Nachtelijke fietstocht naar de sterren, zondag 8 juli 2012

Al een paar dagen maak ik melding van de alleraardigste mensen die ik de laatste tijd tegenkom. Eerst snapte ik er niets van, omdat de Maan in Steenbok bijvoorbeeld zo iets normaliter niet op je pad brengt. Tot Spaceweather of NASA me opeens wakker schudde en vertelde van de Venus (aardig) - Jupiter (alleraardigst) conjunctie in Tweelingen (fietsen en contacten). Beide planeten waren nu ochtendster en vlak voor zonsopkomst te zien.  De hele afgelopen week kon ik niet en komende week is het bewolkt, dus vannacht nam ik mijn kans. Om 02.30 uur stond ik op en hoorde meteen beneden de muizenval dichtklappen. Een inspectie bij daglicht, uren later dus, leverde op dat ik opnieuw een muizenval kwijt ben. Opnieuw loopt er een muis rond met een muizenval in zijn staart. Of zo.. Maar ik had er nog 1 want die dingen worden per twee tegelijk verkocht. 

Ik had gegoogled hoe laat de zon opkwam: 05.30 uur volgens de geleerden,  en zag op de astroklok dat Venus en Jupiter nog in het 1e huis, dus onder de horizon stonden. Een uur later stonden ze al in 12 maar ik durfde nog niet aan de wandel zo midden in de nacht in het pikkedonker. Weer een uurlater, 04.30 uur hoor ik het eerste vogelgekwetter. Toen had ik er al als een speer vandoor moeten gaan, oh ja, ik moet er nog even bij vertellen dat ik helemaal het bosgedeelte uit moet om ueberhaupt iets van de oostelijke horizon te zien, dat kan maar niet zo uit mijn raam of zo. Maar dan, om 04.44 uur hou ik het niet meer, en als ik buitenkom zie ik het eerste ochtendlicht al. Dus ik spring op de fiets en race de Dwarsweg af.

Had ik dat op dat tijdstip in Zutphen gedaan, zou de politie me aangehouden hebben als vrouw alleen op dat tijdstip (ik ben ervaringsdeskundig hier), en als ik het bij de Moonlodge had gedaan, waar ik naar de hei moet om de Zon te zien opkomen, zou ik versteld hebben gestaan van de hoeveelheid mensen die terugkomen van hun werk op dat tijdstip van de nacht. Maar hier, in de Achterhoek, het kwam niet eens in me op om het licht van mijn fiets aan te doen, ik weet nog niet eens hoe dat moet ook. Maar ik was alleen met de vogels. 

En helaas pindakaas, Venus en Jupiter stonden inmiddels in het 11e huis, de Zon komt er aan maar is nog onder de horizon, en je ziet dat het 11e huis er zeer bewolkt voor stond dus ik heb geen Venus en Jupiter gezien....

Ik wacht nog een poosje in de heerlijke ochtendstilte maar Venus en Jupiter bleven bewolkt. 

terug op de fiets, het wordt al lichter, zie ik de Maan opeens wel in het Zuiden (het lichte puntje boven het woord Luna:-)  Die stond in Vissen. Dus ging het regenen later op de dag.

.
.

Make a Free Website with Yola.