Karsendiek, Ruurlo, dinsdag 11 februari 2014
.
.
Ik parkeerde op dezelfde plek als bij het Stroetrondje, maar ging nu de tegenovergestelde richting in, zijnde de Karsendiek. Een tamelijk saaie diek, maar dat vind ik alleen maar vanwege de foto's want de wandeling vond ik wel leuk. De eik op de hoek vroeg ik goed op mijn auto te letten.
.
.
Al snel sloeg ik rechtsaf, de route zou een soort kruis worden zoals je op het routekaartje kunt zien.
.
.
Het wemelde hier en verderop ook van de watertjes langs de route. Ik zal ze even onder elkaar zetten, dat schiet tenminste een beetje op.


.

en dit waren ze dan wel, de natuuropnames.

.

.
Verder leek dit stukje weg dus tamelijk saai.
.
.
Er doemde een weg op dus ik riep tegen Jeetwee: "Naast!" , wat hij keurig deed, de weg bleek echter een zandweg, dus dat werd vanzelf "Vrij!".
.
.
Die zandweg bleek dus de Slagmansdijk te heten, en ik ga vervolgens links 'de Kwekerij" in (genoemd naar de kwekerij die een freule in de beurt hier vroeger op na hield).
.
.
van de Kwekerij komen we,  midden op het kruis van deze route, weer terug op de Karsendijk en slaan nu rechtsaf.
.
.
foto #22 is een kiekje van het uitzicht rechts op een typisch Achterhoeks landschap terwijl we langs een sparrenbos lopen met een enigszins Belgische voortuin.
.
.
na een poosje komt er links een leuk dennennaaldenpad.
.
.
waar we vlak voor de zandweg linksaf kunnen op een even zo leuk dennennaaldenpad.
.
.
dennennaaldenpaden zijn wel mijn favoriete wandelpaden. Dennenbomen zijn mijn favoriete bomen, en het dennenaaldentapijt is lekker zacht onder je voeten.
.
.
dat pad buigt echter naar links af op weer zo'n "saai pad". Daar staan echter wel wat berken en ik had net die cartoon gekregen van die dennenboom, die ik inmiddels al geplaatst heb op de houtzaagwandeling, maar toen ik hier liep nog niet. Ik wilde op deze dennenbomen afstappen om ze aan te roepen met "Oh Boom der Sjamanen" etcetera, maar struikelde zowat over een boomstronkje ervoor. Alsof de Berk het in de gaten had en mij even terechtwees.
.
.
.
Bij een volgende Berk zeg ik het nog een keer: "oh Berk, begeleider der sjamanen, etcetera. En die Berk  geeft me dan (voor de verandering, ik geef het toe) opeens zo'n goede energie dat ik me bijna schaam ze het mikpunt van cartoons te willen maken:-) ".
.
.
Die zg. saaie Karsendiek, saai dus vanaf de foto's, is wel onderdeel van het Pieterpad.  Ik doe omdat de auto opdoemt in de verte, jeetwee aan de lijn, en die begint dan al met zijn nieuwe Treuzelritueel.
.
.
Dat gaat dus achtereenvolgens zo van ""treuzel treuzel, eens achterom kijken, dan mij aankijken met zo'n blik van "snap je niet dat ik nog niet klaar ben met wandelen?" tot het stoktijf-stil-staan ritueel met flinke weerstand, en nog grotere weerstand als ik aan de riem trek.
Maar ja, meneer heeft niks te vertellen. Dus hup de auto in.
Youtube video┬┤s direct online naar MP3 converteren: KLIK HIER
.
terug naar de indexpagina - volgende wandeling

De Speurders hebben gave ledlampjes om gewoon op te plakken voor `1 euro plus verzendkosten.

Ik kreeg een leuke binnen van Miss Marple:Vissen op 3: Sacred Walks. Schorpioen op 3: Secret Walks. Steenbok op 3: Sophisticated Walks. Kreeft op 3: Homey Walks. Maar goed, jij hebt Waterman op 3, dat moeten natuurlijk Cosmic Walks zijn, maar vooruit dan maar, jij hebt Vissen onderschept in 3. :-)
Dat ik daar nooit aangedacht heb zeg, COSMIC WALKS..!@@!
.
..
  
Make a Free Website with Yola.