Sterrenwacht, maandag 2 december 2013
.
Tjonge,jonge,jonge,jonge, zou ik seniel aan het worden zijn? Ik weet de naam niet meer van de Lochemse Gamma of Karwei, maar in ieder geval was het zo''n soort winkel waar ik de bouten en toestanden voor een nieuwe poging voor een potkacheltje heb gekocht en op google earth had ik het bovenste rondje gegoogled om te wandelen. Alleen kon je daar niet wandelen dus werd het de gele route.
Op zoek naar een parkeerplek daar, zag ik het magische woord STERRENWACHT, dus daar ging ik in om te parkeren. Wist ik eindelijk ook eens waar de Lochemse Sterrenwacht zich bevindt!
.
Pas toen ik al geparkeerd had en de uitgang uitliep zag ik dat het Verboden Toegang was, dat wil zeggen, "voor onbevoegden". Ik voelde me echter hartstikke bevoegd als sterrenwichelaar dus ben vrolijk doorgewandeld. Even verderop zag ik een wandelpad dus ik daarin.
.
.
Zo heel veel natuurschoon viel hier niet te beleven, maar a) het was een route die ik nog niet kende, altijd leuk, en b) de ZON scheen, het was genieten!!!
.
.
Er leek een pad naar links te gaan, dat ik me niet herinnerde van de Google  Earth kaart, maar nog steeds altijd op zoek naar nieuwe wandelwegen ging ik hier dus in, lekker in de zon.
.
.
Het "pad" was waarschijnlijk echter gewoon een tractorspoor want toen het overging in normaal weiland ben ik dan maar omgekeerd, om de oorspronkelijke route naar het zuiden (richting Lochem) in te gaan.
.
.
oeps, even uitkijken waar ik loop..
.
.
Aan deze voor het grote publiek onzichtbare kant van de Lochemse Melkfabriek zag ik een Saturnus-in-Stier bord handen. Uitkijkend over de slot naar rechts zie je in de verte een benzinestation waar achter de weg Lochem-richting snelweg Deventer ligt. (Dat je het maar weet, kan handig zijn mocht je ooit eens bij deze sloot verdwalen:-)
.
.
naar links was het uitzicht interessanter, maar hierlangs te wandelen zou alleen maar meer weiland te zien geven. En voor me was een stoeltje, met ladder. Uitkijkend op het benzinestation in de verte....
.
Bij de sloot stond een klein slag eikjes, die er net even iets anders uitzien dan een gewone Eik. Ik herkende de soort, en wist dat dit de echte sjamaneneikjes waren, (dat had ik ooit eens uitgevogeld).
Dus ik ging er eens even tegen aan staan om hem de groeten te doen, en hij gaf me toch een mega energie, ongelooflijk.
.
Het pad over de sloot zag er ook niet aantrekkelijk uit, dat er orbs stonden te dansen in het zonlicht kon ik tijdens de wandeling niet zien. Dus ik keer terug, en heb dan uitzicht op een aluminium gebouw waar Islamitische retraites gehouden worden. Een sterrenwacht en een gebedsplek, een echte sacred walk dus. Maar ik genoot van de Zon, de bron van alles!
.
.
Het boerderijtje tegenover de ingang van het wandelpad staat te koop, maar deze weg (de Almenseweg) is nog best druk, daarvoor koop je natuurlijk geen boerderijtjes.
.
.
Links het spul dat ik kocht voor de nieuwe poging van de kaarsenpotkachel (wordt vervolgd), heeft iemand nog een heel dikke moer nodig (met oranje sticker)? Want die past niet eens door de bloempotgaten.
En rechts zie je de arbeid van Esseen, we gaan vlak voor de kerst een verkoopstalletje plaatsen bij een bloemenwinkel in Gorssel, mits Esseen ze niet al vantevoren verkocht heeft. Nou ja, ik heb er ook nog, alleen niet zo mooi ingepakt:-)
.
.
 
..
  
Make a Free Website with Yola.