Kasteel De Kieftskamp, woensdag 20 november 2013
.
.
Nadat ik wederom geconstateerd had dat de Dorpsstraat in Vorden nog steeds opengebroken lag, reed ik de Lindeseweg uit vanuit Vorden en de eerste de beste parkeergelegenheid bleek pal voor kasteel De Kieftskamp te zijn.Gunst, landgoed Kieftskamp had dus ook een kasteel. Een kasteel??
.
.
Het antwoord op de vraag op het bordje moet natuurlijk kievitten zijn want die heb ik hier in de omgeving heden ten dage nog steeds in grote aantallen waargenomen.
.
.
Je verwacht toch eigenlijk wel een torentje bij een kasteel en geen uitgebouwde schoorstenen. Maar verder mocht ik ook niet dus moest ik weer terug.
.
.
En ging dit weggetje in. Zie je wel in het water hoe de zon scheen???
.
.
Het weggetje gaat parallel aan de slotgracht mee naar rechts terug richting het kasteel.
.
.
De zon scheen, DUS zien we links chemtrails, Veronderstel toch eens zeg dat de bevolking teveel zon te zien krijgt... en rechts een mooi standbeeld, Kunst van de natuur.
.
.
Ook aan de zij- (en achterkant) geen kasteeltoren te bekennen. Uiteraard mocht ik weer niet naar rechts, dus vervolgen we het pad links waar we wel mochten lopen.
.
.
En dat was een echt Belgisch weggetje, alhoewel we in de Achterhoek waren. Eindeloos recht toe recht an. Er stond wel een grote Eik die ik een Grote Opdracht mee gaf, waar hij niet blij mee was.
Ik ging er tegen aanstaan, en meteen gaf hij een overweldigende energie. Misschien had ik hem eerst beleefd moeten vragen of ik hem een moeilijke vraag mocht stellen, maar ik stak meteen van wal. Nu moet je weten, dat ik al om 10.00 uur in de ochtend aan de wandel was. Het was maar 3 graden boven nul. Mijn autootje had onder mijn geweldige carport gestaan en ik kon zo wegrijden. Dit in tegenstelling tot alle auto's die ik onderweg zag zonder carports: al hun ruiten waren bevroren. Ik heb die carport dus ook niet voor niets. Maar voor hoe lang nog? Zaterdag de 23e als ik lekker naar Belgiƫ ga is er een Vergadering over het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Eigenaren en ik ben er mooi niet bij. Ik heb al gehoord dat er een paar oude brompotten zijn, die in het geheel geen last hebben van mijn overigens esthetisch bijzonder verantwoorde carportje, die vinden dat het ding tegen de reglementen geplaatst is en het weg willen hebben. Er komt notabene niemand langs rijden, niemand ZIET dat ding, behalve mijn ene buurman en die is er de eerstkomende zes maanden niet. Maar regels zijn regels, zeggen die oude brompotten; ze kunnen van mij de brom-pot op. Zeker zo lang het vriesweer is.. Hoe dan ook, ik vroeg Eik of hij dat niet even kon regelen zaterdag, wat mij betreft zadelde hij de op de overheid gelijkende brompotten met een dagje diarree op zodat ze niet op de vergadering konden komen.... maar ja, zulke wensen... Eik keerde helemaal in zichzelf en gaf geen energie meer. Dat voorspelt dus niet veel goeds:-) Ik heb vanavond voor de zekerheid en voor het eerst maar eens even wat van het heilige Gerardus-zand om de carport en huis gestrooid ter bescherming.
.
.
Dus tja, we wandelden maar eens verder, onze zonden overdenkend, want mensen een dagje diarree wensen is natuurlijk niet al te sacred...
.
.
toen kwam de uitgang en vlak daarbij een imposante en prachtig kleurende Beuk, die ik de groeten heb gedaan en verteld heb dat hij zeker de Bewaakbeuk was hier. Zijn energie was uitermate vriendelijk.
.
.
Dan kom ik dus op een asfaltweggetje met een eveneens weer heel imposante wilg. Imposant omdat er alleen schors stond, van het binnenwerk van de boom was niets over en toch doet de wilg het gewoon.
.

Na de slotgracht links komen we weer op de Lindeseweg en tot mijn verbazing op een heel bekend plekje, namelijk bij het bankje waar ik voor de allereerste keer parkeerde toen ik met jeedrie voor het eerst via een heel andere kant bij de Kieftskamp (landgoed) kwam. Dat het allemaal zo dicht bij Vorden lag, tjee..
.
,
Na de pauze aldaar besloot ik dan toch maar via de Lindeseweg terug naar de auto te gaan.
.
.
waar verder niets te beleven viel, maar ik fotografeer nog wel even twee weggetjes, eentje langs een boerderij, die ook nog te bewandelen zijn en die ik niet ken, vanaf de kasteelparking.
En binnenkort ga ik een sinaasappel kopen:
.
 
  
..
  
  
Make a Free Website with Yola.