Cardanusbossen, Doorwerth & koolzaadroute,

zaterdag 12 april 2014

.
.
Omdat ik de auto stampvol had met twee computers, plantjes en van alles en nog wat, had ik geen ruimte meer op de passagierstoel om naar Heveadorp te rijden, dus gingen Esseen en ik aan de wandel op de Kasteelweg zelf, waar we de ochtend hadden gelest. Het was prachtig weer en al snel konden we de Cardanus bossen in. Doet me denken aan de astroloog Cardano.
.
die arme man heeft ook nog twee maanden in de gevangenis gezeten omdat hij aan astrologie deed.
Horoscoop: Astrodatabank

.
Het begon in die Cardanusbossen met een klein asfaltlaantje.
.
.
Maar al snel konden we een lieflijk pad naar links in. Op de foto's lijkt het niet veel soeps, deze wandeling, bovendien waren de "bossen" aan alle kanten omringd door huizen, maar toch was de energie er plezierig. Hetgeen natuurlijk ook aan het mooie weer gelegen kan hebben.
.
.
Ik heb zo'n vermoeden dat ik de route niet echt goed aangegeven heb op het routekaartje, we kwamen namelijk op een soortement weg uit, maar die viel over te steken.
.
.
Terwijl we hier zo door de bossen wandelen fantaseren we over het leven in Hongarije: kijk toch hoe leuk en goedkoop deze boerderij bestaande uit twee hutjes is.

.
dan komen we langs..
.
een ontwortelde boom met een nieuw ondergronds hutje voor de dieren. Een Plutonisch hutje dus.
.
.
dit spul ligt klaar ter bereiding bij mij in de Moonlodge.
.
.
.
dan komen we bij een mooi gebeeldhouwde boom aan, die  dan weer niet zo goed op de foto komt.
.
.
bij foto 21 lukt het weer beter, terwijl foto 22 verdeeldheid zaaide onder de twee wandelaars: de ene vond het prachtig, dat gebeeldhouwde hout, de ander vond het maar een kale boel.
.
.
we lopen maar eens verder.
.
.
Tegen een hek aan. Waar we links voor langs kunnen.
.
.
Bij die driedubbele grove den gaan we rechtsaf.
.

 En dan, vlak voordat we weer op de Kasteelweg komen, treffen we een wel heel bijzondere klaversoort aan, waarvan het blad lijkt op klaver, maar het heeft heel tere fijngevormde roze-witte bloempjes.


Daarna kwamen we dus terug bij de auto cq bushalte, en gingen we elk ons eigen weegs.

Ik vervolgde met de KOOLZAADROUTE:

.
behalve het feit dat de hele snelweg geflankeerd werd door uitbundig koolzaad, was er ook brand.
.
.
Kilometers verder, terwijl die brand dus al in alle hevigheid woedde en veel bekijks trok, kwamen er eindelijk eens twee brandweerwagens aan, en weer kilometers verder ook nog even twee stoer doende politiewagens met sirenes.
Maar ondertussen kon ik de rest van de snelweg mijn ogen niet afhouden van het uitbundige geel, van de koolzaad, langs de snelweg, juist langs de snelweg.. alsof het koolzaad zegt: gebruik mij, in plaats van benzine of diesel.
.
 
.
Video ingestuurd door mevrouw Appeltaart.
.

..
  
Make a Free Website with Yola.