MAANDAGSDIJK OP DINSDAG, 10 JULI 2012, ca. 60 min, Barchem

Toen M2 vandaag langskwam, rende hij meteen naar de keukenkastjes want als rasmuizenvanger, rook hij daar iets. Nu moet je weten, dat ik wederom door mijn muizenvallen heen was, want muis nummer 16 was er ook vandoor gegaan met val en al. Ik houd het keukenkastje wagenwijd open voor M2, met achterin een groot gat (waar allerlei pijpen doorheen moeten),  en M2 dook meteen met zijn snuit het gat in en sleurde muis nummer 14 (dat was te ruiken) omhoog, met muizenval, morsdood natuurlijk.  Maar nu kan ik vannacht tenminste weer een val zetten, na hem met kokend water schoon te hebben gemaakt.  Hij lokaliseerde er nog wel een maar kon er tot mijn grote spijt niet bij, ik vrees de dag dat het enorm gaat meuren in mijn keuken.  En hoop niet dat dat op 11 augustus is als we de bloemenpluksaladetocht met salade in mijn keuken, houden.  We zijn er nog niet hoor, met die muizen, want nummer 17 HOORDE ik vanavond in de keukenkastjes toen er nog geen muizenval weer lag.

Het regende, dus M1 en ik boekten eerst eens even een hotelletje in het teutjesburgerwoud voor 23-25 juli waar we de Externsteine gaan bezoeken. Echt iets voor een steengeit (M1 is een Steenbok).  Huisdieren mochten mee dus het kleine gut aufgezogene** Hundchen M2 mag zowaar mee. (**Falls es keine andere Hundchen im Naehe gibt:-)  Toen de regen opgehouden was gingen wij al oefenend op ons Deutsch met de auto de Maandagsdijk op (M1 durft wel op zandwegen zu fahren) en parkeerden bij de P op het kaartje. Kijk maar:

we bleken bij Beekvliet te zijn, van staatsbosbeheer

Er staat een mooie Begineik, die we om een leuke wandeling met lekker weer en hopelijk nog wat zon vroegen en ook om een leuke drie daagse in Duitsland straks. Eik was welwillend. En aangezien het op deze wandeling al uitkwam, heb ik hem bij het weggaan diep bedankt.  Dat vond íe wel leuk. Geloof ik.

het is hier meteen al geweldig mooi

hoofdstuk 2 : boomwortelkunst

het resultaat van plagwerk: er groeit weer nieuwe hei, dopheide wel te verstaan

Sporkehout zie je wel eens vaker aan de rand van de hei, het zijn de onrijpe besjes die medicinaal zijn, alleen ben ik vergeten waarvoor precies:-)

na de hei volgt het berkenbos

met varens

en daarna een enorm varenbos, hieronder bij de douglasspar op een heuveltje geven de hogere varens een gave energie! Je voelt het al als je aankomt uit het dalletje (met witte elzen....) ervoor, en tussen de varens staande, gooi ik allerlei oude rotzooi het dalletje in (alleen had ik geen enkel beeld van wat voor oude rotzooi, maar het kan nooit kwaad vond ik, ik deed het meteen maar 3 keer voor nog andere mensen erbij). Dus als je oude rotzooi hebt waar je afwilt, ik had ook geen beeld bij de andere mensen namelijk, lekker abstract dus, weet dan dat het nu in dat dalletje ligt en je er af bent!

we steken een bruggetje over, M2 voorop

daar stonden prachtige oude eiken en van de eik rechts maakt M1 "keldereik".  Ze is namelijk aan het verbouwen of liever bouwen. Er wordt een 8kantig hutje genaamd calendula gebouwd en dat begint bij de kelder en het fundament, en daar had ze even een Eik bij nodig. Zoals je ziet kwam er meteen hulp van het Licht of van een Lichtorb aangesneld, Eik zei dat ze haar zorgen achter zich moest laten en zich moest ontspannen.

ik ga ook tegen zo'n knots van een eik aanstaan, maar de boer, die in het land liep er tegenover ziet dan opeens twee vrouwen tegen een boom staan en ik kon hem zien denken.... dus ik liep maar eens door

we steken het volgende bruggetje over, M1 voorop

de weg vervolgt zich lang een weiland

dan komen we weer in een sprookjesachtige varenbos

hoofdstuk 3: weer zo'n fotowandfoto, deze heeft de aparte pagina hoofdstuk 3 gehaald!

we komen weer uit op de maandagsdijk en hadden al die tijd geen bankje gezien. M1 stelt voor dat het schuine hek wel even kon dienen maar mijn oog zag opeens wat anders, waardoor het ""bankje" maar even moest wachten (kun je nagaan), een heel walhalla aan moerrasspirea,  , een van mijn favoriete geneeskruiden!  De wortel kun je als een natuurlijke aspirine inzetten (werkt hartstikke goed), en de bladeren en bloemen kun je drogen voor als je eens griep hebt. Bovendien geurt moerrasspirea heerlijk, en elk huis waar moerrasspirea is, is een huis vol harmonie. Zo, dan weet je dat ook weer.

Eenmaal gezeten op het bankje zie ik een hazelaar er tegenover, en ik vraag M1 de hazelaar eens even energetisch uit te testen. Ze kreeg allemaal energie over haar hoofd uitgestort. Dat was interessant! Ik probeerde hem dus uiteraard ook uit, en kreeg een enorme energie langs de hele ruggengraat, verkoelend, en hoog energetisch. Ik liep er compleet zweverig van weg (een heerlijk gevoel;-)

we lopen maar eens verder

er bleek nog veel meer moerrasspirea te staan en M1 ontpopt zich als een ware kruidenplukassistente: ze krijgt tenminste wat wortels uit de grond.  (Die moet je drogen en in kleine stukjes snijden, en als je hoofdpijn hebt kauw je op een niet te groot stukje, werkt gegarandeerd, want aspirines worden hier namelijk van gemaakt).

we treffen ook nog 1 engelwortel aan, maar ik weet een goede engelwortelvindplaats ergens bij Borculo mocht ik dat nog eens nodig hebben, hier stond er maar 1. 

en hier het kleefkruid in de bloei

 Wij prijzen onszelf innig gelukkig met zo'n mooie wandeling en besluiten ter plekke dit gebied nog eens verder te ontdekken (vandaar dat ik het google kaartje wat groot gehouden heb, er liggen nog meer heidevelden op onze komst te wachten). 

Hemel & Aarde, Spirit & Nature (mijn favoriete SRF kirtan):

.


.

Make a Free Website with Yola.