HUMULUS LUPULUS ROUTE, zondag 1 september 2013
Terwijl er in het gehucht Ruurlo voor mij (en voor nog wat anderen) gekookt werd, nam ik J1 even mee en parkeerde bij het eerste het beste weggetje naar rechts op de weg Ruurlo-Borculo.
Aldaar liep er een kalkoen los in het weiland links.
En dat was niet het enige beest dat losliep.
Al snel komt er een bankje dat ik op de terugweg pas aandeed. We gaan de Kaapdijk in, naar links.
Een best leuke zandweg overigens.
Niet dat er veel te beleven viel.
En dan zie ik iets wat ik precies nodig had: de humulus lupulus hopbellen, geschikt om als kruidenthee te drinken als je slecht kunt slapen, en aangezien degene die voor mij kookte me net gevraagd had wat ze daar voor in moest nemen, pluk ik er het nodige van. De bramen rechts verdwenen meteen in mijn mond, overheerlijk waren ze.
Nog meer humulus lupulus, er stond hier echt heel veel. Bij deze kruising ben ik geloof ik weer omgekeerd, hetzelfde weggetje terug.
En deze Eik vroeg ik of hij humulus lupulus eik wilde zijn en er voor wilde zorgen dat de hopbellen hielpen om beter te slapen. Hij dacht even na, en beloofde toen zijn best te doen. Ik heb overigens (een week later) nog niet gehoord of het hielp. Maar ik heb ook geen klachten gehad:-)
Nawoord: er komt toch een klacht..
Nou, dan komt hier de reactie van de dame in kwestie: die hopbellenthee is niet te drinken! Gatverdarrie, heb jij het wel eens gedronken?
:-)
Dan gaan we dat binnenkort als ik het weer vind nog maar eens proberen te drinken voor de leut. Gewoon iets anders bij doen, kamille of zo voor de smaak lijkt me zo...
He he, eindelijk een bankje, het bankje van de heenweg.
de oogst en nieuwsgierige jonge koetjes.
de koetjes waren vooral nieuwsgierig naar J2 die op de foto links stoer loopt te doen bij hun hek. En dan kom ik ietwat te laat aan voor een heerlijk maaltje, met (zure) bramen:-)
 
Onderaan een boekje over Human Design, dat een rare combinatie maakt van chakra's en astrologie, ik heb zo'n kaart jaren geleden eens een keer gekregen van een Amerikaanse Human Designster, en was meen ik een Mercuriaal keelchakra type. Waar ik me het nodige bij voor kan stellen.
..
  
Make a Free Website with Yola.