Op naar Eik en de medicijncirkel in wording - zaterdag 2 juni.

De weerberichten voor 6 juni waren dermate slecht dat ik dringend deze Eik moest bezoeken om te helpen het droog te houden, anders zou het vuurtje nog verregenen. Ik vertrouwde hem niet helemaal toen hij "zei" - energetisch - dat het voor de bakker kwam, want in het verleden had íe ook al eens wat beloofd wat niet uitkwam, maar we mogen niet mopperen met hoe het weer in werkelijkheid was ten tijde van de Venus transit voor de Zon (de volgende wandeling wordt dat).

Tegenwoordig is het veldje er tegenover weer een eerpelveldje (vorig jaar stond er opeens mais).

Ik wandel met de fiets aan de hand vervolgens naar mijn voormalige meditatiebankje, voormalig, omdat er gekapt is achter het bankje en ik er toiletpapier zag liggen, bah.  Dan wandel ik naar de medicijncirkel in wording....

ik vind de halfedelsteen op de grond en leg hem in het midden, misschien toch niet helemaal de bedoeling, dat moet ik weer rechtzetten, en zo goed en kwaad als het gaat plant ik het restant uit mijn tuin uitgetrokken munt hier ergens .

Dan pluk ik vlierbloesem op de terugweg waar ik heerlijke drankjes van maak, gewoon laten trekken op water, en zoeten met stevia, dagje of 1,5 in de koelkast en yamyam. Ik drink momenteel ook detox dranken van de Appie a 1,99 per pak, gemaakt van vlier en groene thee. Kijk, als ik die vlierschermen nou had laten trekken in groene thee, was het ook een detoxdrank geweest, weer een paar pakken van 1,99 euro uitgespaard en nu tenminste gezoet met gezond spul, geschikt voor verlaging van de bloedsuikerspiegel!

Alternatieve tabak 

laat ik nou van zuslief een boek krijgen dat ze op de kop getikt had ergens en waar ik al tevergeefs op het internet naar gezocht had: een lijvig standaardwerk over kruiden: "Gids voor geneeskrachtige planten" - Readers Digest. Daarin staat een recept om zelf tabak te maken dat je van je nicotineverslaving af kan helpen (bijvoorbeeld), en vlier is er een onderdeel van:

""Ter vervanging van tabak kan men zonder schade te ondervinden, de gedroogde bladeren van de volgende planten roken: WOLVERLEI, LIEVEVROUWEBEDSTRO,  BETONIE, DOTTERBLOEM, ECHTE SALIE, GEWONE VLIER, KLEIN HOEFBLAD; een mengsel van gewone vlier en klein hoefblad. Aan al deze (eventuele mengsels van) planten enkele pepermuntbladeren toevoegen. Nou, dan weet ik nu wat mijn boodschappenlijstje in de natuur cq mijn tuin moet zijn...

.
.

Make a Free Website with Yola.