Schildpaddenwalk, Pasen, zondag 20 april 2014
.
.
Het was Pasen & om die reden waren we eigenlijk van plan geweest vroeg te gaan wandelen, anders zou het vast te druk worden, maar ons Paasontbijt werd een Paasbrunch, dus het was druk vandaag, op het Golempad, maar niet echt verkeerd druk.
.
.
Al snel zagen we gele rodo's in bloei waar we op de terugweg nog wat van plukten, voor op de vaas, voor de open deur op tweede Paasdag te Den Moonlodge.
.
.
Bij bankje 1 (er zouden er nog vele volgen, want een schildpaddenwalk is per slot een zeer langzame walk), enfin, bij bankje 1 ging Esseen een voorraadje madeliefjes aanleggen.
.
.
Het was een gansrijk veldje, dus die madeliefjes zijn wel stevig in de sodium bicarbonaat terechtgekomen, dat snap je.
.
.
Er waren ook nog wat minigansjes geboren.
.
.
We wandelen naar de poort toe.
.
.
En bij die poort begint het sprookjespad. De draaibeuk gaf weer een enorm hoge energie!
.
.
Na een tijdje gaan we dit ogenschijnlijk onaanzienlijke paadje in. Maar....
.
.
wat treffen we aan bij foto 22 en uitgerekend bij foto 22? Wel, dat kun je niet zien. Je had het moeten ruiken. Een plekje waar zoete geuren ons begonnen te omhelzen & bedwelmen (bankje 2 stond hier trouwens tegenover) en we  er wederom niet achter konden komen waar die vandaan kwamen!
.

fraaie vormen zijn hier ook.

.
En de energie van deze veelstammige Esdoorn(?) was ongelooflijk. Boven mijn hoofd, onder mijn voeten, en er tussen in en als ik er van wegloop krijg ik nog een enorme stoot energie mee, het was echt een reuze-geweldige ervaring.
.
.
bankje 3 stond tegenover de rechter formatie.
.
.
Die tweepotige Rode Beuk (was het ) aan de linkerkant was wederom heel energierijk. Er zijn ook kippen achter het gaas die ons nieuwsgierig komen bekijken.
.
.
we gaan rechtsaf langs het landgoed in oude vergane glorie.
.
.
Twee standbeelden.
.
.
In september 2012 hield ik hier een wandelworkshop, daarvan stamt de foto links. Moet je nu eens kijken wat er anno april 2014 over is van die statige beuken...
.
.
dan slenter ik nietsvermoedend een man met een petje tegemoet.
.
.
En daar zijn ze dan, de schildpadden!
.
.
Ik zou ze nooit gezien hebben als het mannetje met het petje links me er niet op gewezen had. Even later komt er een stel langs waarvan de man ons een hele lezing geeft over hoe die schattige kleine schildpadjes geimporteerd worden uit Florida (waar ze natuurlijke vijanden hebben zoals krokodillen), en hier in huis genomen worden en dan als mensen er genoeg van hebben gewoon hier losgelaten worden. Volgens hem eten ze alles op zoals kikkerdril en dergelijke wat een gevaar vormt voor de Vlaamse fauna, en die schildpadden zouden eigenlijk geliquideerd moeten worden. Zei hij.

.

Na deze stichtelijke les spoeden wij ons naar de taverne voor koffie en muntthee terwijl we onderweg nog een vlaamse knol tegenkomen die geen boe of ba zei.

.

.
Vervolgens moeten we nog even langs wat bijzondere bomen.
.
.
Ik was vergeten dat het hierbij om de helderziende boom ging en spiegelde Esseen voor dat het een toverboom was... dus zij toverkunstjes vragen aan hem...
.
Bij het bruggetje denken twee zwarte zwanen dat we eten voor ze hebben. Dan gaan we maar weer eens op huis op aan.
.
.
-Video ingestuurd door Miss Marple.
-Op 29 juni aanstaande is er een open deur dag in de eerste permacultuur tuin van Belgie (opgezet door een CHTA emailcursiste), Vissenakenstraat 381, Vissenaken;  ze hebben een keileuke nieuwsbrief over natuurlijk moestuinieren. Klik hier
..
  
Make a Free Website with Yola.