Lochems hondenbos,  woensdag 25 juni  2014
.
.
Jeetwee werd bij mij afgeleverd zonder hondenriem dus ik moest wel naar een bos waar de honden los mochten lopen. Mevrouw Appeltaart wist waar dat was en nadat ze vakkundig een touwtje had aangelijnd, dat later alsmaar los zou gaan en onder hem zwieberde, piesend en al.. , kon ik in ieder geval het kleine stukje langs de Barchemseweg of hoe heet die, aangelijnd lopen, we hadden geparkeerd bij hotel BonÁparte.
.
.
Nadat we bij het onder Vlaamse architectuur (als je het mij vraagt) gebouwde gevalletje een pad zien waar de honden NIET los mochten lopen, dus kon het daar niet zijn, liepen we maar eens door, op zoek naar dat hondenlosloopbos.
.
.
he he, een bankje.
.
.
We waren bij de kruising linksaf gegaan en vinden dan het bospad zonder bordjes naar rechts. Wat volgt is een lichtelijk saai bos, waar niets te beleven viel, hier een impressie:
.
.
Uiteraard weten meer mensen met honden de weg naar het hondenbos te vinden: 1 van die newfoundlanders donderde onbenullig tegen me op, ik bleef ternauwernood overeind:-)
.
.
bankjes waren er niet, maar deze boomstam diende goed daarvoor:
.
.
Dan komen we,. wat wel heel bijzonder is, een hele reeks meerstammige beuken tegen, keurig op rij. Er ligt hier vast een energielijn of leylijntje!.
.
.
Er volgt nog een heilig stukje sparrenbos, en dan, als ik uit het bos kom, ben ik gedesorienteerd en wil de verkeerde richting uitlopen, maar omdat het weggetje met fietspad ernaast aangaf dat ik wel de andere kant uit moest, deed ik dat maar.
.
.
en dan kom ik inderdaad weer bij het bankje van de heenweg. De oogst is wat magertjes vandaag: een klein beetje brandnetelzaad tegen bijnieruitputting. Dat is al lang weer door de thee gegaan inmiddels.
.
..
  
Make a Free Website with Yola.