ETAPPE 1, dinsdag 9 april & SPECIAL VOOR DE MEDITERENDE VERVER & Speenkruid
Veronderstel nu eens dat je Saturnus transit in het 12e huis hebt, er dus wel eens even helemaal uit wil en je je niets leukers kunt voorstellen dan de zomer door te brengen in een ander land in een primitief huisje waar ondertussen wel wat aan op te knappen valt. Veronderstel dat je dol bent op meditatief verven. Kijk dan is dit wat er allemaal te doen valt:
1. Aan de WESTKANT van het hutje
2. AAN DE NOORDKANT VAN HET HUTJE

 Links boven: er is een nieuwe balk geplaatst die nog geverfd moet worden. Links: hiervan verwacht ik niet dat je er bij kunt.

 3. AAN DE OOSTKANT (= voorzijde) van het hutje:

Toelichting: bij het visje zit een barst in de ruit, veroorzaakt toen ik tien jaar geleden bij mijn laatste schilderwerk, de schuurmachine of het verfafhaalbrandapparaat op het hout zette.  Hier en daar moet het houtwerk bijgewerkt worden waar de verf er af is, het hele hutje schilderen wat houtwerk betreft lijkt me geen optie, tenzij je drie maanden in schilderretraite wilt. Dan de schuurdeur hierboven: die ziet er ook niet uit, maar ik ben eigenlijk van plan om er gewoon wat over heen te plakken:-)
Welnu, wat wil het geval? Een van de trouwe lezeressen van deze leutige blog wil in mei al een paar dagen meditatief komen schilderen. Nu komt ze met het openbaar vervoer (waarover morgen meer). En hier te zitten zonder auto, wel ik heb een briljante fiets hier die echter lekke banden heeft. Maar ik heb een briljant plan en daarover gaat de feitelijke "wandeling" hieronder.

Ik heb links nog een poging gedaan lucht in de banden te krijgen, maar dat mislukte vierkant.

Dit is een belangrijke foto met een geheim. Dat kun je al zien aan de hoeveelheid regendruppel-orbs :-) Het is een foto van direct om de hoek in de carport en vertoont in het donkerrood, de strijkplank van mijn oma.

Aan de andere kant zit ook nog een deur met houtworm erin, en als je die open doet zie je een trap.


En dan gaan we nu eens aan de wandeling beginnen. Ik had namelijk een briljant (of superstom?) idee. Al jaren staat die prima fiets met lekke banden in de schuur, eerst omdat de fietsenmaker niet meer bestond in Gooreind, en toen ik er achter kwam dat er een ander zat, omdat ik te beroerd was dat hele eind met die fiets te lopen.

A te R zou zich een kriek lachen als ze "dat hele eind" in het vizier kreeg, nou hier is het kaartje:

Het briljante plan was van te voren uitgedacht. Ik zou het in etappes gaan doen. De volgende etappe kon dan eerst met de auto aangereden worden, en dan zou ik de fiets weer een eindje verder lopen.  Links het eindpunt van etappe 1. Als ik een boom ontwaar  zet ik hem daar tegen aan, wel op slot. En dan wandel ik terug. En hoe dat afloopt? Wel, dat volgt in de wandeling van morgen.....

het was nog wel droog, maar daar is dan ook alles mee gezegd
Dit is ook zo'n treurnis, het ligt VOOR de Hoge Heide en lijkt wel een Oosteuropees barakkenkamp. Maar er zijn mensen die hier vakantie vieren, notabene.  Nog erger, er schijnen tomtoms te bestaan, vast geen echte, die je hierheen voeren als je de Hoge Heide invoert, regelmatig krijg ik van bezoekers te horen dat ze eerst dit treurige weggetje in zijn gegaan, waar geen eens een bordje Hoge Heide bij staat. Het is een prive-terreintje
Op de Hoge Heide zelf tref ik speenkruid aan. Dan denk ik, wacht eens, dat lijkt verdacht veel op mijn zogenaamd wilde postelein in de tuin (foto rechts). Daar eet ik vrolijk van, en nu blijkt het speenkruid te zijn!! Maar jong speenkruidblad is eetbaar, het stikt van de vitamine C. Wat ouder speenkruidblad, als er al bloemetjes aan zitten, schijnt giftig te worden.
Dan zijn we dus weer thuis waar de forsythia al aardig in bloei komt. Morgen het vervolg van deze fietsboertocht.
dit is het neefje van Miss Marple die behoorlijk goed kan gitaarspelen, Zon in Leeuw, ascendant Steenbok
.
.
Make a Free Website with Yola.