Dortherbeekroute (lees Twentekanaal), 16 augustus 2012

Op een prachtige zomeravond parkeer ik bij dit picknickbankje en omdat ik dorst had ging ik eerst eens even een stuk schrijven voor het boek, met flesje water uiteraard. De picknickbank staat er natuuriljk niet voor niets, en alhoewel het verboden is om naar het achterliggende twentekanaal te gaan is er toch een mooi wandelpad gecreeerd, met wel allerlei ministeriele verboden:

 dan gaan we de heuvel op voor het pad waar vrijwel alleen beuken en acacia's staan. Het was warm weer, dus die beuken met hun schaduw vond ik wel prima

links was er een fraai uitzicht op een electriciteitsmast en rechts een doorkijkje naar het twentekanaal

tussen de bomen staat nog wat van het inmiddels bekende zaadschietende look-zonder-look (of knoflookkruid)

 ik pluk wat hondsdraf (rechts) want er waren wat steekvliegen, en voor het geval ik gestoken zou worden (wat niet zo bleek te zijn)..

met gewone acacia's (foto rechts), heb ik niks, maar aan het eind, in het "not so sacred' deel van het pad staat  toch een acacia die me opnieuw verrast, volgt dus

er komt een boot langs, ha ha, en rechts: de lijsterbes is wel favoriet bij mij vanwege de hoge energie dus ik laat me eens even lekker wegzweven terwijl ik er met mijn rug tegen aan ga staan. 

dat is nog eens echte kunst van de natuur, ik vermoed dat de decoratie op de stam ontstaan is door klimop dat weggehaald is, rechts een beuk met erg goede energie. 

we zijn aan het eind van het (behoorlijk  lange) pad en ik hoop op een bankje bij het bruggetje. In plaats daarvan tref ik een ronkende auto (je kunt nog net de voorband zien op de linkerfoto hieronder). Inmiddels was ik goed voorgelicht (zie de wandeling van gisteren), over wat die auto daar deed, en als ik al twijfels had, de schunnige tekst op een hek daar liet weinig aan verbeeldingskracht over. Vandaar dat we nu in het not-so-sacred deel van het pad zijn aangeland.  We gaan de brug op. Gauw weg.

en dan, als ik hier over het water uitkijk, voer ik de Anastasia truc weer uit:-) Ik kijk om, en wow, de auto reed weg!!!!

langs het weggetje aan de andere kant van het bruggetje stond mega veel springbalsemien, twee soorten, ook een donkerrode die ik nog nooit eerder gezien had, maar niet gefotografeerd zie ik wel... 

het weggetje heeft ook een naam, en wat voor een, op de hoek van een autoweg waar verder niks te beleven valt en ook geen bankjes te zien zijn in de wijde omtrek, dus vanaf dit punt ga ik weer terug.

uit pure bankjesarmoe gebruik ik de railing van de brug maar, maar erg lekker zat het niet. Als ik het pad terug in sla blijkt het een onderdeel van het Dortherbeek rondje te zijn, en ik maar denken dat Dorth mijlenver van hier vandaan ligt (ik ben per slot nog steeds in Lochem in het verlengde van de Stationsweg langs het Twentekanaal).

moedig begin ik aan het lange pad terug. Dan zie ik de eerder aangekondigde acacia, dit keer mooi versierd. Dit zijn de enig acacia's waarvan ik de energie heel prettig vind (merkwaardig genoeg), de bomen zijn eigenlijk ook sprookjesachtig mooi. Ook deze acacia, al stond hij in het niet-heilige-deel van het pad, gaf echt een mega goede energie.

kilometers verder zie ik dan toch eindelijk een bankje:-)

dan is het eind in zicht, en helemaal aan het eind pluk ik nog een bos boerenwormkruid om in de vesnterbank te doen, want bij mooi weer en open deuren heb ik vliegenoverlast (de muizen kwamen pas weer toen het begon te regenen, gisteren, ik schrijf nu 27 augustus, heb ik er weer een geofferd aan ik denk een Vlaamse gaai).

.


.

Make a Free Website with Yola.