"Hoog oorsprong & Zilverberg", Doorwerth,  15  februari 2014
.
.
Het was warm voor de tijd van het jaar, dus ik leg de zon even vast, in een schitterend landschap zelfs al bij het begin van onze parkeerplaats.
.
.
Een indrukwekkende naam en een indrukwekkende zandlaan met hoge bomen aan weerszijden.
.
.
En dat zandweggetje boog al snel naar links af.
.
.
Zo te zien met daarna een bocht naar rechts:-)
.
.
Dan komen we al snel de eerste ook erg indrukwekkende oeroude beuk tegen. Er stonden er hier zoveel, dat ik alle foto' s ervan langs onze route even bij elkaar ga zetten:
in
.
Ook de Acacia  rechts vertoonde sporen van het Verleden, dan wel, zag er sprookjesachtig uit (terwijl sommige oude Beuken er trouwens ook spookachtig uitzagen:-)
.
.
Dan komen we een bankje tegenover een absurd groen tapijt (voor de tijd van het jaar) tegen.
.
.
Esseen zet even snel een takkenhutje in elkaar.
.
.
En nog een oude Acacia in dit land van elfen en mythen. In de verte komen een paar ruiters aan.
.
.
ik heb natuurlijk geen idee welke mythen, maar de bomen hier lijken te getuigen van een zwaar verleden en hoe verder we lopen, hoe meer we ook gehavende exemplaren zien.
.
.
Vooral op het laantje rechts kreeg ik zo'n gevoel van dat er hier getuigen stonden van een verleden met mythische verhalen, maar misschien ook wel met echte verhalen. Alleen kende ik die verhalen natuurlijk niet.
.
 
.
Voor meubelmakers lag er hier ook voldoende hout, zogezegd. Alleen is die foto verdwenen... Mercurius retro...
.
.
Op een mooie zomerse dag valt er hier nog te picknicken.
Dan nu even een compilatie van de meer gehavende of reeds ter ziele gegane oude reuzen:
.
.
tja, ik loop er met gemengde gevoelens vol ontzag, dat wel, langs.
.
.
bij de bocht met een klein vennetje fotografeer ik het weggetje naar boven, waar we weliswaar niet ingingen, maar als tip voor mezelf voor een volgende wandeling hier:-)
.
.
we slaan rechtsaf en dan gaan we het weggetje in waar we aan het eind weer bij het bankje met het groene grasveldje komen.
.
.
Ons dennenappelavontuur is wel zo'n beetje voorbij, (Esseen is de dennenappels aan het ophangen aan de bomen in het park in Deventer....) maar ze kan het niet laten om nog zo'n schattig klein dennenappeltje op te rapen:-)
.
.
Rechts boven op het kastje het leuke beeldje dat ik ook nog voor mijn verjaardag kreeg van Esseen. Een afbeelding van Ganesha (Jupiter)
.
.
We wandelen terug naar de auto respectievelijk de bushalte, ik ging mijns weegs naar Belgie, en Esseen terug naar Deventer. Ik vond het een indrukwekkende wandeling vandaag!
.

Youtube video┬┤s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER

  
Make a Free Website with Yola.