HEERMOESROUTE, zondag 15 september 2013
.
we parkeerden hier, op de kruising van de Keyenbeltsweg en de Almense binnenweg dus. Sophia heeft ooit gewoond in Almen dus wist dat het hier mooi was.
al snel komen we paddestoelen tegen
en van deze reuzenzwam heb ik ook nog wat geplukt, maar een week later zou ik alles wat we al gedroogd hadden weggooien, het zat opnieuw vol fruitvliegjes en smaakte bovendien toch alleen maar naar rubber....
We liepen op een pad met bossen aan weerszijden maar om de haverklap zat er aan weerszijden zo'n afsluiting, zonder het gevoel te hebben dat je daar in mocht, je zou dan al over het hek moeten springen. We zagen overigens 1 man die dat deed. Sophia zei dat het jachtgebied was, dus tja..
ik kom nog wat sprokkelhout tegen en leg dat klaar voor de terugweg zonder toen nog te weten dat we er niet weer langs zouden komen.
Die mooie donkere wolk was meer voor het plaatje, want het begon niet te regenen, in tegendeel, de zon zou nog doorkomen en het was prachtig wandelweer, op een prachtige serene zondagochtend.
,
.
Nadat we een bramenrijk (niet rijp over het algemeen) bospad naar rechts in geslagen waren bleek het hier om landgoed t Nijenhuis te gaan, die uitkomt op een weggetje, onderdeel van een Grande Route.
.
.
Dit vond ik een mooi plaatje, die oude boerderij schuren, in het echt zag het er leuker uit. Het lag aan de Whemerweg vlak bij de kruising met het Besselinkpad, waar we besloten dat we niet verder gingen op de Whemerweg.
.
.
Sophia dacht nog even het Besselinkpad naar links in te kunnen maar het was prive-terrein. We lopen dus terug en komen nog langs deze kerkuil, die ik op de heenweg, 5 minuten ervoor, niet gezien had in die oude boerenstallen. Kun je nagaan.
.
.
En dan opeens blijkt die Grande Route niet de geasfalteerde Whemerweg te zijn maar een leuke goed wandelbaar pad er naast langs een slootje. Er woonde ook iemand aan de overkant met een enorme verzameling paarden, prachtig om te zien.
.
.
Als we een kruising oversteken gaat het pad niet alleen verder maar blijkt er ook een picknickbankje te staan. Beetje laag, beetje oud, hier en daar gerepareerd, in de donkere schaduw, en het zat vreselijk, maar toch, een bankje, he he... we waren wel toe aan een pauze
.
.
Je ziet dat de zon steeds meer begon te schijnen en onszelf daarin koesterend, vervolgen we het goed bewandelbare pad, het liep heel lekker, lekker zacht.
.
.
en er stond ook nog van alles in de fleurige bloei, alleen vind je dat nauwelijks terug op deze foto's.
.
.
Dan komen we opeens een bende heermoes tegen en plukken er het nodige van. Sophia koopt dat spul gewoon om thee van te drinken, als ze het nu verder droogt, en na droging verpulvert, heeft ze in ieder geval wat biologische heermoes gratis van het land voorlopig.
.
.
Dan gaat het pad zover naar links dat we de kant opklauteren maar even verder kunnen we een beukenlaantje parallel aan de Whemerweg in lopen.
.
Het beukenlaantje eindigt bij een bruggetje, dat wil zeggen, de auto stond daar vlak bij dus wij eindigen daar dit leuke pad.
/
.
Het water onder het bruggetje, en hier komen we weer op de kruising met bankje waar rechts de auto stond,
Het was echt een goddelijke wandeling, mooi wandelweer, en met die serene atmosfeer eigen aan de zondagochtend, het is echt heerlijk om vroeg op zondagochtend te wandelen, i.t.t. de middag als de hele wereld opeens aan de wandel gaat.
.
Sophia bleek nog een heleboel te hebben voor onze pinetree company en trouwens ook voor mijn medicijnwiel. De behangrollen zijn al in gebruik ipv douchegordijnen, met de verf hebben we uitstekende resultaten met onze suikerdennenappels verzameld op de geheime plek en het blikje bruine verf gaat mee naar Belgie. 
Mijn restantoogst Heermoes, en die paddenstoelen zijn dus niet meer:-)
Ik had inmiddels ook een video toegestuurd gekregen van mevrouw Appeltaart over hoe je paddestoelen dient te drogen,heel ingewikkeld, men neme een stopnaald, rijgt de dikke plakken eraan, hangt het op in de wind, buiten, en haalt het naar binnen zo gauw het regent want het mag niet nat worden. Ik heb geen stopnaald.  En als ik die wel heb zou ik niet weten waar die is:-) Maar ik heb ook geen paddenstoelen meer om te drogen trouwens:-)
Zo was het medicijnwiel zonder Sophia's stenen, en zo is het geworden met die stenen!! Leuk he, het is net echt!
 
..
  
Make a Free Website with Yola.