HAGENBEEK, Hemel & Aarde kruidenworkshop, zondag 18-8-2013
.
Het kaartje vermeld dinsdag 6 augustus, maar dat was toen Suze & ik de route verkenden, vandaag deden we met de hele groep dezelfde wandeling, nadat we toen het nog fiks regende eerst diverse personares hadden besproken. Voor de wandeling kreeg ieder een papiertje mee, met daarop een stuk of tien kruiden waar ze ietsjes van moesten plukken. Daarna zouden we (lees: zou Suze) er een pasta voor op brood van maken. Voor de lunch die we al voor de wandeling verorberd hadden, had ze ook nog heerlijke pannekoekjes gemaakt, met sla. Aangevuld met spul uit de moestuin van M1.
de wandeling begint in het Okselfrislaantje (op de een of andere manier waait het hier altijd)
eenmaal in het natuurgebied beginnen we eens met het rietexperiment, ik vond het riet vandaag niet al te geweldig communiceren moet ik bekennen
Mo ging (hieronder) tegen het riet aanstaan en had dezelfde ervaring als wij: je deint lekker heen en weer mee met het riet en hebt eigenlijk geen zin meer om er van weg te gaan.
Dan wandel ik vast verder naar het volgende bankje en kom kattenstaart tegen, dat ik onder Mars in Schorpioen heb geclassificeerd.  (Mars vanwege de vorm, Schorpioen vanwege de eigenschappen). 
Watermunt (Venus/Neptunus) helpt bij depressie gebaseerd op hysterie:-)

En Leverkruid (Jupiter in Schorpioen), wordt ook wel Koninginnekruid genoemd.
Dan kom ik wat onbekend roze spul tegen, foto linksonder
En wat onbekend geel spul, foto links onder.
En rechts zie je de kevertjes die hier de hazelnootbladen volledig aantasten, bij bankje 2 was dat.
Er staan hier prachtige witte bloempjes (op de rode lijst in NL), parnassia geheten, als we verder wandelen, maar van enige geneeskracht weet ik hier niets , behalve een streling voor het oog.
er is ook nog een stukje met bloeiende ratelaar, ook een zeldzame plant in NL. Rechts zien we de moderne tijd in beeld.
En dan komen we bij ons pauzeplekje aan.
Het begon even te regenen, de paraplu hieronder is bij mij blijven liggen overigens....is t´ie van Jantine?
het lijkt wel storm op zee...
maar de donkere wolk trok al snel voorbij
Dan wandelen we maar eens verder cq terug:
en treffen nog bendes kattenstaart aan, en ja, de plu is van Jantine zie ik rechts onder.
Hier zijn we bij bankje twee, als je goed kijkt op de foto rechts zie je een stukje van het bankje, waar ik natuurlijk bivakkeer en waarvandaan de foto's genomen zijn:-)
we wandelen maar eens verder en zien nog meer ratelaar in de bloei
Dan trekken we achter elkaar over een 1-persoons rietpad
Er waren er al drie vooruit gelopen, die keurig op het hek zitten te wachten
De laatste kruiden worden geplukt en eenmaal terug worden alle zakjes leeggekieperd:
En daarna even in water met sodium bicarbonaat gelegd omdat we een vegetarische pasta willen, fijngesneden en met en staafmixer door wat gekookte bonen geprut
met wat specerijen, alles door Suze gemaakt, ik moest opschieten met de foto want de pan is hieronder al bijna leeg, hij kwam met gemak leeg, want na zo'n wandeling lust je wel kruidenpasta op brood met vers klaargemaakte sla
Hieronder nog wat foto's gemaakt door Miss Marple herself:
Aan het eind hadden we nog 1 Mercurius personare te doen, en wel die van M1. Daarvan was ik zo van onder de indruk, tezamen met de personares die we al hadden gedaan, dat ik prompt een webinar heb geregeld (voor 15 september) over dit fenomeen en aan de dame hierboven nog even een vraag: was jij degene die op een gegeven moment ook longproblematiek ervoer overeenkomend met de M-personare?

In ieder geval hadden we allen een heerlijke dag (naar ik heb vernomen) ondanks dat de Maan in Steenbok stond (het ging er wel serieus aan toe trouwens); op 21 september is er een astrologie&bomenraadpleeg wandeling, zo iets in die geest, iets korter van duur dan deze dag trouwens. (Met de Maan in Ram, hm..) Klik hier voor de informatie.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.