EMSBUEHREN-woensdag 23-10-2013: Die Mehringer Steine
.
Klein foutje in de regie: op het routekaartje staat dinsdag 23 oktober, dat moet woensdag zijn. Maar het is niet te geloven, op nog geen uur rijden van ons vertrekpunt (Gorssel), liggen er drie prachtige hunebedden, 4 km na de afslag Salzbuehren (of zo iets), kruising Mehringen in Emsbuehren. (Tomtom invoeren: Emsbuehren, Mehringen, en dan kruising met A6 Salznogwat) en na de afrit 4 km doortuffen.
.
Aan de weg wijzen de bordjes Gross-Steingrab de weg, en direct vanaf de parkeerplaats kun je hunebed nummer 1 al zien liggen.
.
.
Je begrijpt, een uur na ons vertrekken kwamen we al in vakantiestemming en nog hoger:-)
.
.
Deze Eik vroegen we om zijn zegen voor onze vakantie, en natuurlijk om mooi droog weer (hetgeen uitstekend gelukt is).
.
.
Let op bij de rode pijltjes: hier heb ik nog een dennenappelraapstok bij me, helaas heb ik hem laten liggen bij hunebed 3 op deze wandeling. Veel dennenappels vielen er niet te rapen verder, tijdens onze gehele "werkvakantie", maar zonde is het natuurlijk wel.  Zoals je ziet was emtwee ook mee. Eindelijk heeft hij door wat het woord vakantie betekent, het duurde even.
.
.
Of we alsjeblieft net als de lokale bevolking de hunebedden in ere willen houden. Dat willen we zeker! Met dank aan de lokale bevolking!
.
.
Deze dingetjes heb ik nog wel geraapt, met een reden, afgekeken in de bloemenzaak waar ik bij ons vertrek even koffie dronk.. ik had op de terugweg wat moeten kopen om het te laten zien maar dat ben ik vergeten. Een mens vergeet zijn hoofd nog bij deze Mercurius retro periode, in ieder geval de dennenappelraapstok:-)
.
.
eerlijk gezegd heb ik het bord niet gelezen.
.
.
na de energie van hunebed 2 gevoeld te hebben wandelen we verder op zoek naar hunebed 3.
.
.
aangezien emeen het bord wel gelezen had, wist die te vertellen dat het kruis hier stond omdat ooit twee schaapsherders hier dermate ruzie kregen over een schaap, dat er een dooie bij viel die een eigen graf kreeg hier.
.
.
Misschien lijkt het of we hunebed 3 meteen vonden, maar het duurde wel even...
.
.
toen we bij een aangrenzend speelveldje deze bankjes met vuurplaatsje zagen bedachten we meteen dat we hier wel een workshopdagje "Hunebedden & Astrodrama" zouden kunnen houden, maar het gaat iets anders worden, bleek de volgende dag.
.
.
links was het eind van het pad dat nergens heen leidde (dus wij terug).
.
.
de buit: inclusief een mini-hunebedsteentje voor mijn medicijnwiel.
.
Aldus begon onze hunebeddenwerkvakantie met een voltreffer. We vertrekken om verder noordwaarts te gaan.
Chlorella & pectine tegen chemtrailvervuiling (Engelstalig)

..
  
Make a Free Website with Yola.