SLENAKEN, dinsdag 20-8-2013
.
De eerste route die we liepen op dinsdag was meteen een geweldig goede route voor een volgende workshop in Zuid Limburg (zijn de gegadigden nog steeds gegadigden? Voor zover ze deze pagina lezen dan:-) De route was niet te lang, eindigt bij een dorp met koffie,en was geweldig mooi, langs het riviertje de Gulp. We logeerden deze week in de tweede bungalow, "Begonia", en ik had wel vaatwastabletten meegenomen maar mooi geen afwasborstel. En die bleek nodig want "Begonia"had een oven in plaats van een afwasmachine...  In Slenaken kocht ik er een voor 2,48 euro. Ik geloof niet ooit zoveel neergeteld te hebben (meer dan 5 gulden moet je bedenken:-) voor een afwasborstel. Terug in de bungalow, en het afwasteiltje eens tevoorschijn gehaald, bleek er eentje in te zitten. Maar ja, we hadden ook afwasmiddel nodig:-)
De P1 op het kaartje is tegenover deze boerderij waar twee auto's, in feite op een bushalteplek, kunnen staan, en P2 is het kruispunt iets eerder waar ook nog wat kan staan (voor als er een volgende workshop komt). We lopen direct vanaf P1 het paadje rechts in.
Ha, stiltegebied, heerlijk!
we wandelen maar eens door:-)
het bruggetje over "de Gulp", je kunt na het bruggetje ook nog rechtdoor "de berg op" en dan rechtsaf, en dan kom je op hetzelfde punt uit als beneden langs het riviertje. De dame op de foto raadde ons aan om onderlangs te gaan:-))
Je kunt hier nog meer kanten uit, ;s middags zouden we naar Beutenaken gaan en berg gaan beklimmen. Maar nu eerst langs het stromende water, de dag zou gaan stromen!
Er zwom maar zo een koi karper in de Gulp.
We wandelen maar eens verder op dit lieflijke paadje
met de twee hondjes waar we geen kind aan hadden trouwens. Nou ja, M1 misschien een beetje:-)
tja hoe heette deze waardplant ook al weer..
Het tweede bruggetje.
kijk aan, mijn geheugen in Limburg was beter, de kaardebol dus, de grote, wel te verstaan, de kleine was hier ook nog ergens te vinden.
Dit paadje was dus een Grande Route maar de gemeente Slenaken neemt , en zo hoort het ook, geen

verantwoordelijkheid voor verdrinkingen of ander gedoe:-)
Het is hier een bronnenrijk gebied, deze bron was nieuw aangelegd, bij de kerk, en geen drinkwater, stond er bij. De kerk was niet open, dus wandelen we efkes over de aanpalende begraafplaats
Dit is de kerk, kerk no. 3 van deze pelgrimage- links ervan denkt men aan een bouwproject voor 55 plussers... het is nog slechts de grond die te koop is voor 4 ton. Lees ik wel op de website van deze makelaar.
Vlak naast het restaurant waar we koffie dronken stond een heilige, maar dit maal was er een enorm hoge energie voelbaar van dit kleine, verscholen heiligdommetje. Na de koffie gaan we hetzelfde pad weer terug.
Dus dit is weer de Gulp met weer een bruggetje erover
we wandelen het lieflijke paadje weer in:-)
en komen nu ook de kleine Kaardebol tegen
In de Ardennen had ik maretak gezien, maar in Zuid Limburg stikte het er ook van!
Bij deze extreem hoge klitwortelplant proberen we de energie uit. Interessant: hij gaf nagenoeg GEEN

energie, zou die plant geen aura hebben?:-)
Deze wandeling is in principe vanaf de bungalow te doen dus, maar we hadden voor die ene kilometer

toch de auto gebruikt om niet langs de gewone weg op asfalt te moeten lopen, met hondjes aan de lijn.
Tot slot van deze leuke wandeling zie ik op het kruispunt weer een heiligdommetje staan, waar wij toe aangetrokken worden als bijen op de honing, en alhoewel ook hier weinig energie was, relatief gesproken dan, zagen we er opeens allerlei picknickbankjes en gebruikten daar onze meegebrachte lunch. (We waren op budgetvakantie:-) Daarna volgde aansluitend wandeling 2, naar Beutaken, de volgende pagina.
In deze wandelvideo hieronder komt dit lieflijke pad langs het stroompje naar Slenaken ook voor.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.