THUINE: Grosssteingrab in der Kunkenvenne, 23-10-2013
.
.
Aangezien we enorme zin in koffie hadden reden we niet via de door mij uitgegoogelde route, te weten (voor de volgende keer, te weten een midweekworkshop: invoeren Kundenbecke in Thuine, zo ver mogelijk noordwaarts na de K214, dan lopen naar links en rechtsaf ) maar gingen eerst naar Thuine waar geen koffie te bekennen was. Wel een paar interessante borden. Waar we echter nergens een hunebed vonden.
.
.
ze zijn hier wel hondvriendelijk. We kwamen een postbode tegen, die ons de weg naar het hunebed vertelde. En toen we dit bordje rechts zagen, parkeerden we er en liepen een stukje.
.
.
we hadden toen nog niet door dat het hunebed om de hoek zou liggen maar zagen wel dat het een asfaltweggetje was.... dus hebben we eerst de auto gehaald:-)) en toen om de hoek bij dit bord geparkeerd.
.
.
Het begon een beetje te regenen maar groot was onze vreugde toen we een schuilhut zagen, waar we de paar regendruppels even hebben doorstaan..
.
.
Het is echt een briljante plek om heen te gaan op de aanrijddag en dan hier nog een klein workshopje te houden als we op tijd klaar zijn met het astrodrama in Mehringen.
.
.
want je ziet het, we zijn hier pardoes bij het grootste hunebed in NW Duitsland.
.
.
de rechterfoto was trouwens van hunebed 3 op wandeling 1, want hier had ik nog een dennenappelraapstok:-)
.
.
kijk emtwee eens schattig achter die steen staan.
.
.
de kleine steen hierboven lijkt authentiek maar ik haalde hem van een verborgen flessenhals af en hij had geen enkele energie, dus hij is bovenop het hunebed blijven liggen. Het kleine steentje van wandeling 1 echter heeft nu hier thuis een enorme energie, het boemt rechtstreeks mijn hartchakra in.
.
.
er was ook nog wat leesvoer, en een tekening van de stenen en hoe het er oorspronkelijk gebouwd was.
.
.
we gaan terug en zien een man die het terras aanveegt bij een restaurant in Thuine. Maar nee, hij was niet open, recht tegenover hem was echter een cafe dat wel open was (helemaal niet te zien vanaf de weg, maar eindelijk, koffie, en ook nog een kaasbroodje want ik had persoonlijk nog niet eens ontbeten, en rammelde.
.
Dan rijden we naar onze gehuurde bungalow in Haren en komen er om circa 1600 uur aan. Het was riant, een 6 persoons bungalow voor een spotprijsje voor 2, de hond mocht gratis mee en bij het ontbijt hadden ze voor 4 gedekt.. en we hadden elk een eigen badkamer, hoe luxe kun je het krijgen. Met gratis sauna , maar daar hebben we geen tijd voor gehad. Of  we, ik zou toch niet gegaan zijn:-) Ook ons dekbedhoed, lakens, keukenafwasspul en dergelijke dingen hadden we wel thuis kunnen laten want het bed was gedekt, de handdoeken lagen klaar, en het keukenspul ook. Dus toen zijn we eerst even gaan shoppen, om thuis te koken. (Pizza:-))
.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.