A Christmas stroll - 24 december 2011

Voordat we Christmas vierden in familiekring kwamen P (geb. 18 februari) en A (geb. 19 mei)  even langs om op te meten wat ze allemaal nodig hadden voor de aanleg van bedraad internet, het hier en daar veranderen van lampen en wat dies meer zij. Daarna reden P (18-2) en ik (24-1) in de auto naar een parkeerplek om de hoek terwijl A (19-5) op de fiets aankwam:

Het was een saaie, tamelijk koude, grijs bewolkte dag, die kerstdag van 2011:

Hier zijn we bij de Uranus-in-Ram eik aanbeland, die voor frisse wind zorgt. A (19-5) moest het ff uitproberen, P (18-2) had geen belangstelling, hij vond er niks aan, aan de wandeling:-)

Ook voelde hij niets heiligs bij het heilige sparrenbos, tot ik hem vroeg waarom hij wel zo sterk reageerde op mijn nieuwe laptopje (die inderdaad een vreselijke energie afgeeft met wifi), en niets voelde bij deze zuivere sparren. Prompt voelde hij engeltjes om zijn hoofd. Ja ja :-)

Dan komen we op het jeneverbessenstruiken deel

hetgeen P (18-2) het enige stuk van de wandeling vond wat echt mooi was.

Kijk hier nou toch weer fungi op verdord en groen hout, wat dezelfde kleur aanneemt als de gastheer. Ik heb er nu maar een speciale fungi pagina van gemaakt, van dit fenomeen, zie de navigatie knoppen.

deze bolletjes kan ik zo 1,2,3 niet thuisbrengen zo te zien aan de bladeren, bij een Amerikaanse eik

P is blij dat we bijna bij het eind van de wandeling zijn

Berkenfungi op half verdorde berk

mosbekertjes:

Daarna vertrok P met de fiets naar R, en A met de auto, wachtend op de familie, die vervolgens in de middag kwam:

Daarna kwam er nog een wandeling maar eerst stappen we even door naar 29 december, onder de muziek, en deze video is speciaal voor kerels die engelen waarnemen bij sparrenbossen:

Donderdag 29 december: het motorcross terrein

Dit keer hoefde P (18 februari) niet mee aan de wandel want hij was bedraad internet bij mij aan het aanleggen, en nog zo wat van die klusjes. 

dat roze doet het wel goed in de vrije natuur niet? 

we gaan een heilig paadje in en ik schrik van de hoeveelheid bomen die links en rechts gekapt zijn sinds mijn vorige bezoek hier

dit roze doet het ook wel goed in de vrije natuur niet?

de berg op

A (19 mei) stelt vast dat er korstmos groeit op de douglassparren en dat dat betekent dat de lucht hier heel zuiver is. We lopen trouwens niet zo  ver van de Zutphenseweg en Lochem op dit motorcross terrein dus dat is wel goed nieuws.

het roze blijft het goed doen:-)

De achterste eik is Verkeerseik, die ik maar eens even flink bedankt heb voor alle vorige keren dat hij me goed begeleidde, en aangezien ik vandaag niks anders kon verzinnen vroeg ik hem maar vast een goede vlucht en taxi's en zo naar Lissabon over 3,5 week.  Ik weet niet of hij ook in vluchten handelt trouwens.

Op de hoek nog wat Achterhoekse bewolkte vergezichten

Ik had nog willen zeggen dat dit een bankjesloze route was, maar lo and behold, er stond opeens een nieuw bankje, gemaakt van gerecycleerd plastic: links het bankje, rechts het uitzicht ervan

we blijven er niet lang, want het was koud en winderig , A gaat eens even in conclaaf met een eik

We lopen het pad weer terug de berg op

A (19 mei) stelt vast dat dit een voetenprikkelende boomstronk is. Ik probeer het ook even uit en stel hetzelfde vast. Dus daarom vond M2 het op de vorige wandeling zo leuk om op zo'n boomstronk te zitten!

En nou wil je misschien weten wat al die geboortedata opeens bij de namen doen. Wel, toen we terugkwamen was P (18 feb) nog niet klaar en tijdens het wachten lazen we eens een flink aantal geb data door uit het Birthdayboek, 19 mei, de communicator, 18 feb: de afstandelijke persoon die altijd klaar staat een ander te helpen, 24 januari: de mens die op een voetstuk geplaatst wordt, 26 dec, de persoon die erg verhard raakt of kan raken als ze niet oppast, maar die laatste komt dan ook niet voor op onze wandelingen:-)  Het birthdayboek is van Gary Goldschneider, heet Het Mysterie van je geboortedag, en alhoewel slecht geschreven zijn de duidingen soms akelig accuraat, het is te vinden onder Gary Goldschneider op http://www.astrologie.ws/bol.htm

Make a Free Website with Yola.