Drakenwandeling, Sunday 17 juli 2011

Zin om in de buurt te komen wonen? Dit hutje is te koop, wel in een ander straatje dus we hebben dan geen last van elkaar.  Nou staan er tig van dergelijke hutjes te koop maar er zijn er maar 2 of 3 de moeite waard. Nummer 1 is al verkocht, aan mij, en nummer 2 is dit hierboven, want het grenst aan het bos.   Kijk, deze ingang naar het bos ligt naast dit hutje hierboven:

Het is wel een slordig bos trouwens:

En deze barriere naar de Dwarsweg (zandgedeelte) is nieuw:

Ik loop de Dwarsweg af en probeer bewust de grond hier (voor de zoveelste keer) te heiligen met elke voetstap. Ik krijg er  toch een kriebels van langs mijn ruggengraat, niet normaal meer, ik had bijna een ruggenkrabber nodig voor de jeuk:-)  Dan sla ik rechtsaf de Ossenbeltsdijk in want ik had een plan. Het plan was namelijk om een rondje te lopen aan de overkant van de Zutphenseweg zodat ik uit zou komen bij eetcafe de Zonnebloem, want ik had geen zin om te koken.  De energie verandert op de Ossenbeltsdijk en of het nou komt omdat het zondag was, ik weet het niet, maar ook hier voelde de energie heel "sacred" vandaag.

Kijk, het boerenwormkruid begint hier al te bloeien. Het blauwige op de achtergrond is de tegenwoordig tamelijk zeldzame korenbloem.

Dan steken we daadwerkelijk de Zutphense weg over om De Verlengde Albert Hahnweg in te gaan mocht je dat interesseren:

Dit is die Verlengde Albert Hahnweg, met een heel bijzondere energie (op de niet-verlengde Albert Hahnweg in Lochem moet je niet wezen).

En dan zie ik een draak!

Nog een klein close-upje maar eigenlijk is er niet veel verschil met hierboven

Nog meer hoofdstuk 2 (Kunst)

De weergoden: deze 5 stammige Beuk had al eens eerder laten blijken dat hij het weer kon beinvloeden, dus met enige moeite klim ik het heuveltje op, vlij me zo goed en zo kwaad als dat ging tegen hem aan, en begon: of het nu maar mooi weer mocht blijven, ik wou op het terras zitten bij het restaurant, of het morgen als ik een lange wandeling gepland heb (maar nog niet wetend of het am of pm wordt) tijdens mijn wandeling ook maar mooi weer mocht zijn, en of het dinsdagochtend in Diepenveen ook mooi weer mocht zijn, dan hoeft Ineke tenminste niet weer haar Hemel & Aarde paraplu tevoorschijn te halen. Beuk was gewillig.  En ik klauter weer naar beneden. Zo goed en zo kwaad als dat ging.

Op de hoek treffen we nog een mooi maisveld met even zo schilderachtige luchten.

Doorwandelend zie ik kersvers duizendblad en pluk daar een handje van.

Ha, in de verte zie ik het restaurant al liggen, aan de overkant (het witte puntdak geval) Wederom een prachtige lucht.

Ik blijf gefascineerd door doe prachtige luchten en heb nog niet eens in de gaten dat er wel erg donkere wolken tussen zitten, dat wil zeggen, ik realiseer me de consequentie ervan nog niet....

En dan kom ik bij het restaurant, helaas pindakaas, vanaf 16 juli waren ze twee weken op vakantie .....

In de tussentijd heb ik er al een hele bankjesloze wandeling opzitten, dus dan maar even hier een pauzetje tegenover dat restaurant

de oogst van de dag

In `100 geneeskruiden` schrijft Mellie nog dat het een van de `negenderhandekruiden` is. Even fijn als de menselijke haarvaten verdeelt zich zijn blad in wel duizend kleinere blaadjes. Bij een reinigingskuur in het voorjaar mag het duizendblad niet ontbreken. Het reinigt de bloedvaten inwendig van verkalking en aanslibsels en regelt daardoor de bloedsomloop. En op een bloedende wond gelegd doet duizendblad de bloeding ophouden en de wond snel genezen.  Vamdaar ook bijv. de naam Wundkraut, Soldatenkraut.  De thee ervan werkt samentrekkend op de slijmvliezen die droger en sterker worden, waardoor geen verkoudheden en ontstoken bronchiĆ«n meer voorkomen.  Verslappingen in de darm met veelvuldige opzettingen, een uitgezakte maag en zelfs een ontsteking van maag of darm worden door het duizendblad genezen.  De lever gaat beter werken, de nieren voeren sneller het water af.  Doordat de bloedsomloop beter geregeld wordt, verdwijnen nerveuze hartklachten of een opgezet gevoel. Duizendblad is een onmisbaar kruid voor de vrouw die last heeft van haar overgangsjaren.  De bloemen en blaadjes kunnen gewoon door de sla. Het is een goedkoop en gezond kruid voor schoonheid en levenskracht.

En dan begint het te plenzen, niet normaal meer. Ik zou niet eens op het terras hebben kunnen zitten zelfs als het eetcafe open zou zijn geweest. Gelukkig is er een schuilhut voor mensen die geen paraplu bij zich hebben

En daar spreek ik innerlijk de Beuk van het weer even aan dat het even droog moet worden, want ik moest snel naar huis, ik moest hoognodig snap je, en Beuk luisterde gewillig. Eenmaal thuis begon het weer te plenzen. En moest ik koken. Of wat daar voor door moest gaan dan. 

Een Draccun video:

Make a Free Website with Yola.