De conisfeer, de cederfeer en de coniceder, VRIJDAG 9 DECEMBER 2011

Wij op vrijdag naar de Uitlegger in  Maria-ter-Heide /Brasschaat, ik had immers op deze twee wandelingen iedereen wijsgemaakt dat er ceders stonden en sinds M1 de Zoemende Ceders gelezen heeft, wil ze ook een ceder, bij voorkeur zelfs een Russische, en nog meer bij voorkeur zelfs een zoemende,  opkweken. En ik had vorig jaar babyceders gezien bij die grote ceders. Honden moesten hier wel aan den leiband zoals je kunt lezen op het bord hierboven.

let op: M1 heeft hier geen boodschappentas bij zich voor de boodschappen in het bos

het is hier al snel heel mooi

Maar M1 had haar wandelschoenen vergeten aan te doen en toen ik haar vertelde dat we MINSTENS een uur aan de wandel zouden zijn (zij dacht dat we alleen even gingen cederboodschappen), ging ze terug om die wandelschoenen aan te doen en ik ontdekte een weggetje naar boven naar links om eens even op te gaan in de tussentijd, want ik ben niet zo sociaal dat ik dan de hele rit terug mee ga voor die wandelschoenen

achter het heuveltje lag een vennetje, waar ik echter niet bij kon komen.

M1 is inmiddels weer gearriveerd en dan gaan we een mooi rodolaantje  in waar ik normaliter aardig begin te zweven maar vandaag viel het wel mee, of tegen, het is maar hoe je het bekijkt.

We komen bij het meditatie-ven

en houden er een heerlijke ochtendmeditatie met best mooi weer

Daarna gaan we de hoek om dit prachtige pad in

een bruggetje voor de eendjes of zo als ze eens geen natte pootjes willen krijgen

En daar is tíe dan, de eerste "ceder",  die nog niet eens een ceder bleek te zijn, laat staan een Siberische , maar zeg nou zelf, heb je ooit zulke oude coniferen gezien in NL? Waarschijnlijk wel,  in het cederbos achter de 500jarige oude Eik van Verwolde, waar Deirdre me leerde dat daar ceders stonden, maar nu vraag ik het me af...

weer een mooi doorkijkje (M1 is dol op zulke doorkijkjes)

Kijk maar, en ze heeft sinds ze haar laarzen heeft aangetrokken ook een boodschappentas bij zich, helemaal in Moonlodge stijl! 

Het is dat ze het zelf zei, want mij was het nog niet eens opgevallen, ik leef tussen de kleurrijke streepjes hier in Belgie, het servies, het karpet, de stoelen, de hoeslakens, opbergdozen,  zelfs de doosjes voor de zakdoekjes, allemaal kleurrijk gestreept:-)

Een voorbijganger zou denken, wat gebeurt daar nou weer, maar M1 was de rodo's aan het invoelen en M2 wacht geduldig

Dan komen we bij de Indianen spoorlijn in Indianen territory, rara wie M1 hier aan de telefoon heeft, het begint met een L., dat is een kennis die niet begrijpen kon hoe M1 wel op een bankje in een Belgisch bos wou mediteren en daarvoor haar meditatieplichten in Zw. verzuimde:-) Waarom ze daarover nog eens moest bellen, dat kon ik niet begrijpen. Maar verder gaat het me niet aan natuurlijk, alhoewel Indianenterritory ons hier derhalve door is ontgaan. M1 leert trouwens zo nu en dan al haar telefoon af te zetten op wandelingen.

Kijk,  de Grote Spoorlijn van Oost-naar West-Amerika, en je kunt beter in Belgie zijn dan in Amerika, want daar zijn ze deze hele eeuw al sinds Uranus in Vissen loopt en onder de horizon verdwijnt bezig met het weghalen van ieders vrijheid. Eerst al dat gedoe dat ze wereldwijd controle willen hebben op het internet, die machtsmisbruikers (Pluto in 10 vierkant Uranus in 1, en nu zijn er gestoorde geesten die het tuinieren willen verbieden omdat je niet meer uit eigen tuin mag eten. En dat terwijl  Anastasia in Rusland het omgekeerde bewerkstelligt en het paradijs op aarde voor mensen probeert te creëren doordat ieder hun eigen datsja (en volkstuin) heeft.) Mijn geflirt met Amerika is dan ook al lang afgelopen, we keren maar eens terug naar mijn vorige Russische leven:-) En geloof je me niet met dat verbod op eigen tuinen in Amerika? Nou het is dan ook te zot voor woorden, maar lees er hier meer over. http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/tuinieren-en-zaden-bewaren-strafbaar/

Indian territory was het eindpunt, op de terugweg komen we langs de bamboe aanplant, die ik niet eens uitprobeer omdat het me de lucht in de longen beneemt, maar M1 had er geen last van.

weer zo'n foto waarvan een onschuldige passer-by zou denken, wat moet dat mens daar in  de bosjes?

weer een mooi vennetje langs de weg

Dan laat ik M1 even het workshopplekje zien van de hemel en aarde wandelingen vorig jaar, maar zonder workshop is er hier niks aan

we vervolgen ons pad, M1 was onder de indruk van deze eik, hij stond er ook wel parmantig bij als eenling tussen de heesters

Kijk eens, wat treffen we daar? De Himalayan White Pine Tree oftewel de Tranenden,  niet in Nederland verkrijgbaar. Ik had er 7 stuks bij de Moonlodge maar nu nog maar 5 omdat 2 het niet gered hebben toen de buurman beton ging storten voor een schuurtje; de wortels van "mijn"bomen zullen wel op zijn erf gezeten hebben, onder de grond dan:-) Nu heb ik in al die tien jaar nog nooit een baby Himalayan pinetree gezien, behalve een die nu wel in NL is en waarvan ik me inmiddels afvraag of het geen "gewone grove den"" is, nu hij wat groter groeit. Maar M1 had toch haar streepjestas bij zich en was on the lookout voor baby himalayans, en jawel hoor, ze vond ze!

hier maakt een ander soort bamboe zich meester van de grond

Tijd om weer even in conclaaf te gaan met een den, de schouder wil namelijk nog niet zo best.

ik maak even een kiekje van de mooie bomengroep rechts

er zit nog steeds niets in de boodschappentas:-)

en dan, treffen we een heuse coniceder aka cederfeer aan, een vierdubbele maar liefst : ooit zo'n indrukwekkende conifeer gezien? Je zou zweren dat het een ceder was:-) En de energie van de stam is heel anders dan van het gebladerte of gevederte zelf (dat laatste is Mars achtig), de stam geeft een heel warme troostende zachte energie. Lijkt wel Kreeft nu ik dit opschrijf, maar het is veel subtieler. Mars/Neptunus wellicht, aangezien de coniceder duidelijk ook identiteitsproblemen heeft.

Nog meer cedersferen! 

Het bordje met de tekst over de ceder konden we niet vinden, maar wel over de Douglas , en nu wil het geval, dat M1 een Heusche Douglas in mijn tuin heeft ontdekt. Als je het rechter plaatje bekijkt hieronder en je denkt de stam weg, wel, zo ziet mijn Douglas er momenteel uit.  Toen i k de Moondlodge kocht zei de vorige eigenaar dat het een kerstboom was die ze in de tuin hadden gezet, het ding was toen maar half zo groot trouwens. Een kerstboom is normaliter een gewone spar en geen Indianen Douglasspar. Maar M1 inspecteerde de inmiddels al wat grotere stam onder het gevederte eens of onder het genaalde blad, tijdens haar tuininspectie, en warempel, het is een Douglas!!

En dan ontdekt M1 opeens iets voor de boodschappentas, zie je die kleine groene boompjes vooraan? Dat zijn  Heusche Himalaya Tranendennen en aldus kon ik een van de twee omgezaagde bomen nu aanvullen met een jonkie van zijn eigen soort!  En natuurbeheer hier houdt toch niet van vreemdelingen, ze willen het liefst alleen eiken en berken, dus voordat ze die jonkies uitrukken...

we lopen verder langs de zonnebaadwei, in de zomer dan, er staan hier veel bankjes

mooi he? Een onbekend soort den

Na deze wandeling gingen we echte boodschappen doen bij de Proxy in Maria ter Heide en daarna volgde de tweede wandeling, daar zo bij die kinderboerdeij. Op zoek naar een ceder want daar staan veel oude bijzondere bomen, met naambordjes. De batterij in mijn camera was inmiddels op dus die wandeling wordt niet geboekstaafd.  De meest bijzondere boom daar op het sprookjespad, na het Golempad, was mijn wonder boom, een cypres, maar ook die kon geen ceder tevoorschijn toveren. 

Tot slot nog wat berichtjes aan M1: de honing van jouw bijen is overheerlijk, de pot is al bijna op, want ik mag honing met mijn nieuwe veganistische "dieet". Helaas begrijp ik dat het zeldzame honing is en ik het eerstkomende jaar geen nieuwe kan verwachten. Dus ben ik veroordeeld tot de acaciahoning in de winkel van 6,20 euro per pot.  Verder heb ik het advies van M3 opgevolgd en een electrotechneut laten komen voor de kachels. Hij was niet onder de indruk van de hoeveelheid stof die er uit kwam (ik ook niet trouwens) en ook niet van het brandverhaal. Maar, ha,ha, toen ik opperde dat mijn thermostaat kapot was heeft hij hem helemaal doorgemeten om vervolgens vast te stellen dat ik het ding niet goed gebruikte!  Ik kan dus nu gewoon de temperatuur instellen in de kamer, daar dient de rechterknop voor, de linker is juist voor het instellen van nachtstroom (links in, of dagstroom, rechts in, voor het geval ik het weer eens vergeet, de rechterknop moet gewoon aan voor de temperatuurinstelling. Mosterd na de maaltijd voor jullie, maar ja:-)  Tot slot:vorige week , ff voor anderen, hebben we bij een heusche topchef aan tafel gezeten (dat was nog voor ik het dieet begon, een dieet dat van dag 1 af meteen aansloeg trouwens!!!!, maar toen kregen we naast zo'n mooi opgeleukt bord dat net een kunstwerkje was en trouwens ook overheerlijk smaakte, hinde, yam yam, ook water uit een glazen fles dat opgeschonken werd alsof het champagne was. Dat water (Chaudfontaine uit een glazen vierkante fles) was echter zo lekker dat ik heel verheugd was het in de winkel te vinden. Zo'n flesje kost meer dan mijn wijn, nl 3,50 euro en dat voor een fles water! Dus ik dacht gisteren, ik ga op wateronderzoek uit en kocht 12 flessen Perrier bij de Colruyt (aanbieding, helaas pas bij 12 flessen).   Smerig, die Perrier! Vandaag weer een ander soort gekocht ook in een glazen fles, dus het onderzoek wordt vervolgd:-)Nu zit ik met nog 11 flessen van die Perrier, moet maar voor de wandelingen dan..

Make a Free Website with Yola.