Hackfort via Natuurmonumenten, zaterdag 25 januari 2013
.
.
Zoals al aangekondigd in mijn solaarverslag gingen Emeen en ik direct de ochtend na de Buurse workshop alweer aan de wandel. Aan het eind belt zoonlief haar op en hoor ik haar zeggen dat ze zowat in Warnsveld zit. Daarom heb ik maar eens even pontificaal aangegeven waar Vorden ligt bij onze route...
.
.
De reden dat Emeen al weer zo snel mijn kant op kwam was omdat ze even op bovenstaand adres moest zijn, gelegen tussen mijn adres en Vorden aan de Wildenborchseweg. We reden met twee auto´s, de hare is rood, en mijn grijze eigenwijze ding reed voorop. Ik had net in een mail van mevrouw Appeltaart gelezen dat er een restaurantje was bij kasteel het Hackfort, gegoogled als liggende aan de Baakseweg, weliswaar nummer 8, maar toen ik een ingang zag, reed ik direct het parkeerterrein op. Mooi restaurantje wel, anno 1894.  Dat het helemaal geen restaurantje was, hadden we nog niet door. Er zaten mensen binnen, maar wij gingen aan de wandel en liepen via de houtbewerkingsschuur en houtopslag van natuurmonumenten naar het poortje achterin:
.
.
Uiteraard hadden we de hondjes keurig aan de lijn, dat wil zeggen, tot we het poortje uit waren.
.
.
Na het poortje gingen we eerst naar rechts, maar dat liep alleen maar terug naar de Baakseweg.
.
.
Dus liepen we uiteraard terug om vervolgens naar links te gaan.
.
.
Emeen had het nieuwste model Tibetaanse hoofdbedekking op, waarmee ze mooi tegen een boom aan kon leunen.
.
.
Al snel kwamen we bij een bruinig watertje met bruggetje.
.
.
Dat bruggetje had nog een naam ook. Het weggetje leidde verder naar een stenen weggetje waar we links af gingen, helemaal niet goed aangegeven op het routekaartje, maar ja.
.
.
bij een bankje aldaar konden we al weer naar rechts, het terrein van het Hackfort weer op.
.
.
een hoogpolig wintertapijtje voor de bomen hier, en dan komen we langs een akker met een onbekend gewas.
.
.
we trekken zelfs nog een wortel uit ter nadere determinatie, maar het was slechts een penwortel, dus daar werden we ook niet veel wijzer van.

Mevr Appeltaart meldt bij het zien van deze foto's :dit lijkt erg op doorgeschoten radijs. Gebruikt als groenbemester. Ik heb het ook in de tuin; en de radijsjes worden bij sommige knollen, meiraapjes zeg maar. Maar veel blijven ook zoals op jouw foto. Wordt in het voorjaar ondergemest voor de broodnodige stikstof.
.
.
dus lopen we maar verder langs den akkers.
.
.
en dan komen we al weer op een verharde weg, tot de bocht in ieder geval.
.
.
want in die bocht is een brug, en vlak daarvoor kunnen we naar rechts, waar jeetwee even in het gras gaat rollen en waar het verboden is te vissen. Maar dat vonden we voor vandaag niet zo erg.
.
.
ik kijk even achterom, en fotografeer de brug met waterval.
.
.
het was echt wel een koude zaterdag, maar toen het bleekscheterige zonnetje even in het water scheen, moest dat natuurlijk wel even op de foto.
.
.
Al gauw komen we op een mooi stukje aan, dat begint met een bankje waar we heel even pauzeren, het was eigenlijk te koud om lekker te zitten, dus we gingen al snel verder.
.
.
en nog een bankje, maar het was nog steeds te koud:-)
.
.
en dan komen we langs een zonnebloemveldje. De vogels hier hebben het goed gehad deze winter!
.
.
Dit pad komt alweer uit op een verharde weg, waar we naar rechts gaan. Emeen doet nog een verwoede poging om een pad door het bos te vinden. Tevergeefs.
.
.
Het bleef overigens niet bij 1 poging, maar het bleef wel tevergeefs:-)
.
.
Dus lopen we door om hier weer terug te keren in het bos richting auto's.
.
.
uiteraard passeren we het bruggetje over het bruine water weer.
.
.
Vlak voor het hekje voor het parkeerterrein van natuurmonumenten doen we de honden natuurlijk weer braaf aan den leiband. En ondanks het feit dat we een behoorlijke tijd aan de wandel geweest waren, vertikte jeetwee het in eerste instantie weer eens om door dat hek te willen, hij wou verder de andere kant weer op! Maar ja, hij had niks te vertellen.
.
 
.
Youtube video´s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER

Het gaat (lees ging) goed met mijn bloedsuikerspiegel, die is nog steeds dalende! Ik las een pagina over alpha lipoic acid (klik hier, engelstalig) en heb het goedje meteen besteld en wel via deze pagina bij de body&fitshop waar ze het hadden voor 9,99 euro. En de gojiberries zijn daar ook in de aanbieding, nog goeiekoper dan op hoe heet ie ook weer gekruidjecom.Maar ik heb de incabessen besteld want die zijn veel lekkerder.Vind ik dan.

Dit schreef ik gisteren. Toen ik niet eens gewandeld had. Vandaag, na de wandeling was mijn bloedsuikerspiegel gestegen tot ongekende hoogten. En ik kon niets anders bedenken dan dat ik te veel incabessen had gegeten vandaag, of moerbijbessen want dat heb ik ook nog gedaan... snik. Misschien hebben die gedroogde superfoodbessen een veel te hoge glycemische index voor mij. Dat zou ik eens moeten uitvogelen.

Maar dat Alpha Lipoic Acid is ook voor nog meer dingen goed, detoxen van metalen, alzheimer, ik slik ook al overdosissen vitamine C de laatste tijd, dat kon wel eens hetzelfde doen als dat alpha lipoic acid, wat een naam trouwens. Geen idee. En doe weer kaneel in de koffie. Ik was er mee gestopt omdat het na een tijdje gaat tegenstaan, maar nu vind ik het weer lekker, en het hielp in ieder geval een tiende punt naar beneden:-)

Zelf een kruidenallesreiniger maken (nieuw recept van de kruidenelf): ik heb zelf een nieuwe site gemaakt waar ik al dit soort weetjes bij elkaar zet: klik hier.

.
..
  
Make a Free Website with Yola.