A BUSINESS TOUR , Verwolde, zondag 21 augustus 

Het is zondagmiddag en het regent dat het giet. Maar RW & ik hebben de ochtend al geplukt en zijn al op de hei geweest. De wandeling van 21 augustus die hier min of meer beschreven wordt vond een week geleden plaats, toen het nog stralend weer was en Mercurius nog retrograde liep. En wat hebben astrologen toch een leuke job, want ik had een zakelijke afspraak bij de Dikke Eik van Verwolde! Met de persoon die na 7 minuten en 27 seconden genoemd wordt op de youtube video hieronder. Maar zelf kreeg ik hem niet in beeld want mijn camera functioneerde niet. Bij de Begineik van het pad ging ik eens even raad vragen aan die Begineik, of hij me kon helpen de camera te repareren of dat hij me kon zeggen of hij het ook weer ging doen als Merc recht zou gaan lopen. Eik zei: kijk eens of je batterij er wel goed in zit... (heel nuchter van die Eik natuurlijk). Ik open het batterijencompartiment en zie dat de hele batterij er niet in zat:-))) Ik had hem weliswaar wel opgeladen maar hij zat nog steeds in het oplaad apparaat.... Hoe Mercurius retro weer... Al grinnikend vervolg ik het pad en kom heel veel knopkruid tegen, deze foto is van de volgende wandeling eigenlijk, toen de camera het dus gewoon weer deed..

De week ervoor had ik een uit Rusland afkomstige herboriste op consult gehad die me vertelde dat ze met kruiden omging zoals ik met eiken. Ze liet de kruiden haar gewoon vertellen of inspireren. Dus besloot ik dat nu ook eens te doen. Ik ging tussen de knopkruid staan en vroeg me waar ze goed voor waren. Knopkruid "sprak"" niet maar gaf me energie in mijn lage onderrug en heupen. Inmiddels heb ik gewoon nagekeken op de knopkruidpagina waar knopkruid officieel goed voor is en het is stikvol calcium, het levert nog meer calcium dan melk, dus het zou wel eens kunnen dat knopkruid gewoon aangreep op waar ik meer calcium nodig had, want de volgende dag gaf de knopkruid van de foto me alleen maar hartenergie. Inmiddels heb ik al weer twee maaltjes knopkruid achter de kiezen, ik vind het namelijk heel lekker, en als je lichaam iets lekker vindt, heeft het het ook vaak nodig en ik heb zeker calcium nodig. Ik ontdoe het van de meeste steeltjes, en kook of wok het met flink wat himalaya zout, en dan smaakt het bijna als zeekraal wat ik trouwens ook erg lekker vind.

Eenmaal bij de Dikke  Eik en 1 rondje erom heen, want het was zondag, stralend weer, dus het was er net New York, zo druk, vleide ik me op het bankje en op de afgesproken tijd kwamen Esther en de persoon die 7 minuten en 27 sekonden van de video genoemd wordt er aan.  Met Esther hadden we het over wasmachines zoals haar video hieronder ook over de was gaat. Denk maar niet dat het een huisvrouwengesprekje werd, want de video is de humor van iemand met een carriere die opeens kids heeft.  Nee, we hadden het erover hoe onze wasmachines allebei tijdens deze Merc retro periode kadoek waren gegaan, en onze computers (de mijne in Belgie) zo traag deden, dat ik nu Mercurius recht gaat lopen, hier een computertje ga aanschaffen


Make a Free Website with Yola.