ORVELTE, donderdag 10 mei 


Orvelte is zo'n schattig dorp uit het stenen tijdperk waar je voor geen goud zou willen wonen, en ook niet met de auto in mag.  We wandelen hier het Melkwegje in, ook zo schattig, we zouden de workshop bijna een week later beeindigen met een wandeling langs de "semi-echte-Melkweg", op een andere melkwegroute.

Onder "Dorpswinkel" staat: Snoep van vroeger.  Ook zo schattig.

ach kijk nou, hoe schattig, echte Turf uut Drenthe!

Links de mooiere foto, rechts de meer leesbare foto.  Ik moet zeggen, dat klonk interessant, boeken en spullen met ervaring, maar het bleek een doodordinaire tweedehands-troep-winkel te zijn die zo stonk naar geurkaars of zo, dat ik maakte dat ik wegkwam om op het bankje buiten te pauzeren van deze vermoeiende wandeling:-)

Daarna bezochten we de stenenwinkel in Orvelte en die was wel heel bijzonder. Er hing een mega goede energie en de winkel was vol straling, van de stenen. Gewichten legden M1 en ik onze handen net iets boven verschillende stenen waarop de leuke juffrouw van de zaak een vitrine voor ons openmaakte en wij alles mochten aanraken wat in feite verboden was. De juffrouw kwam oorspronkelijk uit Lochem (Barchem eigenlijk), en ik vertelde dat mijn oma oorspronkelijk uit deze buurt kwam dus zo ontstond een heel grappig gesprek. Ondertussen kwamen we twee stenen tegen met zo'n sterke straling , goede straling dan, dat zowel M1 als ik er een van kochten.  Op 19 mei is A te R jarig, het wordt haar verjaardagscadeautje. Ik kreeg van moeders trouwens al een anti  suikerziekte edelstenen ketting uit het hunebedmuseum waar verschillende keren mijn keelchakra van open ging, carneool is het geloof ik. 

Des avonds werd er met vereende krachten een maaltje in elkaar gezet, want A uit U of N en H uit Belgie en G uit A waren inmiddels ook gearriveerd. 

Bij Orvelte en Wezuperbrug, waar we de volgende dag nog een hunebed vinden, zijn 45000 jaar geleden (toen ik nog niet geboren was ha ha) mammoeten aan de wandel geweest. Op 25 september 2009 zond RTV Drenthe de vlg video uit.

terug naar de index - volgende wandeling: Valthe, Exloo, Wezuperbrug (geloof ik).

..

Make a Free Website with Yola.