BERKENDIJK, Zelhem: 't Zand, donderdag 21 nov. 2013
.
.
we hadden afgesproken op de kruising Berkendijk/Oude Ruurloseweg waar jeedrie inderdaad stond maar ik had ge-emailed dat ik het daar wel kende (wat niet waar bleek) en dat je mooi aan het eind van het verharde stuk kon parkeren. Wel, het eind van het verharde stuk was al aan het begin en toen ik een auto enorm zag hobbelen door de kuilen op deze weg dacht ik zo bij mezelf, wel, ik ben toch een kwartier te vroeg en jeedrie moet hier toch langs, dus ik wacht hier maar even, niet wetende dat jeedrie twintig minuten te vroeg was en allang gepasseerd.
.
.
jeetwee was de kluts helemaal kwijt, waarom ging ik niet aan de wandel en stond ik daar maar tegen een boom aan?
.
.
Op de afgesproken tijd zag ik een paar knipperende lichten en aldus hobbelde ik alsnog over de kuilen naar waar jeedrie ook geparkeerd stond, dat scheelde een stuk wandelen en we konden hier meteen op de hoek met de Petersdijk (de plek die ik dan wel kende), het bos in.
.

.
Hierboven de Zelhemse Heuvelrug (zeg maar), ; ik had tegen jeedrie gezegd, die daar een pad in had willen gaan, dat er daar niets te beleven viel en sleurde haar rechtstreeks mee naar het eerste bankje, want zowel dat bankje als dat bos achter die heuvelrug had ik al eens bezocht, en mocht jeedrie willen weten wat ze gemist heeft aan natuurschoon: KLIK HIER :-)
.
.
We liepen langs een prive-natuurcamping waar een gave tipi stond te rooksignalen, en even verderop was er opeens een heuse officiƫle parkeerplek voor t Zandt.
.
.
jeedrie speurt nog steeds de boomtoppen af voor dennenappelsoorten en jeetwee is nog steeds dol op veel te grote stokken.
.
.
jeetwee kijkt zorgzaam toe of jeedrie wel goed de berg afkomt. Dat doet'ie bij mij nou nooit...
.
.
Hoera, we vinden een zwemwatertje!! Maar, bij mooi weer zal het hier wel druk zijn want zelfs op deze godvergeten Novemberse donderdag kwamen we al regelmatig mensen tegen, wandelend, fietsend, of hondenuitlatend.
.
.
het bijbehorende bankje zat niet lekker.
.
.
dus vervolgden we onze route door nog meer heuvellandschap.
.
.
jeetwee kan kunstjes, vooral bij mensen die lekkere hondenkoekjes in hun jaszak hebben...
.
.
en dan komen we plotseling bij de hei aan waar de Weymouth dennenbomen (foto rechts) staan!
.
.
we lopen er langs en denken dan te verdwalen op de terugweg (tenminste, ik dacht dat)
.
.
tot we opeens weer opnieuw bij dat vermoeiende bankje uitkomen.
.
Aan het eind vertikte jeetwee het zoals wel vaker op het eind van een wandeling om te komen, alsof hij alleen konijnen ruikt aan het eind van een wandeling. Jeedrie moest zichzelf schel fluiten voor hij terug kwam en afgepeigerd de auto in kon.
 
Suikergids (glycemische index) KLIK HIER (alleen kokospalmsuiker en stevia blijven nog over)
..
  
Make a Free Website with Yola.