BRONKHORST, zondag 28 juli 2013
Op een mooie zondagmiddag met in het vooruitzicht een zeldzaam groot sextiel aan de hemel, tufte ik naar het oudste stadje van Nederland, een pittoresk gehucht waar ik waarschijnlijk al twintig jaar niet meer geweest was. (En eens in de twintig jaar is ook wel voldoende trouwens). Ik parkeerde op de parkeerwei rechtsboven, waar de routeplanner van de ANWB me heen geleid had.
Bronkhorst ligt er landelijk bij en is een knooppunt van allerlei toeristische routes.
Vorden, 10 km verderop,  heeft Bronkhorst ingelijfd en zichzelf maar meteen deftigjes gemeente Bronckhorst genoemd.... die witte eendagsbloem rechtsboven kun je door de sla doen, wist je dat?

 pittoreske huizen met pittoreske hagen vol pittoreske stokrozen

een leuke aankomst wandeling op de pittoreske bestrating
Het was zondagmiddag, en dus uiteraard hartstikke druk met toeristen, ik had wel moeite om foto's te nemen zonder al die mensen erop. Het hart van het stadje is dit leuke kerkje.
en kijk nou toch, is dat even toevallig,  blijkt mevrouw Appeltaart en husband bij het restaurant koffie te leuten!
Tjonge, moeders was er ook, en even later komen daar ook de drie zoons van mevrouw Appeltaart aan, met aanhang en een reuzecadeau in de hand
Toeval was het natuurlijk niet want moeders is inmiddels de astrologisch belangwekkende leeftijd van 84 geworden, niet op deze zondag, maar op de dag van het groot sextiel erna, althans, solaartechnisch.
en ze had ons uitgenodigd om naar Bronkhorst te komen voor een hapje, een taartje, en een wandelingetje.
Dus na de taart gaan we beginnen aan de pittoreske wandeling
neefje W houdt galant het hek open en wij komen terecht op een wandelpad dat eveneens zo uit de Middeleeuwen geplukt lijkt te zijn, evenals het oudste stadje (van de grootte van een klein dorp)
Het was er prachtig!
Al snel raak ik achterop, als te doen gebruikelijk, de rest kletst en wandelt, en ik kijk mijn ogen uit en
laat de betoverende sfeer op me inwerken
hier ging ik het hek nog even uit om te kijken of de IJssel aan de andere kant zichtbaar was, maar dat was niet zo
De rest had inmiddels besloten maar even te wachten tot ik weer eens gearriveerd was. Ik zie nog een klein water, een poel of zo..
dan wandelen we maar eens verder, ik al weer er achter aan
geen moderne mais maar een ouderwets roggeveld, en bij het dorp een ouderwetse appelboom
zelfs de ANWB borden zijn nog ouderwets
Kijk, dit is neef S, een echte Uranier, die zijn Uranische kwaliteiten inzet in de IT wereld in plaats van in de astrologie (als kind wilde hij astronaut worden).
Het kerkje gaan moeders en ik gezamenlijk ook nog even in. Er hing een prima sfeer en er hingen de meest abominabele slechte schilderijen, er was een expositie, de schilderijen deden echt pijn aan je ogen, zo slecht, en de expositiemevrouw kletste aan 1 stuk door dus van mediteren kwam niet veel.
Tjam, ik ben iemand die erger is dan een ezel. Want al sinds jaar en dag heb ik de verjaardag van moeders fout. Ik maak er namelijk altijd 31 juli van in plaats van 30 juli en echt waar, ik doe dat al jaren fout. Een mens zou denken, zit ze dan niet in je astrologieprogramma? Welnu, inmiddels wel weer:-)) Gelukkig maakt het voor de solaartekening niet veel uit, omdat ik gek genoeg wel de juiste GMT had in mijn computer, behalve dan, dat ze solaartechnisch op 29 en niet op 30 juli jarig was... En het groot sextiel wordt er alleen maar exacter door. Ik bedoel, je zal maar 84 worden en een groot sextiel in je solaar hebben staan, dat is een unicum wat volgens mij vrijwel nooit voorkomt. Dus ik orakel er zo eens wat op los, vertel dat ze met de Zon in 10 beroemd wordt dit jaar en wat zij niet weet, is dat haar verjaardag al op facebook heeft gestaan , dus dat klopt al vast:-)
Heb ik er niet op gezet, maar mensen van mijn astrolijst wel:-)
De oppositie tussen de Maan en Saturnus wordt helaas ook exacter, maar bij alle opposities in een groot sextiel, is het wel zo dat het grote geheel harmonieus is, in evenwicht en er altijd planeetenergieen zijn die de zaak goed doen aflopen. Verder raadde ik haar vele reisjes aan met Jupiter in het 9e huis.

De oogst. Er stond een mooie lindeboom in bloei tegenover het restaurant (foto rechts) waar nog wel wat niet uitgebloeids te plukken viel, genoeg voor 1 kop verrukkelijke lindebloesemthee.
En welke (bijna-) 84 jarige fietst helemaal vanuit Ruurlo naar Bronkhorst?? De kerels waren allemaal met de auto, ik dus ook, alleen had de ANWB mij naar een andere parkeerplaats gestuurd, dus na het afscheid
wandelde ik weer terug naar mijn auto langs de pittoreske weg en stelde pas op de terugweg, zie foto onder, dat het hier stikt van de lindebomen met takken genoeg die laag hangen om flink van te plukken. Hier was de bloesem echter al uitgebloeid. Misschien volgend jaar in het goede seizoen (eind juli?) een Bronkhorsterwandelingetje doen met Jantine? Ik ging erg tevreden over deze mooie wandeling naar huis en ik hoop Moeders ook en dat ze maar een geweldige jaar mag hebben en nog vele er achteraan.
Dan speciaal voor W deze song, want
hij vroeg me tijdens het etentje van welke muziek ik hield, en ik kon toch potverdorie op dat moment werkelijk niets anders verzinnen dan Motherland en wist tijdelijk even niet eens meer wie het zong, wat me later pas weer te binnen schoot (Nathalie Merchant dus), en deze video is behoorlijk indrukwekkend.
Neef W's aanhang, bleek, reuze interessant, inkoopster te zijn voor onder meer de trendhopper, en het gaat notabene, notabene, een trend worden de komende kerst, om met glitters versierde reuzendennenappels in je huis te hebben, zoals min of meer de tweede foto op deze pagina. Ze heeft ze namelijk van een design bedrijf ingekocht en niet van ons dus. Ik was helemaal perplex want ik dacht dat de pinetree company aardig origineel bezig was geweest:-) Op de volgende wandeling presenteer ik de collectie van ons aan een bloemenzaak in het sjieke dorp Gorssel en heb daar voor de komende kerst een bestelling ontvangen, min of meer dan, op commissiebasis:-)  Met glitters voor in de winkel en zonder glitters voor in de kerststukjes die de winkel maakt. En wat bleek? De bloemist deed dat zelf ook al elk jaar, dennenappels spuiten in mooi zilver of wit, alleen, hij is nu aan het verbouwen en heeft er dit jaar vast geen tijd voor:-) Over prijzen hebben we het niet gehad:-)  De trendhopper dennenappels kosten in-of verkoop, dat ben ik vergeten, ongeveer 2 euro per stuk.  Uiteraard zijn ze nu nog niet in de winkel. Het is nog geen kerst:-)
.

.
Make a Free Website with Yola.