Landgoed den Bramel, Vorden (8 kastelenroute en Pieterpad) maandag 17 september 2012
Aangezien ik besloten had maar eens een afwasteiltje te kopen vanwege de workshop komend weekend, moest ik naar Blokker, en als ik naar Vorden ga, zijn er weer heel wat nieuwe routes te ontdekken, die van vandaag was wel een vondst zeg! Ik liep de gele route, en twee dagen later zou ik de oranje route lopen die een nieuwe dimensie toevoegt. Maar eerst de ontdekking van deze maandag. Het begint al direct met een prachtige beukenlaan die eigenlijk een beetje verstopt ligt
en dan wordt het nu eigenlijk wel tijd voor de opening van de pagina Beukenkunst:
ook de linkerbeuk hieronder is op de pagina Beukenkunst terechtgekomen, rechts een Eikje tussen alle beuken waar ik de Begineik van gemaakt heb en meer over vertel in hoofdstuk IX van "Het Boek" (link onderaan)
wat wel zeer apart is, is dat de hoek om, de oprijlaan naar het huis zelf vol boerenEiken staan , terwijl we dus eerst de statige Beuken hadden en het bos erachter ook een statig Beukenbos gaat worden. Eik rechts staat links aan het begin en wordt de Vrageneik van een nog te maken sterrensjamaanwandeling.
links zie ik aan de overkant van een weiland Echt BeukenBeeldhouwwerk, waarop ik eens even inzoom:
er klinkt een leuk klokje uit Den Bramel:
ik ga het pad naar links en dan het gevaarlijke bosje in want Oude Bomen, daar moet ik wezen:-)
en dan, potjandorie zeg, na de Dikke Eik, en de Dikke Beuk, hebben we nu de Dikke Plataan!
gevolgd door nog meer fraais, ik kijk opnieuw mijn ogen uit!
Dan kom ik bij het Beeldhouwwerk waar ik heel  wat foto's maak want ik ben echt diep onder de indruk
De rechterfoto heeft de nieuwe Beukenkunstpagina ook gehaald, het zal wel de Trots van die pagina worden:-) Ook als is het nu een houten standbeeld want de Beuk is morsdood natuurlijk.
naast de oude en zieke kastanje rechts een bankje tussen de varens en met een gezonde Eik als opzichter. De energie was hier ongelooflijk hoog.
links: uitzicht vanaf het bankje, en rechts, het vervolgpad
het bospad staat ook vol varens en ik laat me eens even opladen door hen, door met mijn rug in hun aura te gaan staan.
ik kom langs een andere ingang en op de eik daar hangt een aanplakbord dat er hier geen boswerkzaamheden maar gracht-werkzaamheden uitgevoerd worden (die trouwens hartstikke droog stond)
ik weet niet of insekten eigenlijk ook wel onder "dieren vallen" maar de kevers en glimvlieg hebben de dierenpagina toch gehaald..
ik ging rechts af om op die manier zo kort mogelijk rond het landhuis te wandelen, de langere en trouwens veel indrukwekkender route volgt over twee dagen
het pad achter het landgoed heeft een Neptunische = feeerieke uitstraling
als ik na de springbalsemien rechts af sla, oh diepe zucht
vraag ik deze eik in dat laantje eens wat dit voor laantje is, zo tussen wat huizen links en rechts, en het was het laantje van de Diepe zuchten. Het was duidelijk, of links of rechts of allebei woonden mensen met diepe problemen. Als ik dan ook de naar de grote weg kan, maak ik dat ik wegkom, het voelde er ontieglijk zwaar, iets dat ik zelden heb in een bos.
de asfaltweg is ook maar niets (best veel auto's), dus bij een volgende ingang kijk ik eens even of ik het bos weer in zal gaan
maar het bleef bij wat gedraal, ik ga toch de grote weg weer op. En aldus was de eerste helft van deze wandeling Prachtig, vol Licht, en eindigde het met een Diepe Zwaarte:-)
oh ja, hoofstuk 9 kwam voort uit deze wandeling...... KLIK HIER
.

.
Make a Free Website with Yola.