Buskerdijk, Ruurlo, dinsdag 9 augustus

Zie je die twee leuke cirkels vlak bij de P rechts op het routekaartje? Wel, daar zijn we niet geweest (het zijn leuke meertjes), we gingen links de kruidenrijke Buskerdijk in. Met hond. J2.  Ook al weer eeuwen geleden want inmiddels is het 22 augustus.

Ik kon er flink wat sint janskruid bloempjes plukken om mijn johannesolie-in-de-maak te verversen. 

Moeders plukt een bos boerenwormkruid, niet omdat het zo lekker ruikt trouwens...

Wat wel goddelijk ruikt is de bijvoet waar hier flink wat van stond:

Weer wat nieuws:

En ook Guldenroede ontbreekt hier niet:

Mellie heeft nog poetische verhalen over Guldenroede in haar "100 geneeskruiden": Bewaart u eens wat van deze zonneplant voor donkere dagen. Haar kracht kan zelfs de ziel genezen, liefdesverdriet stillen en rust brengen. Bij aanhoudend zielsverdriet wordt veel vergif aangemaakt en kunnen de nieren ziek worden. (Zie je wel dat gifstoffen niet alleen door voeding binnenkomen trouwens?) De nieren zijn de filters voor het lichaam, die de vergiften moeten uitziften en afvoeren. Men maakt een thee door van de gedroogde blaadjes en bloempjes een lepelvol gedurende 1 nacht te laten trekken en daarna het geheel kort op te koken. Door de rustgevende werking die er van uit gaat, helpt de guldenroede tegen waterzucht EN kan ze een kind genezen van bedplassen. Beide kwalen hebben met de ziel te maken. Bij waterzucht hoopt het water, het gevoel dus, zich in de weefsels op, een gevolg van opgekropte emoties. En een kind dat s nachts in bed plast, doet dit omdat het zich achteruitgezet en verwaarloosd voelt. Het wil de volle aandacht hebben, het wil weer terug naar het babystadium, toen het nog lekker vertroeteld en verzorgd werd. Geef het die aandacht waarnaar het hunkert door het s nachts, wanneer het slaapt, te omhullen met uw warme en tegelijkertijd zachtjes toe te spreken. Van guldenroede kan men ook een spoeldrank maken tegen loslatende tanden of tandverzweringen.

De riem moest om en af want er kwamen zo nu en dan fietsers langs.  

Hoofdstuk 2 Kunst

Omdat er in de verte nogal veel fietsers stonden en J2 op de een of andere manier nog moet wennen of zo, keerden we weer om, maar of dat de reden was, vraagteken, misschien waren we gewoon goed afgestemd op het weer, want terug bij de auto wou Moeders eerst nog naar de twee cirkels  van het kaartje, maar het begon te waaien en de lucht was erg betrokken dus ik voorzag de regenbui al. We zaten nog niet in de auto of het begon te hozen, niet normaal meer. Dus we waren mooi afgestemd op het weer, je hebt dat of je hebt dat niet natuurlijk en wij hebben dat. Maar voor hoe lang nog= Want in juli had het niet zo moeten regenen als het geregend heeft. Is de mensheid nu echt bezig om voor God te spelen en via militaire operaties continu een wolkendek aan te leggen en waarom? Dat vraagt de Engelsman van deze video / s hieronder zich ook af

Make a Free Website with Yola.