THE THIRTEEN ORIGINAL CLANMOTHERS, zondag 12 augustus, 5 uur onderweg

In every instance when a person seeking counsel feels safe and like she/he is really heard, the inner knowing will shine forth.

Each member of the Human Tribe is an individual who has to follow the path to wholeness that suits her/him, but all of the Human Tribe will have to discover inner-hearing before those paths will reach the wholeness sought.

Children of Earth learn how to listen to your own spoken words, comparing what is actually said to the truth.

This process that strikes into the heart of the limitations and illusions found along the Red Road of human life.

From the book: The 13 Original Clan Mothers
Book By: Jamie Sams

Op zondag nam S de regie over onze wandeling, ze zei dat ze daarvoor 13 bomen nodig had. Aan de hand daarvan koos ik de route en op een bloedhete maar mooie dag, waren we bijna 5 uur onderweg. Onder de regie van S dus, wat niet meevalt voor een Boogschutter ascendant zoals ik en al helemaal niet als je Kreeft op 8 hebt en nog minder als het gaat om het aanspreken van de vrouwelijke kant van bomen:-)  Dat zat zo, ze had me een boek willen geven, maar toen ik het woord vrouwen hoorde was mijn Kreeft-op-8 belangstelling al helemaal verdwenen. Nadat we de wandeling gelopen hadden vertelde ze dat ze het boek dan maar als wandeling uitgezet had:-) Nu ik deze webpagina maak en eens even op zoek ga naar het boek, blijkt het ook nog van een van mijn favoriete auteurs te zijn, te weten van Jamie Sams. Ik heb het boek onderaan deze pagina gezet voor nieuwsgierigen. Maar goed, als ik ja had gezegd tegen het boek hadden jullie nu niet kunnen meegenieten van een uitzonderlijke (Kreeft-)wandeling:-) Overigens stond de Maan in Tweelingen, het verhaal van een boek en de ontmoeting met een electrische fietsenexpert:-)

 de route begon bij de parkeerplaats van de Wildenborch waar ik een ceder meende te ontdekken die ik samen met de cederexpert eerder dit jaar niet gezien heb (inmiddels had ik er over gelezen), dus ook hier moet ik nog een keer met de cederexpert heen...:-)

CLANMOTHER # 1: DE GINGKO BILOBA: Zij die met de verwanten spreekt. 

Ik kauw op een blaadje van de gingko biloba wat een heerlijk scherpe smaak heeft, (niet dat ik het doorslik), maar S vindt het vies.  S zegt: Wat leert zij jou?  als eerste clanmother, van vrouw tot  vrouw?  Ik weet niet waarom ik op "communicatie" kom, mogelijk omdat de Maan in Tweelingen stond, maar ik kom met het antwoord dat de communicatiemiddelen van de boom de Zon en de Wind zijn. "Wat leert zij JOU?" zegt Suze. "Oh Wel, ze gaf een boodschap: ontspan!

CLANMOTHER # 2: RODE BEUK: Zij die de wijsheid bewaakt. 

Suze had de teksten can de clanmothers op een papiertje bij zich, ik zocht de bomen uit, en  daarna vertelde ze welk nummer het was en waar zij voor stond. En dan de vraag: "Wat leert zij jou?" Wel, Rode Beuk, zij die de wijsheid bewaakt, leerde me dat ik te weinig respect heb voor de ouderdom en de wijsheid van de ouderen. (Aangezien ik zelf ook niet piep meer ben.....:-)) maar zeker niet zo oud en eerbiedwaardig als deze rode beuk, die overigens vandaag voor het eerst erg veel goede energie gaf. Ik had er natuurlijk al vaker tegen aangestaan, tamelijk respectloos, inderdaad, ik herinner het me.

inmiddels heb ik naast de boomwortels, de fungi, de koeien en de fotobehangetjes, ook een pagina "dieren"  gemaakt. De linkerreiger (Saturnus/Neptunus) komt er ook op. 

kunnen bomen eigenlijk ook kanker krijgen of gaat het dan om goedaardige gezwellen?  Vaak als er een tak is afgesneden trouwens ontwikkelt de boom er gewoon nieuwe bast omheen zoals hier (??)

 S is helemaal idolaat van de linde met haar hartvormige bladeren

links: wat ziet ze daar? rechts: Dit ziet ze daar!

aan de andere kant van het bruggetje stond ik tegen de volgende clanmother aan: Zij die de waarheid weegt, S. doet het even voor.

CLANMOTHER # 3: Zij die de waarheid weegt.  Regisseuse S zit er even bij terwijl ze vraagt: "Wat leert zij jou?"

Het antwoord luidde: "hou je hart standvastig gericht op God en de waarheid zal met je meewandelen".

we lopen door tot de Wilhelminaboom waar bankjes rondom staan voor een eerste pauze.

links nog even mijn nieuwe mosmanie, en rechts het uitzicht terwijl we verder wandelen

we  naderen de Wildenborch kapel met bijbehorende Amerikaanse Eik, en die kies ik als boom 4:

CLANMOTHER # 4 AMERIKAANSE EIK: "Zij die vooruitziet.".

De squaw van de kapel, denk ik. Wat ze me leert, terwijl ik de koeien waarneem: in de toekomst is de mens niet meer bang voor wilde dieren en gaan ze goed met elkaar om (nog geen 3 dagen later zou ik een bijzondere ontmoeting hebben met een klein reetje, die absoluut niet bang was voor mij!) 

 ik denk zo dat het antwoord van Clanmother 4 ernstig geïnspireerd werd door de beelden die ik hier zag, links: zou ze in de koeienvlaai zijn getrapt? Maar dat kan niet want de koeien staan aan de andere kant van het draad.   De bovenste linkerfoto's hebben de koeienpagina's gehaald/

Ik kijk rechts uit op een linde, foto hieronder.  De Squaw en de Indiaanse clanmothers waren alle toegesneld in de vorm van orbs!! Veel later op de wandeling maak ik de foto links hieronder. Ik geloof dat het tijd wordt de lens van de camera eens schoon te maken:-))

we wandelen door en komen bij een boerderijtje waar S het wel zou zien zitten als er een dame alleen woonde die inwonende verpleeghulp nodig zou hebben:-)

de VVV is druk bezig geweest me allemaal nieuwe bordjes, wij gaan ook naar rechts maar van die drie dingen heb ik nog nooit gehoord. En we gaan ook naar links wat opeens ook onderdeel uit blijkt te maken van de Kuyperroute, en dat terwijl het mijn geheime pad was..  een ander pad dan het padje hieronder op dat pad

Die S is ook niet bang voor wilde dieren zeg, die pakt dus zo een padje op.  Deze foto's kunnen mooi op de dierenpagina erbij:-)

S gaat er eens even luisterend bij zitten terwijl ik deze beuk hierboven, een beuk op een hoek, uitkies als boom # 5.

CLANMOTHER # 5: De luisterende vrouw - BEUK

En wat ze me te leren heeft? : "Onverstoorbaarheid"".

Clanmother #5 van onder naar boven Hieronder zijn we al weer een weggetje verder en besluiten opeens in de hitte links af te gaan langs een watertje maar wel in de volle zon

er was natuurlijk nergens een bankje, maar, als de nood het hoogst is en we op een volgend weggetje zijn uitgekomen....

blijkt daar voor ons gemak een rustpunt te zijn gekomen waar je koffie kunt verkrijgen a 1 ,00 euro, zelf zetten...  er was een ouder echtpaar met erg mooie en licht uitziende electrische fieten dus we beginnen zo eens te praten, en krijgen electrische fietsenvoorlichting: het betreft hier de zeer aanbevolen cortina sport a 1500 euro per stuk. Neem nooit een fiets met voorwielmotor (nadeel = vallen). Voor de Limburgse heuvels zijn de twee keer zo dure Flyer en Dutch JD ook erg goed. Zij gebruiken het electrische deel alleen in de heuvels en zijn al over de 80... want je conditie gaat er aan als je alsmaar electrisch fietst... precies wat ik eigenlijk niet moet hebben.  Onderaan deze pagina een adverteerder die je gewone fiets voor 600,00 euro omtovert tot electrische fiets! Zou dat anders wat voor mijn rampfiets zijn?

Na deze Tweelingen-praat (meneer hield niet meer op, mevrouw wou weg), kies ik deze populier als 7e boom.

CLANMOTHER # 7: POPULIER: "Zij die alles lief heeft". (Ik voel warempel een warme troostende energie van de boom komen).

"Wat leert ze jou", zegt S.

"Open je hart!"

Hop

Op de weg naar links gaat S er eens even bij zetten want ik had een klein eikje uitgekozen als boom no 8, ze leest voor:

"CLANMOTHER #8: KLEIN EIKJE "Zie die heelt".

(Ik ervaar 6e chakra-energie. En Klein eikje heeft het over yin en yang en het overstijgen van de dualiteit om heel te worden. Ja maar, zegt S. "Wat leert ze je?`Ze verbindt hemel en aarde, Ze leert evenwicht`. Ik neem de gelegenheid nog even te baat om klein eikje te vragen of ik voor mijn sterrenmosmedicijn nu gedroogde sterrenmos of verse moest hebben. Vanwege dat zij degene is die heelt.  Het werkt beide goed, maar ik krijg een sterkere energie door bij verse. Die heb ik trouwens inmiddels geplukt en er een afkooksel van gemaakt voor een voetenbad. (wordt vervolgd)

CLANMOTHER NO 9: ZOMEREIK: `De vrouw van de ondergaande zon`

De zomereik stond even verderop, en geeft een weldadige energie. Ik moet aan een Egyptische priesteres denken (staat in mijn notitieboek). Hij doet me ook aan mijn ademhalingsoefeningen denken... en ik doe ze op het ritme van de wind en word de wind.  Wind gaat richting het westen, dat is de richting van de ondergaande zon, en we sturen energie naar iemand in het westen, naar Else. 

CLANMOTHER #10. een volgende Eik, ook al zonder foto.  "Zij die het web weeft" Ze leert me dat ik op mijn houding moet letten terwijl ik tegen een boom aan sta (dus let op het hele lichaam).

Wat doe je als je een web weeft?  --Verbindt alle eiken met elkaar. Als je makkelijker staat  is de communicatie makkelijker. De Spin weeft het alfabet, het web, = de communicatie.

(Kun je het nog volgen? :-)) Acabadabra dat web volgens mij...)

Dit was tot vorig jaar nog een enorme wilg op de Kapelweg, eerste weg naar rechts weer. Op de heenweg zocht ik hem al want in mijn gedachten had ik die boom ook al uitgekozen, maar op de terugweg zag ik pas wat er van over gebleven was.

de mais was hier al eetbaar

en de koeien erg snoezig. De linkerfoto´s hebben de koeienpagina´s gehaald

dan gaan we naar rechts de Grote Veld route in, die weer over het terrein van de Wildenborch gaat.

CLANMOTHER #11:  de Fiere Vrouwe.  Bleek de Urinoirbeuk te zijn, iemand had er met grote letters Urinoir in gekerfd (zie foto links).

Wat leert ze je?

"Ook al maken mensen je belachelijk, sta rechtop."

CLANMOTHER 12 BERK: Clanmother 12 bleek een indrukwekkende vierkant gevormde Berk te zijn. Hij stond verrukkelijk, zo gezegd, dat wil zeggen, het stond verrukkelijk als je er tegen aan staat. Het gaat hier om "De Lofprijzende Vrouwe".

Wat leert ze me? Als er iets gebeurt wat niet zo oke is, moet ik een oogje toeknijpen.  (In het kader van het lofprijzen dus:-)

Terwijl we op dit bankje zitten kijk ik recht naar twee jonge beukjes en besluit opeens dat de ruimte tussen de beukjes Clanmother no 13 is. Ik ga er tussen staan en het staat alweer heel lekker.
CLANMOTHER #13: Twee jonge beukjes die de ruimte er tussen dragen: "Zij die haar visioen wordt"

Moet je wel een helder idee hebben over dat visioen: "Laat je dragen door de bomen en dan komt het vanzelf goed". De bomen voelen als een draagstoel. Ook S gaat tegen deze bomen aanstaan, ze neemt geen genoegen met het antwoord dat zij krijgt, en dat was "Je hoeft alleen maar te zijn".  (Dat is een boodschap voor mensen met Pluto in 5:-)

na de pauze wandelen we weer terug waar de grote rode beuk (Clanmother 2) ons al uit de verte begroet

na ook de gingko biloba nog even begroet te hebben gaan we weer terug naar de parkeerplaats en naar huis. Het was een bijzondere wandeling! 

de LIKE BIKES advertentie met de gaafste E-bikes is nu verhuisd naar de shoppingpagina (zie tab bovenaan), onderaan de pagina.

.
.

Make a Free Website with Yola.