Houthakkersrondje, zondag 1 december
.
.
Omdat ik op deze dag, waarop ik ging merken dat het Ho'ónopono gebeuren echt werkt (zie de video onderaan de Berkendijk route dd 21 november), toch nog even aan de wandel wilde om het ritme erin te houden, besloot ik eens even te kijken of er nog hout te sprokkelen viel. De parkeerwachterseik, helemaal rechts op de foto rechts, dik onder de klimop (vind ik mooi) , vroeg ik om een mooi stukje hout (voor het vuurtje). Terwijl ik tegen Eik aansta maakte ik maar weer eens een foto van het kerstbomenveldje opdat het niet zo raar zou lijken voor voorbijgangers dat ik tegen een Eik aanleunde. Eik gaf een mega energie, en zei dat het wel snor zat! Toen wist ik nog niet dat ik s avonds van broeflief die deze dag verjaarde, twee van die Zweedse ingekerfde houtblokken cadeau zou krijgen. Misschien bedoelde Eik dat want waar ik mee thuis kwam van deze sprokkelroute mocht geen naam hebben.
.
.
zaten al die Eiken hier op de Dwarsweg nou altijd al zo onder de klimop? Zoals gezegd, ik vind het mooi, en moeders heeft wel eens gezegd dat de Eiken daar geen last van hebben omdat ze zich niet voeden op de Eik. Maar haar andere dochter, met wie ik een aantal dagen later aan de wandel zou gaan, heeft zo te doen met al die ingesnoerde eiken (op een andere wandeling), dat ze spontaan klimop van de boom rukte.
.
We waren het bospaadje dus ingegaan en ik vond het nodig eens even op deze stronk te gaan staan, het afgelopen jaar gekapt, en voelde aan mijn voeten de nodige tintelingen van de wortels die er nog onder zaten.
.
Omdat je door al dat gekap hier vanuit het pad nu zelfs over de kerstbomenaanplant de huisjes kunt zien vroeg ik aan deze Douglas of hij misschien toezichthouder op die huisjes wilde zijn. "Pardon?", zei Douglas (die nog niet eens wist dat je nu de huisjes kunt zien). Öh sorry, zei ik, ik had je eerst moeten vragen wie je bent (dat doe ik normaliter altijd bij Douglassparren). "Het is al goed", bromde Douglas, ïk zal het doen". (Tja, een mens moet zichzelf nu eenmaal een beetje vermaken op ogenschijnlijk saaie wandelingen in het bos natuurlijk).
.
.
Er bloeide ook nog wat op de bosgrond tussen de omgekapte dennen, rechts robertskruid, maar wat dat witte spul links is, geen idee. Daarom heb ik maar eens een educatieve muziekvideo hieronder gezet, wie weet komt ie er op voor.
.
.
ik loop dwars door het slagveld naar de hoek om achter de kerstbomenaanplant terug te gaan naar huis, zie ik toch opeens (grote verontwaardiging),  dat een of andere onbenul, wonende in 1 van die witte huisjes, te zien aan wat er gestort is, de zaak heeft afgesloten met zijn tuinafval.
.
.
Iets meer naar rechts kon ik er wel gewoon door.
.
.
en aldus kon ik zo via de achterkant van het kerstbomengedoe zo in mijn prive bosje stappen.
.
De stok links was de vangst vandaag.
En zover zijn we inmiddels met de potjesverwarming, nu ik (nog steeds) een carport heb, heb ik dat ding voor op de ruit niet nodig en dient'ie als verdubbelaar van warmte. Bovendien droog ik de was erbij:-))

..
  
Make a Free Website with Yola.