NOORBEEK, maandag 19 & dinsdag 20 augustus 2013
.
Het regende pijpestelen onderweg naar het uiterste puntje van Zuid Limburg, waarbij we Duitsland ook nog even aandeden om bij de Aldi Sued wat inkopen te doen en Belgie ook nog waarbij ik de nodige nicotinetoevoer bestelde, die daar 4,30 euro per pakje kost en in NL 5,60 euro.. dat scheelt weer. Toen ik die overigens donderdag ophaalde, die bestelling en 430 euro kwijt was besloot ik toch eens minder te gaan roken, want het wordt zelfs met Belgische prijzen wel erg duur... dat minder roken beleid houd ik nu al twee dagen vol maar het kost wel ongelooflijk veel moeite:-))

We werden kledder trouwens toen we, nadat we verkeerd waren gereden, lees nadat ik verkeerd was gereden, bij Venlo, in Tegelen maar eerst eens even uitstapten voor een kopske koffie.
In Belgie stopten we nog even bij een kerk die open was, en wel in Moresnet-la Chapelle, waar we de donderdag erna nog eens even goed op verkenning zouden gaan.Links zie ik mezelf weerspiegelen en nam ik eens een foto van mezelf voor de leut. Overigens hebben we de rest van de week stralend weer gehad, geen enkele regenbui meer.
De foto hier rechts boven is natuurlijk leuker. En alhoewel het kerkje links nog in Moresnet was, was deze al in Noorbeek waar we door het verliefde stel uitgenodigd werden bij restaurant Brigida (helaas was Tinus dicht op maandag).
De volgende dagen was Tinus open, en omdat de pagina wat erg klein wordt, hier maar meteen de wandeling die we dinsdagavond in Noorbeek deden, erbij. Nadat we de Bridida kerk bezocht hadden.
Op het 'terras' van de kerk was de heer Jezus nog aan het kruis te zien, maar er stond ook een bijzondere reuze plataan voor!
Ze zeggen dat Noorbeek het mooiste dorpje is van Zuid Limburg. Ik zal het niet tegenspreken, alhoewel er hier wel meer dorpjes mooi zijn.
in de kerkbanken mediteren we even, heel prettig trouwens, en de foto met M2 in de kerk is duidelijk iets te veel verkleind:-)
in de tentoonstellingsruimte lezen we dat de Plataan nummer 750 is op de monumentenlijst van bomen en rechts noteren we nog even een interessante boekenwinkel, waar we echter niet meer heen zijn gegaan.
we proberen de energie van de monumentale plataan nog even uit als we eenmaal weer op de grond geland zijn, maar ik geloof niet dat ik het deze keer zo bijzonder vond. Midden in het dorp tegen een boom aanstaan voelt ook niet als al te makkelijk trouwens..:-)
we lopen iets verder waar we bij het laatste huis nog een oude bekende begroeten, die we namelijk die ochtend hadden ontmoet op een andere wandeling, en die vertelde dat men zei dat hij op het mooiste plekje van NL woonde, waar wij echter anders over dachten, maar wijselijk over zwegen. Bovendien dacht de man tot twee keer toe dat wij uit Zaandam kwamen. Ik kan me voorstellen dat Zaandammers het wel het mooiste plekje van NL vinden... we lopen daarna het weggetje af in de hete avondzon, tot en met het bankje:-)
waarbij overigens weer een kruisbeeld stond
we lopen dan terug, in de verte zie je de Brigida kerk van Noorbeek weer, links dan, want rechts zie je alleen maar wolken (he he..)
En na dit wandelingetje gingen we gauw naar Tinus, waar ze overheerlijke konijn serveren.
En oh ja, ik had ook een hondje deze week, Pruttel geheten, die vonden de konijn ook overheerlijk. Met Tina ging het niet zo best. Ze vertelde dat ze wel van de twee dames een horoscoop had ontvangen en dat die behoorlijk klopte. Ik beloofde dat ik eens zou kijken of er wat opbeurends te vermelden viel in haar horoscoop en nam de volgende dag mijn netboekje mee daarvoor. Ze was er niet, had een vrije dag en dat was misschien maar goed ook want ze zat er helemaal doorheen, en  ik zou erg veel moeite gehad hebben iets echt opbeurends te vertellen omdat Saturnus zelfs nog op haar Mars moest komen, o.a.:-(
 
Merk op hoe dezelfde muziek gebruikt wordt voor deze video rechts (van dezelfde auteur dus)
..
  
Make a Free Website with Yola.