Buurse, maandag 20 & dinsdag 21 januari 2014
.

 Normaliter zoek ik een goede plek op om een optimale solaar te creĆ«ren, maar voor 2014 kon ik niets vinden, en dus besloot ik oorspronkelijk om dan maar thuis te blijven. Zoals altijd had ik wel een week vrijgehouden om op solaarvakantie te gaan en toen Miss Marple opeens met allemaal leuke groepsaccomodaties aan kwam zetten, en ik eens keek wat het bovendstaande moest kosten in januari heb ik meteen geboekt, en de solaarworkshop zat binnen een week al zo wat vol. Ondanks het feit dat mijn solaar er niet al te best uitzag, heb ik een keileuke solaardag gehad, maar, die kwam pas aan het eind. Eerst hebben we nog vier workshopwandelingen te gaan in Buurse e.o.

Overigens is de workshop zelf me uitstekend bevallen en vind zoiets wel wat voor toekomstige solaarweken:-)

Onze accommodatie heette De Hooiberg, en ik heb nog nooit in zo'n luxe hooiberg geslapen en gebivakkeerd als deze. 

www.de-pol.nl. info at dito

.

.
Voordat we aankwamen haalde ik Miss Marple eerst op van het station te Lochem alwaar me een verrassing te wachten stond... een minpuntje...
.
De twee grootste bomen voor het station waren omgezaagd. Ze leken er niet ziek uit te zien, zeker niet in het echt. Kan de heer Appeltaart (bomendeskundige) wellicht even kijken naar de foto's en zeggen of deze joekels ziek waren of dat er aan bomenmoord gedaan is? Volgens welingelichte bronnen aka Miss Marple onderzoekt de partijvoordedieren dit soort moorden en kan ik het dan wellicht melden op de hieronderstaande sites.

http://bomenachterhoek.blogspot.nl/
http://www.bomenstichting.nl/bomenorganisaties/bomenorganisaties.html

Kijk, hier zie je die mensen van Regio Gelderland:
http://afdelinggelderland.partijvoordedieren.nl/overdeafdeling

Zij zijn te bereiken via dit contactformulier:
https://www.partijvoordedieren.nl/contact/reageer?form=contactafdelinggelderland

.
Toen we na een reis van ca. 40 minuten met een volgepakte auto eerst eens even gingen uitladen bij de accommodatie voor we naar de plaatselijke AH zouden gaan om vers brood e.d. te kopen (veel te laat op de middag bleek wel..) werden we niet alleen blij verrast door de kwaliteit van het huis, maar ook door de leuke boer die ons vanaf zijn tractor vertelde dat de voordeur open was en we zo naar binnen konden.
.
.
.

Overigens zijn alle foto's van het kleinere formaat courtesy of en copyright Miss Marple. Dat je het maar weet.
.
.
De koude vleugel. We hadden twee vleugels met slaapkamers en besloten dat dit de koude vleugel was voor mensen die het s nachts liever niet zo warm hebben.
.
.
Het uitzicht achter. Ik focus zelf zo op wandelfoto's dat ik er niet eens aan dacht foto's te nemen van het huis zelf. Venus liep retrograde, en dit is de tweede keer dat we een Venus retrograde workshop hielden met een vetgave zogezegd, accommodatie. (De vorige keer was in Drenthe).
.
.
Gereen (rechts) was er al toen we na het shoppen terugkwamen en Sopheen (boven) kwam ook snel.
.
.
Terwijl de open haard aangemaakt was door Maartina van Rossemina, Madonna gitaar speelt, maakt Gereen de verrukkellijke rode kool met indian spices soep warm, die ik de dag van te voren gekokkereld had.
.
.
Op de klok links is het twintig voort zes, en de tafel is snel gedekt.
.

 .

nadat we de verrukkelijke soep gegeten hadden (die ik met de befaamde electrische soepmaker had gemaakt) (en ik de enige was  trouwens, die de soep lekker vond......) en we nog even op het terras bivakkeerden, konden we de volgende dag dan aan onze eerste wandeling beginnen. De overgebleven soep was s avonds buiten gezet. Daarmee konden we onze lunches opleuken want voor de rest zijn we s avonds uit eten gegaan.
.
.
.
. Links: klaar voor vertrek, rechts: vertrokken.
.
Het begin van de wandeling voert in het begin wel richting het Buurser Zand, maar we zouden er niet geraken.
.
.
Het is `gewoon` een bos.
.
.
wel met vreemde heuveltjes langs het pad.
.
.
Als we de weg terug zijn overgestoken komen we op een mountainbikepad (met mountainbikers, ook dat nog..)
.
.
verder was het wel een leuk pad.
.
.
Dan loopt de route (die we mee hadden gekregen) mis, en gaan via dezelfde weg terug naar huis, alwaar de lunch op ons wacht. Het was wel even lekker buiten te zijn. De combi astrologie en wandelen vind ik zelf een goede combi want je kunt niet de hele tijd met je hoofd bezig zijn per slot van rekening. 's middags en 's avonds hadden we weer twee sessies astrologie.

En de volgende dag de volgende wandeling. Die volgt:-)
 
..
  
Make a Free Website with Yola.