De stroomboom, t Haveke, Eefde, zondag 3 maart 2013
Voordat we aan de wandeling beginnen, eerst even wat bouwprojectjes:
De dag nadat ik hier op de site een knutselwerkje met plastic bakjes om achter glas kiemgroenten te kweken had gepubliceerd kreeg ik deze bouwtoren van Jantine.  Een vernuftig ding van de Duitse Real, je mietert in elke glazen verdieping wat kiemzaadjes en bovenin gooi je water. Dat druppelt vanzelf (nou ja vanzelf), door, en er hoeft geen eens zand of watten in of zo. Dit is het resultaat na 5 dagen.
Op zondag bezoeken we een ander bouwwerkje van eveneens drie verdiepingen (er zit namelijk een enorme kelder onder het hele huis, op stahoogte, voor alle biogroenten die hier bewaard gaan worden en zo). Met een houtkachel met kookpitten...
gaaf he? Ik ontvoer M1 maar eens even mee want die had al spierpijn van het tegels leggen op het terras bovenaan, we gaan naar het Haveke waar ze nog nooit geweest was.
ze moest van mij even tegen de tamme kastanje midden op het grasveld staan
dan lopen we door. Uiteraard.
door The Sacred Path towards the House, de hoek om en dan ontmoeten we een prachtige cederzilverspar
met zo'n hoge energie dat alleen al het vasthouden van een takje je hand doet tintelen
een mooie dennenbast, M2 wacht, dit keer aan de lijn (het mag in de krant) geduldig tot mevrouw weer doorwandelt.
DE STROOMBOOM
En dan komen we bij de geweldige eik met een bankje ervoor.  Bij een watertje. Om de beurt mediteren we er een beetje. M1 vraagt de eik een beter ritme in haar meditaties te krijgen (dat snap ik als je met bouwprojecten opgescheept zit) en de eik stroomt omhoog om tot slot mega energie over d'r kruin te storten die voorlopig niet meer weggaat. Ik vraag meer ritme in mijn wandelingen, en bij mij stroomt de energie van de Eik dus naar de voeten. Ook de Eik ernaast is een echte stroomboom.
lichtelijk dizzy wandelen we weer verder
In het koepeltje proberen we de echo nog uit maar die is opeens helemaal verdwenen. Het Haveke is mooier in de zomer en najaar als het niet zo kaal is, moet ik zeggen. Maar ook M1 vond het een vondst, zo midden in het dorrup.
Calma e tranquilidade sao as
ordems do senhor
Calma e
tranquiladade para
receber o amor
This inner silence is the doorway
to love
-
and love is the door to
eternity and tranquility.
In this, we are one with all.
Calmness and tranquility are the
keys that open these doors.
(Carioca de Freitas)
.


.
Make a Free Website with Yola.