Etappe 3, donderdag 11 april

Na de auto geparkeerd te hebben voor het antieke hek (foto rechts) haalden we de fiets uit het bushokje en gingen er verder mee aan de wandel, de Breda baan richting Breda op.

even verderop zien we een minihuisje in de tuin bij een boerderij rechts, iets wat een mens natuurlijk alleen maar opvalt als je hier wandelt, en weer even verderop slaan we de zeg maar Kalverstraat van Gooreind in, oftewel de hoofdstraat die naar de kerk leidt, foto rechts.
De schilderswinkel bevindt zich niet in de Kalverstraat maar 2e straat links, zo staat op het bord. Nou het is een vet dure winkel, dus alleen de cayenne verf van Levis komt er vandaan, voor de rest gaan we wel naar de Action. De fietsenwinkel bevindt zich wel in de Kalverstraat, eindelijk ben ik er dan met mijn fiets.
Maar ja, hij zat dicht. Om 1400 uur zou hij weer open zijn, en ik mocht nog van geluk spreken dat hij die middag open ging want de wuustwezelse middenstand heeft de neiging de donderdagmiddag vrij te nemen.
hun motto stond me wel aan, maar voorlopig parkeer ik de fiets voor de winkel en loop terug naar de auto
Tegenover de Kalverstraat, meer in het bijzonder de Theo Verellenlaan, staat alweer een poort. Terug in de auto kijk ik op de tomtom hoe laat het is. 13.40 uur. Hm. Ik had in het geheel geen zin om twee extra autoritjes over de nog steeds hobbelige Hoge Heide te maken dus ik besluit de supermarkt eens op mijn gemakje te gaan verkennen, wellicht kon ik toch ergens iets met vlierbessen zonder suiker vinden. Het is heel grappig hoe je van alles vindt in een supermarkt als je tijd over hebt en niet even snel de gebaande paden betreedt. Zo vond ik er bicarbonaat, iets wat ik sinds de melding daarvan hier op deze wandelpagina's al MOEST hebben; ik heb het nu gekocht maar ik weet niet meer waarvoor het is, dus ik moet zelf terug snorren in deze wandelpagina's :-) Terug in de auto rijd ik weer langs de fietsenwinkel, fiets staat er nog maar het is nog maar kwart voor 2. Dus op naar de volgende supermarkt.
die ligt naast de kerk, en zoals je ziet is het tien voor 2.  Hier vind ik pastinaak tegen veel goedkopere prijzen dan in NL, en ook biologische koriander in een potje voor 1,39 euro.  Dan ga ik terug naar de fietsenwinkel en is het 2 uur geweest. Een alleraardigste mevrouw helpt me en zegt dat ik de fiets zaterdag weer op kan halen. Omdat ik dan echter een Echte Wandelafspraak heb bij een abdij, vraag ik haar tot hoe laat ze open zijn zaterdag. Tot 1800 uur. Dus dat moet lukken.
Een Vlaming met een mooi lied, heel erg to the point voor vandaag de dag  en dan te bedenken dat deze Vlaming in 1980 al is overleden).


terug naar de index
- volgende wandeling

Bicarbonaat, maar even gegoogled: -- met azijn is het de beste gootsteenontstopper die er is (het spul moet mee naar NL:-) ,-- iedere dag een theelepel in warm water oplossen en drinken: tegen straling!, -- toevoegen aan een lekker heet bad / zuiverend -- toevoegen aan groentenat waarin groenten gekookt worden  -- een eetlepel bij het waspoeder en je was wordt spierwit -- goed tegen jicht (2 theelepels in warm water) ,  gebruik het als tandpasta - werkt ontstekingsremmend - reinigt de darmen, maakt de huid zuiver - was je groenten en fruit er in om restanten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen, vergeelde witte kunststof dingen afwassen met een bicarbonaat sopje.
kortom ..we gaan er eens mee spelen.

..

Al een tijdje doe ik een zg Body-Mind-Spirit oefening (of iets dergelijks) waarbij ik in plaats van te denken dat ik ouderdomskwaaltjes heb (waar ik eigenlijk ook niet echt last van heb, behalve dat de conditie vele bankjes tijdens het wandelen benodigt), me bedenk dat mijn lichaam vandaag de dag gewoon een onderdeel is van Spirit, en het vast wel beter weet, en de zaak zelf wel op het peil,  wat spirit nodig vindt, houdt. En laat de wetenschap er nu inmiddels ook achter zijn dat er niets mis is met een te hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol (en er was nog iets) voor ouderen? Klik hier -- wie vertrouwt er eigenlijk nog op de "wetenschap" als die zichzelf continu opnieuw uitvindt en wat anders vaststelt dan voorheen? Vertrouw op je lichaam, en vertrouw daarmee op wijsheid in plaats van "wetenschap".
...
Make a Free Website with Yola.