WERKWANDELING, maandag 9 juli, ca 80 min. (3 bankjes:-)  omgeving Nengersteeg, Groot-Dochteren

Zoals wel meer mensen op maandag naar hun werk gaan  vertrok S al vroeg uit D op weg naar haar werk in Lochem vandaag en samen gingen we naar ons werk-van-de-dag in het gehucht Groot-Dochteren . Dat zat zo: er moest een workshop voorbereid worden. Of moest, dat wilden we graag:) Aan de workshop: een bloemensaladepluktocht met aansluitend astrologische workshop kun je uiteraard deelnemen,  alle informatie vind je onder de tab "bloemensaladepluktocht" bovenaan. Wil je alvast een voorproefje zonder dat we meteen alles vertellen, geniet dan mee van onze werkwandeling vandaag. De Workshopeik en de Weereik hadden op verzoek weer geweldig hun best gedaan, we hadden fenomenaal en droog weer.

Weereik op de hoek waar ik zondagavond nog even langs was geweest

Bij onze parkeerplek staat een pony ons op te wachten, die opvallend veel belangstelling voor ons heeft. Het was echt een schattig beest. Maar klaarblijkelijk te dik:-)

dan gaan we maar eens aan het werk

Dit is wel de nummer 1 vindplaats voor kamille die ik in de wijde omgeving ken

we steken de spoorlijn maar eens over

Aan het feitelijke natuurgebied moeten we nog beginnen maar S uit D heeft al een heel boeket bij elkaar

er staat hier ook best wel veel sint janskruid, ik ben niet aan een olie begonnen omdat de bloemetjes in de salade verdwenen vanmiddag:-)  Maar dat geeft niet, ik heb nog johannesolie zat uit voorgaande jaren

Dit is ook de beste vindplaats voor zeepkruid die ik ken in de wijde omgeving

dan gaan we het natuurgebied eindelijk in

waar S deze rups met 13 streepjes ontmoet, je weet wel, de bekende "Dertienstreepjeszebrarups"

we gaan de hoek om en ik ben helemaal verbaasd. In het verleden zouden we daar een donker stuk zijn tegengekomen vol met griezelelsen (de witte els is een spookboom en gaf hier negatieve energie, had ik al eerder vastgesteld). Maar alle elzen waren weg, en al lang geleden ook want er was geen spoor meer van te bekennen. Daardoor kwam dit kunstgedrocht wel in het oog.

he he, een bankje:-)

verderop schiet ik nog even zo'n fotobehangplaatje

terwijl S nog steeds werkt

al snel kom ik bij bankje 3 waar ik een meditatie hou (opeens voelde ik namelijk energie langs mijn ruggengraat, en S een nabijgelegen doodlopend bosje in gaat waar ze maar zo met blote handen brandnetel plukt. Ze weet ook een trucje hoe je brandnetel rauw kunt eten nadat je de prik er uit gewrongen hebt, maar ik had er niet zo'n belangstelling voor. Zegt ze: ja, maar als straks de aarde verschroeid is, is brandnetel het eerste wat opkomt, en dan blijf je tenminste in leven. Zeg ik: met mijn progr. Maan in 8: ik weet niet of ik wel in leven wil blijven op een verschroeide aarde. Zegt ze: dat is juist een uitdaging, die wil ik dan wel meemaken, je gaat maar 1 keer dood tenslotte. Ik was meteen overtuigd. Als de aarde dan toch verschroeid, wil ik de uitdaging nu ook aan gaan:-)

Dan vinden we KNOOP (bleek later uit het Grote Kruiden Boek dat we er thuis op nasloegen)

Hier staat kennelijk ook iets interessants, ik was al lang met werken opgehouden.

de eerste koeienfoto va het jaar (het is al juli:-) , de koeien waren druk aan het grazen en hadden geen enkele belangstelling voor mijn bloemenpluklezing die ik nog even tegen ze afstak

we lopen door op het Wilgenroosjesweggetje. S uit D vindt het heel jammer dat ze nergens madeliefjes vindt. Misschien was het de tijd van het jaar niet. Ik zie een eik, ga er tegen aanstaan, en zeg tegen Eik, Eik, kun je niet even een madeliefje toveren? Dat is goed, zegt Eik. Waarop ik tegen S zei dat ik die interpretatie van zijn welwillende energie misschien niet helemaal goed had. Waarop Eik een nog hogere energie geeft, zo van, jawel hoor, dat madeliefje komt er! Ik had ook al een idee dat het in het Beukenlaantje zou zijn dan, een eindje verderop. Want hoe we tot en met bankje 3 ook keken, nergens een madeliefje te bekennen en ik hoopte toch zo dat Eik me niet in de steek zou laten!

We denken dat dat witte spul walstro is maar thuisgekomen blijkt Echt walstro geel te zijn, dus nu weten we even niet wat het was

en kijk eens wat we hier hebben? Eik heeft een paar madeliefjes getoverd!

onbestemd geel spul (we zijn dus al in het beukenlaantje waar de auto trouwens ook geparkeerd staat

Kamperfoelie!

we, pardon S, maakt een salade van de eetbare planten, waarna we allebei een heel verzadigd gevoel hadden. We hebben zomer-energiebommetjes gegeten!

Jupiter in Tweelingen: maar liefst TWEE boeken over eetbare planten:

.


.

Make a Free Website with Yola.