandelingen ziet zonder zijn eigenaresse erbij. Vandaag met S1. In verband daarmee besloten we dat hij (J2) waarschijnlijk toch een Vissen ascendant heeft, hij is namelijk wat bangig aangelegd en reageert in fysiek opzicht tamelijk sensitief. (De vraag was telkens of hij nu een Watermanascendant of een Vissen ascendant zou hebben). Bang voor mensen is hij zeker niet (de reden dat ik hem ook met gemak een Watermanascendant, waarop dan Venus staat) had toebedacht.  Maar hij is bang voor nieuwe dingen. En verdraagt niet zo veel fysiek. Dus toch maar Vissen.
S2 begon al snel salade te plukken en J2 verkent de boel.
Ik was hier eens eerder geweest met J4 en was er zo enthousiast over, dat ik het vandaag dus uitkoos om verder te verkennen.
J2 besloot al snel dat hij op S2 moest letten die mijlenver achter liep, dus ging hij telkens terug om te kijken of ze er wel aankwam. Heel grappig.
Daar is het bankje al in zicht. Tot zover was ik al eens geweest met J4. S2 is nog nergens te bekennen. Het bankje stond midden in de zon, het was hartstikke warm weer, dus toch gauw verdergelopen.
En dan zien we aan de andere kant van het heideveld een picknickbank in de schaduw. Rechts de oorzaak waarom S2 zo achterliep, een enorme tas vol bramen! 
Er zijn wederom geen chemtrails in de lucht, wel een UFO:-)
Zou er ook een verband bestaan tussen het feit dat 2013 sinds vele jaren weer eens een goed bramenjaar is en dat 2013 ook voor het eerst sinds vele jaren relatief weinig chemtrails in de lucht had?
we lopen verder en komen uit op een zandpad.
Van S2 nog geen spoor, maar wij gaan het zandpad in.
Ook hier bramen zat. En het zandpad was onderdeel van het Pieterpad. Even later kom ik een vrouw tegen met rugzak en vraag of ze het Pieterpad wandelt. Ja! Vandaag was haar route naar Zelhem. Dan weet je dat ook weer:-) Voor bramen had zij geen belangstelling.
Bij een boerderij gaat de zandweg rechts af.
Ha, heerlijk, drinkwater! ..... Van de plant rechts vraag ik me af of dat nu vijfvingerkruid is.. even googelen...en inderdaad, dat is het. S1 dacht nog dat het potentilla erecta was, maar het is de soort potentilla reptans (latijnse naam voor het vijfvingerkruid).
zo te zien de reuzenzwam, maar de reuzenzwamroute komt nog. En dan zijn we opeens weer bij de auto die terecht gespot was door mevrouw Appeltaart, die er deze ochtend langs kwam fietsen. Het was een mooi rondje!
 
..
  
Make a Free Website with Yola.