De brandnetelzaadroute, woensdag 23 juli 2014
.
.
de wereld kleurt momenteel (eind juli) al weer aardig geel, maar was een tijd lang weer overal erg paars. Erg boeiend om die kleurwisselingen te zien. Links boven is van mijn tuin, rechts boven van de overburen.
.
.
alwaar ik zo langs kwam terwijl ik in alle vroegte het sehr gut aufgezogenes Hundchen uit ging laten voordat het te heet zou worden op deze hittegolfdag. Rechts wat er over is van de twee teunisbloemen die opeens dit jaar hun opwachting deden aan de linkerkant boven van de Dwarsweg.
.
BRANDNETELZAAD. Terwijl een gedienstige mevrouw langskwam met haar hondje en vroeg of ze me kon helpen, pluk ik brandnetelzaad. Een grote foto met tekst staat op deze pagina.
Hieronder de tekst zonder de mooie opmaak omdat ik in Belgie, waar ik nu zit, geen microsoft word heb...

Brandnetelzaad


Tonicum, ontstekingsremmend, energieverhogend


Specifiek: helpt bij bijnieruitputting, goed voor de lever, en nieren, helt bij vergiftiging door het eten van pinda’s, helpt bij dikke darmontsteking.


Bevat: antioxydanten, vitamine A, E , quercetine, kaemferol.


Gebruik: brandnetelzaadthee kun je mengen in een theemengsel voor een tonicum, maar ook heel goed op zich drinken. Overgieten met kokend water en 10 minuten laten trekken. Superfood: je kunt brandnetelzaad ook roosteren en door je eten doen, het is supergezond en heel smakelijk!


© sacred herbs - Gorssel

.
Rechts boven het vers geplukte brandnetelzaad, dat inmiddels ook inde halogeenoven is gedroogd bij 40 graden, en verpulverd tot poeder. Van sommige kruiden heb ik leuke verpakkinkjes gemaakt. Of vind je ze niet leuk?
.
.
Rechts gedroogde lijsterbessen (voor een hese stem) en kattenstaart, alles nog van 2013. Maar het is wel mooi foto#22  van deze dag!
.
We wandelen eens verder.
.
.
De ontwortelde boom rechts heb ik hier volgens mij nog niet eerder gezien.
.
.
Als ik op de meditatieboomstam zit komt dezelfde mevrouw met haar hondje weer langs, gaat er ook bij zitten en wij houden een gezellig kletspraatje. Ze vertelt dat vandaag uitgeroepen was tot nationale rouwdag, wat ik anders nooit geweten zou hebben (zo goed ben ik op de hoogte van het wereldnieuws..)
.
.
M2 wacht geduldig tot ik klaar ben met niet-mediteren op het meditatiebankje, en dan gaan we weer terug.
.
.
Hierboven zat 1 rijpe braam aan, die ongelooflijk smaakvol was. Rechts boven zijn we weer terug bij mijn tuin annex wildernis.
.
.
Een poos terug zagen S1 & ik een tv uitzending waarin een stel jonge meiden tweedehands zaken afgingen of ze nog oude koffers hadden. Want, daar maakten ze hondenmanden van. Nou, oude koffers heb ik zat, voor alle hondenmaten, dus hier ligt M2 lekker in zo'n vliegtuigkoffertje.
.
.
Omdat we verder niet veel gewandeld hadden met het warme weer, ging ik 's avonds voor het eten nog even met M2 de andere kant op.
.
.
maar of het was nog te warm, of meneer had honger en wilde eerst eten, hij ging gewoon terug na een paar honderd meter.
,
.
Einde dag 1 van mij en M2. Op naar dag 2.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.