Het hart van de zon, dinsdag 3 december 2013
.
.
Het was dinsdag al wat later op de middag, en berekoud, maar de zon scheen wel. Ik reed even naar Ruurlo om de gang te ontruimen van al mijn pakjes (zoals daar waren 600 theelichten:-)  en toen jeetwee mij zag ging hij zo als een gek tekeer denkend dat ik met hem aan de wandel ging, dat ik dat dan maar even deed. Aldus werd ik uitgelaten en was wel blij met even een frisse neus. Alhoewel het wel erg frisjes was:-)
.
.
ik besloot de spookbomenroute weer eens aan te doen. De spookbomen, dat zijn de witte elzen hierboven langs het pad.
.
.
Op deze wandeling van 2 oktober 2009 staat het verhaal van de spookbomen, de witte of grauwe els.
.
.
Bij het eerste inhammetje ervoer ik niet zo veel staande tegen een Els (op bankjes zitten was trouwens uit den boze, het was er veel te koud voor). Bij het tweede inhammetje had ik notabene het gevoel dat mijn hart weggenomen werd, zou dat de reden zijn dat ik later zo'n bijzondere ervaring had met de Zon en het hart? Toen ik doorliep zweefde ik alle kanten uit, langs de elzen. Spookbomen of juist niet?
.
.
Zo gauw ik voorbij de elzen was, was het ook over.
.
.
jeetwee was vandaag meer van het snuffelen en graven dan van het hardrennen, in tegenstelling tot de volgende wandeling.
.
,
De hoek om en we gaan een stiltegebied in.Vind ik altijd geweldig, zo'n bord.
.
.
sommige honden zijn van oudsher schaapsherders, anderen, zoals de Friesche Stabij mollenvangers. Het zit er nog steeds in zoals je ziet.
.
.
De avondzon is niet zo scherp, ik sta even stil om tien seconden te sungazen (gewoon recht in de zon kijken met open ogen). Meestal, als ik dat doe, heb ik daarna nog een reflectie van de zon in mijn ogen zitten, maar deze keer gebeurde er wel zo iets bijzonders! De reflectie was deze keer niet de normale bol van de zon, maar de zon in een vorm van een heel duidelijk HART. Dat had ik nog nooit meegemaakt! Ik projecteerde het meteen links en rechts op de omgeving, natuurlijk eerst op jeetwee.
.
.
Een eindje verder roep ik jeetwee om om te keren, ik wilde op dit punt terug, het zou al snel donker worden, maar meneer had helemaal geen zin om nu al terug te keren...
.
.
dan maar weer even met een stok spelen...
.
.
even dacht ik de tekening van het hart van de zon die ik innerlijk gezien had, hier ook uiterlijk te zien door de vorm van de bomen, maar erg goed gelukt is de foto niet. En ik sungazete echt naar een bol, en niet naar een hart, eerder, dat echter toch een hart werd in het innerlijk zicht. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden.
.
.
in de verte staat het autootje al en als ik me omkeer krijg ik de ondergaande zon te zien.
.
,
dan lopen we weer behoedzaam terug langs de spookelzen, maar ik raak  ze dit keer niet aan.
.
.
Elzenkatjes.
Veel langer had ik niet weg moeten blijven, met het snel verdwijnende daglicht.
.
En moet je nou eens kijken: terwijl ik in dit winterseizoen (zeg maar) niets meer doe aan de dennenappelfabriek, is jeedrie bezig geweest met een nieuwe collectie! Ik ben stikbenieuwd hoe de verkoop gaat vlak voor de kerst bij de bloemenwinkel...
 
GLUCOSAMINE
Ongeveer een maand geleden kreeg ik bezoek van Annet, die ook veel wandelt, en we hadden het er zo over hoe stijf ik was (daar kun je zo een gesprek over hebben of niet soms? :-) Annet zei, dat ze daar geen last meer van had omdat ze glucosamine slikte.
Tjonge, daar had ik ook nog een potje van in huis, merk Albert Heijn, en sinds die tijd ben ik 1 tablet per dag gaan slikken (de bedoeling van het potje was drie tabletten per dag = 1200 mg). en al vrij snel had ik het gevoel dat het hielp ook al zat ik ver beneden de aanbevolen hoeveelheid. Ik dans tegenwoordig de trap af en op (nou ja:-)

In het kader van onderstaande tekst van succesboeken (my kind of people!) zal ik eens even vermelden wat er op het oude potje van de Albert Heijn staat, toen men nog informatie mocht verschaffen over voedingssupplementen:

Glucosamine helpt bij de aanmaak van nieuw bindweefsel en kraakbeen en wordt door het lichaam zelf aangemaakt. Maar dat kan veranderen naarmate men ouder wordt. Het kraakbeen zorgt ervoor dat gewrichten soepel kunnen blijven bewegen en niet tegen elkaar aanschuiven (tjonge, ik heb zowat een vergrootglas nodig).  De glucosamine in dit voedingssupplement is een essentiële bouwstof van kraakbeen en bindweefsel en houdt zo de gewrichten soepel en veerkrachtig.

Nu ben ik heel benieuwd wat de potjes van mijn nieuwe bestelling vermelden (die ik nog moet ontvangen), want men mag dus, zie hieronder, tegenwoordig geen informatie meer verstrekken.....


Bij de aankondiging van het nieuwe boek over voedingssupplementen hieronder schreef Succesboeken het volgende:
6 december 2013 Nieuwsbrief wk1349

Beste Joyce,

Een handig en compleet naslagwerk over de meest gangbare voedingssupplementen was hard nodig. Op
14 december 2012 trad er een (Europese) wet in werking die het verbood om nog langer op de meeste verpakkingen van o.a. voedingssupplementen te vermelden waar het product voor dient. Deze ge­zond­heids­claims zouden de consument kunnen misleiden, aldus de wetgever. De Europese wetgever heeft in een aantal gevallen aangegeven wat nog wel vermeld mag worden, maar dat betreft vaak wollige taal. Een voorbeeld: van vitamine D mag niet meer gezegd worden dat het het immuunsysteem versterkt; in plaats daarvan mag de fabrikant o.a. op de verpakking vermelden: vitamine D speelt een rol in het cel­de­lings­pro­ces. Zo ook mag bijvoorbeeld niet meer vermeld worden dat glucosamine helpt tegen artrose of dat het goed is voor soepele gewrichten. Zo zijn er vele voorbeelden die decennialang de consument hebben gediend die nu plotseling misleidend zouden zijn
.
Wij hebben maandenlang het internet afgespeurd om te zoeken naar berichtgeving of er wellicht doden

zijn gevallen bij het innemen van voedingssupplementen.

Tot op heden hebben we nog niets kunnen vinden. Wel konden we binnen 5 minuten op het internet

lezen over de 10.000-den doden die per jaar  vallen door het gebruik van medicijnen.


Om de kennis die er is over de vele supplementen niet verloren te laten gaan heeft auteur Jurgen Zwaan de meest voorkomende supplementen in een handig naslagwerk gezet, zodat wij, maar ook ons nageslacht, nog weten welke natuurlijke producten een weldaad voor het lichaam zijn.

Je kunt door het boek bladeren en de verschillende werkingen van de B vitamines inzien:

.



















.
  
Make a Free Website with Yola.