STERRENMOS WANDELING, landgoed 't Zandt, Zelhem, zondag 29 juli 2012

We parkeren de auto aan de Petersdijk, gelegen in het gehucht Zelhem, in de regio waar jaarlijks de Zwarte Motocross (oid) wordt gehouden waardoor we een grappig bordje verboden voor motoren tegen kwamen:

al scheen de zon niet zo heel best, het was hier best mooi

na een kruising gaan we rechts het bos in

Moeders wees me op de heuvels links en rechts en is dan al gauw in de verte vertrokken

Het onderwerp van haar aandacht hieronder was het sterrenmos

Als ik dit "bankje" een bezoek breng en de hond zelfs even rustig wordt bovenop het spagnum mos, als moeders tegen een grove den aanstaat, gebeurt er iets met het sterrenmos links van mij. Daarover gaat hoofdstuk 5 van Het Boek, dat nog grotendeels geschreven moet worden.

Het sterrenmoshoofdstuk beslaat overigens een heleboel wandelingen hierna, maar het begon dus hier.

die enorme tak is wel een beetje uit proportie, de foto hieronder ook maar anders kun je de big smile niet zien die ik hier krijg:-)

ik word ook even gekiekt in mijn pogingen Jus te beteugelen, moeders neemt het maar weer gauw over

het linker fotobehang heeft hoofdstuk 3 gehaald, het rechter niet.

het is verbazingwekkend hoeveel energie zo'\n afgezaagde boomstam nog geeft, de rechter trouwens niet, maar we waren aan een bankje toe

na daar even bijgekomen te zijn wandelen we maar eens verder en van het ene weggetje komen we in 

het andere en de Zelhemse Heuvelrug (afgeleid van de Utrechtse Heuvelrug) dient zich opnieuw aan

na al die heuvels vinden we eindeiijk nog een echt bankje wat natuurlijk wel even schoon-cq drooggpoetst moest worden, die rechterbeuk heb ik nog gevraagd om een plezante 83e solaar voor mevrouw, hetgeen redelijk gelukt schijnt te zijn naar ik begrepen heb

dan doen we opnieuw de Zelhemse heuvelrug aan, en rechts bijvoet, dat ik geplukt heb om er wierook van te maken!  Ik kan nu het "recept" ervoor nergens meer online vinden, waar ik het wel las voor het eerst: je droogt 10 takjes bijvoet en omwikkelt het dan met katoen. De bijvoet hieronder is druk bezig met het droogproces bij mij thuis... wordt vervolgd:-)

Op de terugweg komen we nog een plant tegen met merkwaardig ruikende witte bloemen, ik ben inmiddels vergeten of ik het juist lekker vond ruiken of niet.. 

The Grand Canyon, ook leuk om te wandelen:-)

..

Make a Free Website with Yola.