JENEVERBESROUTE (zonder jeneverbessen), 17 augustus 2012

ik parkeerde op de Vordensebinnenweg om eerst eens even wat koningskaarsbloempjes te plukken, de laatste van het jaar waarschijnlijk, en dan op het nieuwe bankje hier geplaatst deel 1 van mijn schrijfsels uit te voeren.

maar oh wat was dat? Vandalen hadden het overigens niet al te stevige bankje al weer om zeep geholpen, ik heb nog geprobeerd het weer rechtop te zetten maar er was geen beginnen aan om het weer goed te krijgen

dan begin ik maar aan een wat ik een mooie wandeling vind, maar mijn zwager bijvoorbeeld, vindt er niks aan. Alleen de stukjes met de jeneverbesstruiken (die komen dus nog) vindt hij mooi. Eerst ga ik even langs ademhalingseik en doe mijn oefeningen weer eens.

er was echter wel voor een ander soort bankje gezorgd, leuk voor mensen die geen conditie hebben (haha), maar niet voor schrijvers, ik heb meer belangstelling voor de toevoer van groen spul voor mijn groene smoothies, zoals hier de weegbree.

ik sla links af het filevrije bospad in

kijk, dit nu is "mijn" heideveldje en "mijn" bankje er op uit kijkend. 

 en toen begon deel 1 van mijn schrijfwerk. Ik realiseerde me dat ik het maken van een weekplanner zelf weer eens in moest voeren zoals beschreven in het Norderteichhoofdstuk van het sterrensjamaanboek, het gevoel van vakantie was namelijk al behoorlijk aan het wegebben met de gedachte dat ik nog twee weken had voor ik naar Belgie zou gaan.  En ik had nog zoveel te doen dat de druk gewoon groot was, als je elke dag van die enorme wandelingen maakt en webpagina's er over maakt, hakt dat er wel in, in je tijdschema.  Ik mijmerde over het huidige vierkant tussen Uranus en Pluto: vrijheid versus in controle zijn en besloot de twee op 1 lijn te brengen: door in controle te zijn, vrijheid te creeeren.  Ik schrijf dit nu al weer bijna onderaan deze twee-weken kalender en ik moet zeggen dat het plan behoorlijk goed gelukt is. Ik begon met in kolom 1 de planeten die bij elke dag horen te tekenen, Maan bij maandag, Mars bij dinsdag etc, om mijn werkzaamheden daarop aan te passen. In diezelfde kolom kwamen de afspraken. In kolom 2 de klussen die ik speciaal voor die dag wilde gaan doen, indachtig de pllaneten (opruimen op dinsdag bijvoorbeeld, schrijven op woensdag, en op zondag: VRIJ!!!!

in de derde kolom kwamen alle dagelijkse klusjes, zoals 2 keer email ophalen. Koken, boodschappen doen, de was, de ramen lappen etc, eten, stond er allemaal niet in. Geen ruimte voor:-) Maar de agenda leverde me wel ruimte (Uranus) op nu ik een overzicht had en de dingen gepland had (Steenbok), en dus in controle (Pluto) was!!  En niets was zo leuk in de dagen er na, als te "strepen", en vrijwel alles is op de juiste dag afgestreept (vrijwel alles dan:-)

Na die eerste klus geklaard te hebben gingen we maar eens verder aan de wandel

links sta ik nog even tegen een eik aan en rechts vind ik nog 1 bosbes,  die erg waterig smaakte (te laat in het jaar)

dan komen we langs de jeneverbesstruiken zonder bessen, op zich nostalgisch, want ze komen in NL niet zo veel meer voor......ze kunnen geloof ik slecht tegen luchtvervuiling

links nog een berkenstandbeeld en rechts nog een sterrenmosje. 

dit zijn geen eieren maar boleten (paddestoelen), en rechts is er iets raars op de foto, maar 

klaarblijkelijk vond ik dat al wandelend ook al, want ik heb er een close up van gemaakt. Vermoedelijk was het de zon die speelde met de tak.

dan komen we langs de Lochemse Heuvelrug met een imposante eik die vandaag echter wat anders te doen had dan mij van energie te voorzien.  Ik loop hier namelijk door de ziekenboeg van het bos met allemaal zieke bomen of dode bomen en dit is de hoofdverpleger, dus hij zal wel druk geweest zijn. We storen hem niet verder en lopen door. Ik vond wel dat hij zijn werk goed deed want dit stuk van het bos zag er al heel wat beter uit dan de laatste keren dat ik er was (wat wel in de winter was trouwens:-)

als ik het ziekenhuisbos uit kom sla ik rechts af en dan bevindt de Lochemse heuvelrug zich rechts van mij en trouwens ook links, zie ik op de foto

al weer een stukje sterrenmos. Ik heb het eerste voetenbad inmiddels genomen, gisterenochtend, en dat beviel niet. Maar de volgende dag voelde ik me beter dan ooit. Dat kan echter ook komen doordat er in een Vlaamse krant, met dank aan Marie Ange, stond dat braambessenwijn goed was voor diabetesII, en dat heb ik diezelfde dag nog besteld. Na 4 slokjes als aperitief gisterenavond zakte mijn bloedsuikerspiegel al, het was een braamwijn van de Varuvo, dus niet zoet, gewoon erg lekker en niet erg goedkoop. (Maar ik kreeg 'm cadeau:-)  De bramenwijn VOELDE ook als heel weldadig, ik heb welgeteld een heel glas gedronken, ook tijdens de maaltijd, en het kan daardoor komen dat ik me de volgende dag zo goed voelde. We dienen nog wat verder te experimenteren:-) Maar als directe reacties wat zeggen, dan was het de bramenwijn en niet het sterrenmosvoetbad, maar, je weet maar nooit... 

we verlaten het waterwingebied met rechts nog weer jeneverbesstruiken (ik denk dezelfde als die ik eerder van de andere kant gefotografeerd heb trouwens)

we steken de Vordensebinnenweg weer over en duiken dit paadje in waarvan je al weten moet dat het een paadje is. De koeien langs het paadje zien er dan ook uit alsof ze in geen honderd jaar een mens hebben langs zien wandelen op dit paadje.

 ik kom dan uit op een veel beter paadje waar ik naar links ga, alleen is dat een officieel fietsroutenetwerk paadje waardoor ik om de haverklap opschrik van weer een fietsbel achter me. Daardoor kon ik wel even lekker tegen deze eik aanstaan zonder dat iemand het gek vond, per slot was ik gewoon aan het uitwijken voor die fietsers.

gelukkig had geen van de fietsers het ronde picknickbankje ingepikt, dus daar kon ik mooi even aan mijn creatievere schrijfwerk werken. Als ik terugloop sla ik aan het eind van dat fietspad het zg. hartchakra bosje in, tenminste, zo was het vroeger...

nu lagen er tot mijn afgrijzen allemaal witte toiletpapiertjes in het bos en daarnaast was er een enorme bomenkap bezig waarmee men nog niet klaar was, ik weet niet wat ik erger vond. De bomenkap leverde wel een nieuw bankje op waar ik het verse zaagsel eens even afveegde, maar de energie van het bos was weg, ze waren in zaagslaap, denk ik, naar binnen gekeerd tot de ellende over zou zijn.

 het bosje komt weer uit op de Vordensebinnenweg tegenover het filevrije weggetje naar het heideveldje waar ik min of meer begon en dan

 zie (en hoor) ik dat er op diezelfde Vordensebinnenweg gemaaid wordt, de bermen dan.

tot slot zie ik de aparte balsemien weer (op de heenweg helemaal overheen gekeken), waarvan er hier een paar jaar geleden 3 planten stonden, moet je nu zien: binnenkort staat het hele bos vol! Wel mooi.

.

.

Make a Free Website with Yola.